› 
 › 
pudra.com 28.09.2010

Sonbaharın kokusu: Jo Malone’dan English Pear & Freesia

English Pear&Freesia, yazın son günlerinin taze ve temiz sonbahar havası ile örtündüğünde ortaya çıkan ‘buğulu ve olgun meyvelerin” kokusunu içeriyor...



Jo Malone, İngiliz ruhunu tamamen yansıtan mevsimin ve kır manzarasından bir görünümü özümsemiş, yeni English Pear & Freesia parfümünü sunuyor. En önemli İngiliz Romantik şairlerinden ve aynı zamanda en iyi kısa şiir yazan şairlerinden - Keats’in ‘To Autumn’ kasidesinden ilham alan English Pear&Freesia, yazın son günlerinin taze ve temiz sonbahar havası ile örtündüğünde ortaya çıkan ‘buğulu ve olgun meyvelerin” kokusunu içermektedir.

Bir Parfüm Yaratıcısının Sanatı
Jo Malone Yaratıcı Stüdyosu bu kokunun yaratılma aşamasında ödüllü Parfüm Ustası Christine Nagel’ı yeni “burnu” olarak seçti. Meslektaşlarının ve de parfüm severlerin Nagel’in harika güzellikteki çiçeksi karışımlarına hayran olmaları gibi bu koku da onun sanatçı kişiliğinin mükemmel bir örneği.


Nagel “Armudun, kokunun özünde yer alması parfümcülükte alışılmışın dışındadır, fakat English Pear & Freesia sonbahara ait armut notasını içeren muhteşem bir karışım. Bu kokuyu yaratırken amacım, armudun tam olgunluğa eriştiği anda açığa çıkan aromayı yakalayabilmekti. Başlangıçta armudun çift taraflılığına baktık; gevrek dış kabuğuna karşın özündeki taze ve sulu lezzeti. Bu aynen taptaze armudu ısırmaya benziyor, parfüm cildinize nüfus ettiği anda kendinizi bu hissin içinde buluyorsunuz ve hemen ardından akıcı, mayhoş armut notasının kendisi geliyor. Armudun bu meyve dolu halini notaya dönüştürmek yenilikçi, teknik bir başarıdır.” diyor.

Tatlı yumuşak ayvanın akışkan notası, armut ve onu tamamlayan nazik taze beyaz frezya kokusu ve yaban güllerinin kombinasyonundan oluşur. Paçuli, beyaz amber ve musk alt notaları, hassas bir sıcaklık katar. Alışılmadık bir temel nota yeşil revent (asidik amd yumuşak) klasik hafiflikte ve baştan çıkarıcı Ingiliz kokusuna alışılmışın dışında ve fark edilir derecede modernlik ve hassasiyet sağlar.

Jo Malone İmzası
Jo Malone’un Dünya Genel Müdürü Dominic De Vetta’ya göre “Jo Malone Ingilizliğe özgü bir markanın arabulucusudur: Modern ruh ile gelenekselliğin kombinasyonudur. English Pear & Freesia bu özelliği örneklemektedir. Biz parfümlerimizin yaratılış aşamalarında her zaman çok yetenekli parfümcüler ile çalıştık. Christine Nagel Jo Malone’nun ayırt edici özelliği olan sade ve zarif kombinasyonları biraraya getirmede uzmandır. Bu kokuda da çok bilinen, hatta klasik içerikleri birleştirmiştir. Sonuç; muhteşem dengeyle harmanlanmış çok modern, çok heyecan verici ve çok Jo Malone olan harkulade notalar.”

English Pear & Freesia Cologne Eylül 2010’dan itibaren 30ml & 100ml’lik şişelerde 110 TL ve 215 TL olarak satışa sunulacak.

English Pear & Freesia Koleksiyonu’nda – Vücut Kremi , Vücut & El Yıkama Jeli ve Ev Mumu’nun hepsi kusursuz English Pear & Freesia kokusuna sahiptir, Ekim ayında lanse edilecektir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER