@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.03.2014

Patrick Cameron'la saç tasarımı üzerine

Sektördeki 40. yılını kutlayan Wella Professionals uzun saç tasarımcısı Patrick Cameron'ı İstanbul'da ağırladı. Pudra.com'a mesleği ve saç konusunda ufak bir röportaj veren Cameron, hazırladığı saç defilesiyle bizlere oldukça keyifli anlar yaşattı.

Saç tasarımına olan ilgisini sistemli bir çalışmayla birleştirerek günümüzün en önemli uzun saç tasarımı uzmanlarından biri haline gelen Patrick Cameron, Wella'nın 40. yaşı için İstanbul'daydı. Sektörün önde gelen isimleri ve basınla bir araya gelen Cameron, hazırladığı minik defileyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Türkiye'de birbirinden farklı saçlarla karşılaştığının altını çizen Patrick, Pudra.com'a mesleği hakkında samimi açıklamalarda bulundu. İşte Cameron'la gerçekleştirdiğimiz o keyifli röportaj:

Patrick Cameron'la saç tasarımı üzerine

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Saç tasarlamaya ne zaman başladınız?
Yeni Zellanda'da Lower Hutt'ta doğdum. Saç tasarımcısı olmak çocukluk hayalim değildi. Bu işe geç başlayanlardanım. 20'li yaşlarımdan sonra bu konuda pratik yapmaya başladım. Okulu bıraktığım zaman ilgi alanlarımın müzik ve sanat üzerine olduğunu fark ettim. Grafik sanatçısı olarak çalıştığım sırada şans eseri New Plymouth'ta kuaförde çalışmaya başladım. Çalıştığım yere bu konuda kursları olup olmadığını sordum. Saç tasarlamak her zaman ilgilendiğim bir şeydi. Çırak olarak başladım ve çok sevdiğim bu işi yaklaşık sekiz senedir yapıyorum.

Kariyerinize Lyndsay Loveridge.'la başladınız. Onunla çalışmanın size katkıları neler oldu?
O benin akıl hocamdı ve hall öyle. Lyndsay, başkalarının en iyi yanlarını ortaya çıkartmakta inanılmaz iyi ve mükemmel bir kadın.  Bana da aynısını yapmayı öğretti.

Hayattaki ilham kaynağınız nedir?
Etafta gördüğüm her şey benim ilham kaynağım. Her yerden ilham alabiliyorum.

Şovlarınız tiyatral performanslardan oluşuyor. Eğlence kısmı sizin için ne kadar önemli?
Çok önemli.  Gösteri yapmayı seviyorum. Eğitimle eğlenceyi kombinleyerek gelenlerin mutlu ayrılmasını sağlıyorum. Yaptığım işte biraz farklı ve orjinal olmak için çaba harcıyorum.

Topuz 2014 yılında oldukça ön planda. Peki hangi topuız modelleri bu yaz ön planda olacak?
Topuz yapması oldukça kolay bit model ve bu nedenle oldukça popüler. İngiltere'de şu sıralar örgüyle yapılan modeller ön planda. Unutmayın topuz uygulanması oldukça kolay bir modeldir ve yaz akşamlarında kusursuz görünmenize yardımcı olur.

Topuzu kimler tercih edebilir?
Her kadının hatta her erkeğin saçını topuz yapabileceğine inanıyorum. Neden olmasın?

Kötü bir gün geçirdiğimizde topaz kurtarıcımız olabilir. Bize topuzu evde kolayca yapabilmemiz için ipucu verebilir misiniz?
Saçınızı düzgün bit şekilde ensenize doğru yapıştırın. Herhangi bir saç telinizin dışarda kalmamasına özen gösterin.  Saçınızın önünü bantla sabitleyin ve spreyleyin. Ensede kalan saçınızı kendi etrafında çevirerek tel tokalarla toplayın. Topuzunuzu olduğundan büyük göstermek içinde bazı parçaları dışarı doğru çekin. Bu basit yöntemle güne mükemmel şekilde başlayabilirsiniz.

Çoğu Hollywood yıldızı saçlarını kısacık kestirdi. Uzun saç konusunda uzman bir isim olarak Pixie Cut'ları beğeniyor musunuz?
Bazı kısa saç kesimlerini seviyorum.  86. Oscar Ödül Töreni'ni izlerken kırmızı halıda mükemmel kısa saçlar olduğunu fark ettim - Anne Hathaway ve Charlize Theron gibi.  Pixie Cut gibi iddialı bir saç kesimini taşımanız için kusursuz bir kafa yapısına sahip olunulması gerektiğini düşünüyorum.

Saç tasarımcısı olmak isteyenlere tavsiyeleriniz neler?
Bilgi konusunda her zaman sünger gibi olun ve mesleki anlamda kendinize katabildiğiniz her şeyi katın. Tek bir alanda uzmanlaşmak daha sağlıklı olsa da her konuda gelişmeleri takip edin. Soru sormaktan ve başkalarını asiste etmekten asla çekinmeyin. Uzun saatler çalışmaya hazırlıklı olun . Bu alanda giderekartan bir rekabet olduğunu unutmayın ve mükemmel olmak için elinizden geleni yapın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER