› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.07.2009

En gerekli makyaj fırçaları

Kusursuz makyajın sırrı kullanılan malzemelerde ve makyaj fırçalarında yatıyor… Peki, en temel ve gerekli makyaj fırçaları hangileri?

Makyaj çantanızın olmazsa olmazı haline gelecek fırçalara ve kirpik kıvırıcı, pudra 'pufu' gibi diğer ürünlere göz atmak için tıklayın.

Makyaj yaparken kullandığımız malzemeler ve uygulama teknikleri büyük önem taşır. Her ne kadar becerikli ve usta parmaklar doğal görünen bir makyaj uygulamasının başroldeki oyuncuları olsa da daha profesyonel ve kusursuz uygulama için makyaj fırçalarına ihtiyacımız var.
Makyaj çantamızın olmazsa olmazı, en temel ve kullanışlı fırçalar hangileri? Pudra.com sizin için araştırdı…



Allık fırçası
Açısı olan fırçalar yanakları ortaya çıkarmak, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için ideal. Açısız ve kabarık olanlar, ‘nokta atışı’ misali yanakların tam ortasına hafif bir renk dokunuşu yapmak için uygun olabilir. Bu fırçaları aslında yüzünüze toz pudra uygulamak için de kullanabilirsiniz ki benim tercihim bu yönde olurdu. Avon, The Body Shop gibi çoğu marka allık fırçası üretiyor. Sephora’nın ‘Grab’n Go’ Brush adı verilen iki uçlu fırçası bir tarafıyla pudra sürmeyi, diğer ucuyla göz makyajı yapmayı mümkün kılıyor!

Pudra fırçası
İri puflar, kocaman fırçalar… Pudra fırçaları genelde toz pudra uygulamasında kullanıldığı için yatay açı gerektirmiyor. Uygulama yüzün bütünü kapsıyor ve fırça kıllarının yumuşak olması pudrayla temasında her bir kıl tanesinin pudra parçacıklarına tutunmasını ve kolay sürümünü sağlıyor. Benefit markasının ‘Bluffpuff’ fırçasına bayıldık! Online kozmetik vahamız Strawberrynet.com’da artık Benefit ürünleri satılıyor. Hem de çok uygun fiyatlara… Arada bir ne var ne yok bakmakta fayda var… Pudra sürmek için sünger şeklinde aplikatörler de kullanılabilir ancak uygulama daha yoğun olur ve cildi örter. Biz özellikle şirin pudra kutularını ve içlerinden çıkan kurdeleli yumuşacık ‘pufları’ seviyor, onlarla tuvalet masalarımızı süslüyoruz!

Kapatıcı fırçası
Yeni keşfim kapatıcı fırçaları… Hani göz altındaki morlukları gizlemek, yüzünüze taze bir ifade katmak için göz altı kapatıcıları kullanıyoruz. Eskiden hep parmaklarımı kullanarak sürerdim ancak Bare Escentuals ‘Concealer brush’ aldığımdan beri çok rahatım. Uygulama çok daha hafif oluyor ve göz altı bölgesine zarar vermiyor.

Göz farı fırçası
Göz fırçalarını hiç kullanamazdım, biraz beceri gerektiriyor çünkü. Sephora’nın yine iki uçlu ‘Smoky Eye Brush’ fırçası hayatımı kurtardı diyebilirim. En çok açısız, dolgun tarafını kullanıyorum. Ucunu fara birkaç kez bastırıp elimin üstünde fazlalığını alıyorum (koyu kahverengi veya gri farlar). Sonra da direk göz kapağı çukuruma gözümün bir ucundan diğer ucuna farı uyguluyorum ve direk belirgin ve derin bakışlara sahip oluyorum. Sephora fırçaları gerçekten çok başarılı. Benim size bu yazıda anlattıklarım 38,50-54,50 TL arsında değişiyor. Sonuçta bir kere alıp uzun yıllar kullanıyorsunuz… Kesinlikle değer! Ayrıca iki uçlu olmaları sayesinde makyaj çantanızda başka şeyler için yer kalıyor!

Çizgi yumuşatıcı
Keskin çizgilere son! Fırçadan ziyade köpük bir aplikatör; gözlerinize çektiğiniz kalem çizgisini dağıtıyor, silikleştiriyor. Tam ‘dumanlı makyaj’ efekti yani… Yıllardır kullandığım The Body Shop markalı bir tane var, çok kaliteli. Sürekli pamuklu kulak çubuğu kullanmak yerine en bir tane çizgi dağıtıcı edinin derim. The Body Shop’un fırçalarına ayrı bir parantez açmamız lazım. Çok çeşit var ve hepsi de farklı amaçlara yönelik. ‘Far yayıcı’ köpük aplikatörü de hem göz kapağının tümüne açık renk baz sürmek hem de farklı farları karıştırmak için ideal!



Fırça setleri
Size muhteşem bir hediye fikri vermek isteriz… Fırça seti! Neden süper bir fikir? Çünkü kimse kendine böyle bir yatırım yapmıyor. Biraz pahalı olsa da fırça setleri hem çok şık hem de sizi büyük bir dertten tek hamlede kurtarıyor. Bobby Brown, Mac ve Laura Mercier gibi markaların çok güzel setleri var, öneririz. Ara ara Strawberrynet’de de rastlayabileceğiniz setler ayrıca tüm Mac mağazalarında, Harvey Nichols, Boyner ve Sephora’larda bulabilirsiniz… Strawberry'de fiyatlar 50, 60 TL'den başlayıp 300-400 TL'ye çıkabiliyor.

Son söz:
*Makyaj fırçalarınıza iyi bakın! Ayda bir kere fırçalarınızı az miktar şampuanla yıkayıp biraz da bakım kremiyle yumuşatabilir, durulayıp kurumaya bırakabilirsiniz.
*Şu an en merak ettiğim, fondöten fırçası! Ben hala fondötende en iyi sürüm parmaklarla gerçekleşir tezini savunsam da bu yeni fırçaları merak ediyorum doğrusu… Daha doğal, sadece hedeflenen bölgelere sürme kolaylığı sağladığını öğrendim!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2