@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.02.2015

Saç boyası alerjisi olanlar ne yapmalı?

Saçlarını boyatan kadınlar en çok alerjiden şikayet ediyor. Wella Professionals Marka Grup Müdürü Ahmet Seren Sungur saç boyası ve alerjiyle ilgili sorularımızı cevapladı.

Hepimiz saç boyatırken yaşadığımız kaşıntı ve kızarıklıklardan şikayetçiyiz. Kadınların bu sorunlarına karşı Innosense serisini geliştiren Wella, alerji problemlerine son vermeyi amaçlıyor. Wella Professionals Marka Grup Müdürü Ahmet Seren Sungur'la saç boyalarının neden olduğu alerjileri ve yeni Wella Koleston Perfect Innosense serisini konuştuk.

Saç boyası alerjisi olanlar ne yapmalı?

Saçlarını boyatan kadınlar en çok alerjiden şikayet ediyor. Saç boyaları neden alerji yapıyor?
Kalıcı saç boyalarında bulunan maddeler saça renk vermesi için gerekli olsa da aynı zamanda da alerjiyi tetikleyen maddelerdir. Saç boyasına karşı gelişen alerji kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Dolayısıyla boya, bir kişi için alerjik reaksiyona sebebiyet vermese bile başka bir kişi için alerjen özellik taşıyabilir. Ayrıca doğum yapmak gibi vücut yapısını doğrudan değiştiren durumlarda da sonradan alerji oluşumu görülebilir. Dolayısıyla alerjiniz olmasa da her zaman önlem almak gerekir. Bu nedenle boya işlemi öncesinde alerji testi yapılması önemli.

Saç boyasına bağlı alerjilerde hangi reaksiyonlar görülüyor?
Saç boyalarının neden olduğu alerjiler çoğunlukla kontakt dermatit tipidir. Boyanın cilde teması ile alın, yüz ve kulaklara kadar inen kızarıklık, kaşıntı ve tüm vücutta ödem gibi reaksiyonlar görülebilir. Bu sebeple boya servisi öncesi alerji testi yapılması önemli.

Saç boyalarındaki hangi maddeler bu alerjilere neden oluyor?
Kalıcı saç boyalarında bulunan PPD ve PTD maddeleri alerjiyi tetikleyen ve aynı zamanda da saçın pul tabakasının açılıp, içine renklerin girmesini sağlayan maddeler. wella koleston perfect innosense sac boyasi
Wella'nın yeni serisi Innosense'in diğer boyalardan farkı nedir?
Avrupa Alerjik Araştırmalar Kurumu ECARF onaylı, dünyada ilk alerji karşıtı saç boyası olan Innosense’in en önemli özelliği, içeriğindeki PPD ve PTD maddeleri yerine geliştirilen ME+ molekülü sayesinde oluşabilecek alerjik reaksiyonların en aza indirmesi. Buna ek olarak güvenli bir boyama servisi sunarken beyazlarınızı yüzde yüz kapatıyor.

Innosense diğer boyalar kadar kalıcı mı?
Innosense ile boyanan saçlar en az diğer kalıcı saç boyaları kadar kalıcı. Dolayısıyla güvenli bir saç boyası ararken güzellikten ödün vermenize gerek kalmaz.

Seride kaç renk alternatifi bulunuyor?
Innosense nüansları en çok tercih edilen Koleston Perfect renkleri arasından seçilmiş olan Pure Naturals, Rich Naturals, Vibrant Reds, Deep Brown ve Special Mix tonlarını içeriyor. Bu tonların birbirleri ile karıştırılarak genişletilebilen renk yelpazesi sayesinde tüm moda renkleri içeren birbirinden farklı 31 renk seçeneği sunuluyor.

Kadınlar Innosense boyayı nerelerde bulabilir?
Innosense profesyoneller için üretilen ve dolayısıyla sadece Wella Professionals Yetkili Kuaför Salonları’nda bulunan bir ürün. Uzman kişiler tarafından uygulanmalı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER