13.01.2018

Saçınıza zarar veren 5 düşman

Zayıf, kırılgan veya kuru saçlarınız var mı? Bu beş faktörden etkilenmiş olabilirsiniz.

Saçlarınıza gereken özeni gösterdiğinizi düşünmenize rağmen yeterince sağlıklı görünmüyorsa,  dökülmelerine ve kırılmalarına engel olamıyorsanız alışkanlıklarınıza bir göz atmanız gerekebilir. Belki de saçlarınızın bu durumundan siz sorumlusunuzdur!

Saçınıza zarar veren 5 düşman


 1. Yanlış beslenme saçları zayıflatır 
Besin ve vitamin eksikliğinin yanı sıra vücuda giren demirin de azalması, saçın daha yoğun dökülmesine neden olur. Meyveler ve sebzeler açısından zengin bir diyet saçları iyi durumda tutmaya yardımcı olur. Aynı derecede önemli olan yağın ve tuzun tüketimini azaltmaktır; bu da saçın kalitesini düşürür, zayıf ve kırılgan olmaya teşvik eder.

 2. Kurutucunun veya ütünün fazla kullanılması saçların kalitesini düşürür
Bu termal elementleri sürekli ve çok yüksek bir sıcaklıkta kullanmak saç köküne zarar verir, hacim kaybeder, incelir, kırılır ve kopar. Daha kötü sonuçlarla karşılaşmamak için dikkat etmelisiniz.

 3. Saçınızın nemini koruyun  
Havadaki nem oranının azalması saçlı derinin kurumasına ve kepeklenmesine neden olabilir. Havanın soğuk olduğu kış aylarında kaşıntı, kızarma ve kuru kepek belirtileri ile ortaya çıkan, saçlı deri egzamaları daha şiddetli seyreder. Kışın kullanılan bereler başımızı soğuk, rüzgar, hava kirliği ve diğer çevresel etkenlerden korur. Ama malzemeleri sentetik ise saçlarınızın elektriklenmesine ve yağlanıp yapışmasına da sebep olabilir. Çok dar seçilen bereler saçlı deride dolaşımı yavaşlatır ve saçların oksijenlenmesini azaltır. Bu nedenle berelerin kan dolaşımını engellemeyen ve sentetik olmayan ürünlerden tercih edilmesi gerekir.

 4. Kirlilik saçları etkiler
Kirlilik, saç kalitesini düşürür ve kepeklenmesine neden olur. Kirleten parçacıklar, yapısını bozarak kırılgan bir saçla sonuçlanan daha kötü bir durum oluşturur. Yağlı saçlar atmosferdeki bu değişimden en fazla etkilenen şeydir çünkü daha kolay kirlenirler.

 5. Saçları sıcak suyla yıkamak parlaklığını düşürür
Saç dipleri ve saç üstünde bulunan asit ve koruyucu lipit tabakayı eritmesi sebebiyle saçınızı aşırı sıcak suyla yıkamayın. Saçlarınızı yıkarken Ilık su kullanmaya özen gösterin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER