06.12.2017

Kışın sağlıklı saçlara sahip olmak için 4 ipucu

Kış aylarında artan soğukla beraber ağırlaşan ve kirlenen havanın saçlarınızı kötü etkilemesine engel olmanız için ipuçları Pudra.com'da.

Kış aylarında artan soğukla beraber ağırlaşan ve kirlenen hava, saçlarınızın sağlıksız görünmesine neden oluyor. Bu nedenle kış aylarında saçlarınız daha fazla bakıma ihtiyaç duyuyor.

Kışın sağlıklı saçlara sahip olmak için 4 ipucu
 
Kışın parlak saçlara sahip olabilmek için dikkat edilmesi gerekenler:
 
Saçınızı düzenli olarak yıkayın
Bazı insanlar kışın daha az duş alarak saçlarının daha çok nemli kalacağını düşünür. Oysa düzenli yıkama, saç derisindeki fazla yağın ve mantarların temizlenmesine yardımcı olarak saç derisinin sağlıklı kalmasını sağlıyor. Ancak suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
dus
Kepeğe karşı koruyucu bir şampuan kullanın
Kepek ve saç derisi sorunlarınız varsa, kepeğe karşı koruma sağlayan bir şampuan seçmeniz önemlidir.  Böylece saçınızın nem dengesi sağlanır ve daha canlı görünüme ulaşır.
kepek
                                                                                                                 
Kışın ıslak saçla dışarı çıkmayın
Bu soğuk havalarda saçlarınız ıslakken dışarı çıkarsanız hem sağlığınızı olumsuz etkilersiniz hem de saçlarınızın kırılarak dökülmelerine yol açarsınız. Bu nedenle saçlarınızı ya geceden yıkayıp çıkmalısınız ya da evden çıkmadan iyice kurutmalısınız. Saç kurutma makinelerinin saça verdiği zarardan korunmak için de kurutmadan önce mutlaka ısıya karşı etkili bir saç bakım ürünü kullanmalısınız.
islak_sac
Beslenmenize dikkat edin
Protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içeren besinler saçları beslerken aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasını da sağlar. Bu nedenle kış aylarında bol bol süt ve süt ürünleri, deniz mahsulleri ve yeşil yaprakları sebzeleri tüketmeye özen gösterin.
 
saglikli_yemek


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER