@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.06.2015

Erken yaşta saç beyazlamasının sebepleri neler?

Saçlarınız erken yaşta beyazlamaya mı başladı? Erken yaşta saç beyazlamasının nedenlerini ve beyazlamanın nasıl önüne geçilebileceğini Pudra.com'da okuyun.

Biz kadınlar için saçlarımızın beyazlaması kafamızda hemen tehlike çanlarının çalmasına sebep oluyor. Özellikle de erken yaşlarda saçlarımız beyazlamaya başladıysa... Çünkü saçın beyazlaması genellikle yaşlanmanın bir işareti olarak algılanıyor.

Erken yaşta saç beyazlamasının sebepleri neler?

Genellikle 35 yaş sonrasında görünen saç beyazlaması, kimi zaman 20’lerindeyken ortaya çıkabilir. Saç beyazlaması, pigment üreten hücrelerin artık melanin salgılamayı bırakıp saça renk verememesinden kaynaklanır. Bunun sebebi çoğunlukla genetik. Bazen de vücut direncinin zayıfladığı dönemlerde saç beyazlaması görülebilir. Üçüncü önemli faktör de ırk yapınız. Araştırmalar gösteriyor ki, beyaz ırkta Afrikalılar ve Asyalılar'a göre saç beyazlaması daha erken yaşta görülmeye başlıyor.

Peki özellikle erken yaşlardaki saç beyazlamasının önüne geçmek için neler yapılabilir? Öncelikle stresten uzak bir hayat sürmek gerekiyor. Stres, eğer genetik sebepler yok ise saçın beyazlamasına sebep olan en önemli faktör. Çünkü stres melanin üretimini doğrudan etkiliyor.

Beslenme biçimi de saç beyazlaması ile doğrudan ilgili. Özellikle düşük B12 ve B9 vitaminleri, çinko, biotin ve E vitamini eksiklikleri saçların pigmentlerini kaybetmesine sebep oluyor. Bu vitamin ve mineralleri besinlerden alabileceğiniz gibi bazen ilaç olarak da dışarıdan takviye etmeniz gerekebilir. Bunun için önce doktorunuzla konuşarak detaylı bir kan ölçümü yaptırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca beslenmenizde yüksek oranda antioksidan barındıran yeşil yapraklı sebzeler, sert kabuklu yemişler, kırmızı renkli sebzeler ve orman meyvelerine de yer verirseniz erken saç beyazlamasının önüne geçebilirsiniz.

Ve tabii son araştırmalar gösteriyor ki sigara içmek erken yaşta saç beyazlamasının sebeplerinden biri. En iyisi hem saçlarınızın uzun süre kendi renginde kalabilmesi hem de genel beden sağlığınız için sigarayı hemen bırakmak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER