23.11.2019

Doğru diş fırçası ve diş macunu seçimi

Ağız ve diş bakımınızı doğru yaptığınıza emin misiniz? Peki kullandığınız diş fırçası ve diş macunu ağız sağlığınızı gerçekten koruyor mu? İşte cevaplar!

İZLE: DOĞRU ÜRÜN SEÇİMİ👇 
Sağlıklı ve güzel bir gülüş için ağız bakımı çok önemli. Beslenmemiz kadar diş eti ve diş sağlığımız için kullandığımız; diş minesine zarar vermeyen, diş etlerini koruyan iyi bir diş macunu ve diş fırçası seçimi de bu noktada büyük önem taşıyor. Bir diğer yandan ne kadar iyi bir diş macunu ve diş fırçası kullansak da ağız ve diş bakımı rutinlerimizi korumazsak, tüm bunların bir önemi kalmıyor. O nedenle öncelikle sağlıklı ve doğru bir ağız ve diş sağlığı için günlük bakım rutinlerine göz atalım. Ardından diş macunu ve diş fırçası seçeneklerini gözden geçirelim. 

Doğru diş fırçası ve diş macunu seçimi

Sağlıklı ve doğru bir diş bakımı için neler yapmalısınız?
  • Düzenli olarak diş fırçanızı yenileyin. 3 ayda bir diş fırçanızı değiştirin.
  • Diş fırçalamaya her gün 1 sabah 1 akşam olmak üzere en az 2'şer dakika ayırın. 
  • Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı mutlaka temiz su ile çalkalayın, mümkünse diş bakım ürünleri ile gargara yapın.
  • Dişlerinizin arası ayrık ise, diş aralarınız için düzenli olarak arayüz fırçası kullanın.
  • Diş eti sağlığınız ve diş minenize zarar vermemek için sert diş fırçalarından kaçının.
  • Diş fırçalamanın doğru tekniğini öğrenin. 

Diş nasıl fırçalanır?

Üst dişlerinizi diş fırçanızı 45 derecelik bir açı ile tutarak diş etinizden itibaren aşağıya doğru yumuşak bir şekilde yukarıdan aşağıya, alt dişleriniz için diş etinizin bitiminden itibaren aşağıdan yukarıya 5'er defa şeklinde olmalıdır. Bu yöntem sadece dişlerinizin önleri için değil, dişlerinizin iç-arka kısımlarına da uygulanmalıdır. Bu yöntem özellikle diş eti çekilmesi sorunu yaşayanlar için diş eti koruyucu bir diş fırçalama tekniğidir. Bir diğer önemli konu ise dilin fırçalanmasıdır. Ağız kokusunu önlemek ve bakterileri gidermek için her fırçalama sırasında, dilinizi de fırçalamanız gerekir. 

Ağız ve diş sağlığı için bunları unutmayın: 
  • Sert diş fırçaları dişleri daha iyi temizlemez. Aksine diş minesine ciddi zararlar verir. Bu nedenle orta ya da yumuşak kıllı diş fırçaları kullanılmalıdır.
  • Dişleri sert fırçalamak dişlerin daha iyi temizlenmesini sağlamaz. Aksine fırça çürüğüne yol açar, diş minelerine zarar verir, alttaki sarı tabakanın ortaya çıkmasına yol açar ve dişler daha sarı görünür. Ağız ve diş sağlığında önemli olaran rutin diş temizliğini aksatmamaktır. Bu nedenle her sabah ve akşam, mümkünse yemeklerden sonra, her fırçalamaya en az 2 dakika ayıracak şekilde dişlerinizi düzenli fırçalamalısınız.
  • Fazla diş macunu kullanmak dişleri çizmez. Dişlerin çizilmesine, diş minesine zarar verilmesine neden olan diş macunlarındaki granüller ve onların büyüklüğüdür. Büyük granüllü diş macunlarını uzun süre kullanmamak gerekir. 
  • Karbonat ve tuz dişleri beyazlatmak. Aksine az önce bahsettiğimiz gibi, büyük granüllü olduklarından diş minesini çizer, aşındırır. Zamanla dişin parlaklığı kaybolur ve dişler beslenmemize göre lekelenmeye ve renk değiştirmeye eğilim gösterir.
  • Dişler macun ve fırça ıslatılarak fırçalanmalıdır. 
  • Düzenli ve doğru fırçalama dişlerinizde taş oluşmasını önler. Bu nedenle 6 ayda bir diş hekimi kontrolünde fırçalama ile temizleyemediğiniz diş taşlarının temizliğini yaptırmalısınız. Temizlenmeyen diş taşları diş eti çekilmesi ve uzun vadede diş kaybı gibi önemli sorunlara yol açar.
  • Diş fırçalarken diş etleriniz kanıyorsa, diş eti iltihabı var demektir. Bu nedenle vakit kaybetmeden bir diş doktoruna başvurmanız gerekir. Gecikmiş başvurular, uzun süren ve yüksek maliyetli diş tedavileri ile sizi başbaşa bırakır. 
  • Ağız kokusu ağızda veya sindirim sisteminde bir sorunun habercisidir. Ağız kokusu herkeste olan bir sorun değildir ve bu nedenle önemsenmelidir. 

Şimdi gelelim diş macunu ve diş fırçası önerilerimize...

R.O.C.S. Gum Balm (Diş Eti İçin Balsam)
 
R.O.C.S. Gum Balm (Diş Eti İçin Balsam)


Diş etlerini kızarıklık, kanama ve şişkinliğe karşı korumak için geliştirilen R.O.C.S. Gum Balm (Diş Eti İçin Balsam) Diş Macunu, içeriğindeki antioksidan ve iltihaba karşı koruyucu özellikleriyle bilinen kavak ağacı ekstresi ile sağlıklı diş etlerini koruyor. Sodyum bikarbonat içeriğiyle de kısa sürede diş eti şişkinliğini azaltmaya yardımcı oluyor. Huş ağacından elde edilen ksilitol içeriği ise plak oluşumunu azaltıyor ve ağız içi bakteriyel dengeyi normal hale getiriyor. Florür, triclosan ve klorheksidin içermeyen R.O.C.S. Gum Balm,  diş minesini yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfat ile re-mineralize etmeye yardımcı oluyor. R.O.C.S'un aynı zamanda ROCS Black Edition Diş Fırçası da mevcut. 

Sensodyne’den hassas dişler ve diş eti sorunlarına tek diş macunu
 
Sensodyne Hassas Dişler İçin Diş Macunu ve Diş Eti diş fırçasıAğız bakım kategorisinin öncü markası Sensodyne, tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda, en son teknolojiyle geliştirdiği uzman ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti, her iki sorun için, günde iki kez fırçalamayla etkisi klinik olarak kanıtlanmış diş macunları ve diş fırçasını tüketicilere sundu. 

Günde iki kez fırçalama ile hassas dişler ve diş etlerinde rahatlama sağladığı klinik olarak kanıtlanan Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti, hassas bölgelerin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturuyor. Aynı zamanda diş plaklarını hedefleyip uzaklaştırarak, sağlıklı diş etlerine sahip olunmasına yardım ediyor.  Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti ürün ailesi, Sensodyne Hassasiyet ve Diş Eti diş macunu, Sensodyne Hassasiyet ve Diş Eti Beyazlatıcı diş macunu ve Sensodyne Hassasiyet ve Diş Eti diş fırçasından oluşuyor.


Signal Nature Elements serisi

signal nature elementsSignal'in yeni çıkardığı serisi Signal Nature Elements.

Signal Nature Elements Coco White içeriğinde yer alan Hindistan cevizi özü ile dişlerin doğal beyazlığını geri getirmeye yardımcı olurken, nane aroması ile ferah bir nefese kavuşturuyor.

Signal Nature Elements Clove Sensitive karanfil yaprağı yağı ve ardıç yağları ile hassasiyete karşı rahatlama sağlamaya yardımcı oluyor.

Signal Nature Elements Charcoal White & Detox ise formülünde kullanılan kömür tozu ile daha beyaz ve temizlenmiş dişler ve etkin koruma sağlıyor.

Dr. Organic Charcoal Diş Macunu
Dr. Organic Diş Macunu

Paraben, SLS, renklendirici ve koruyucu içermeyen, İngiltere ve İtalya'da üretilen Dr Organic ürünlerinin genel bileşenleri içinde doğal çevreden elde edilen bitki, ot, mineral, vitamin ve aromatik yağlar çoğunluğu oluşturuyor. Dr Organic'in sadece diş macunu değil; cilt, saç, vücut ve ağız bakımı için pek çok farklı ürün çeşidi bulunuyor. Charcoal serisinde yer alan Dr. Organic Diş Macunu, çürük karşıtı beyazlatma tedavisi, yatıştırıcı bir temizlik ve arındırıcı biyoaktif özler sunuyor. 

Signal White Now serisi
 
signal white now serisi

2019 yılında, 5. Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödüllerinde En İyi Ağız Bakım Ürünü ödülünü kazanan Signal White Now Diş Macunu, diş minesini güçlendirecek aktif mineraller ve diş etinin ihtiyaç duyduğu uzun süreli bakımı sağlayacak çinko ile zenginleştirildi. Komple bakım formülünün içinde White Now beyazlığı bulunuyor. Anında beyazlık kategorisinin önde geleni White Now serisinde kullanılan mavi kovarin pigmentlerinin mucidi Signal, mavi kovarini ilk defa beyaz bir diş macunu formülüne uyguluyor. Signal White Now CC, ilk fırçalamadan itibaren dişteki renk kusurlarını gidermeye yardımcı olurken dişlerin bembeyaz olmasını sağlıyor ve aynı zamanda diş minesini koruyor. Signal White Now serisinde pek çok farklı seçenek bulunuyor. 


Dr. Organic Çay Ağacı GargaraBonus: Dr. Organic, Organik Çay Ağacı Gargara

Çay ağacının antiseptik etkisi ile ağızda bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olan Dr. Organic'in gargarası, GDO, mineral yağ ve kimyasal koruyucu içermiyor. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş olması ile kalpleri kazanan ürün, Ecocert onaylı doğal içerikler kullanılarak üretilmiş. ARındırıcı ve diş etlerini temizleyici özelliği sayesinde ağızda doğal temizlik hissi uyandırması da bir diğer güzel yanı. Ancak unutmamak gerekiyor, bu gargaranın yutulmaması gerekiyor. 

DİŞ FIRÇALARI

Curaprox Ağız ve Diş Bakım Ürünleri


Curaproxİsviçre menşeili Curaprox, pek çok farklı koda sahip, farklı ihtiyaçlar için pek çok farklı ürünü bir arada sunan ünlü ağız ve diş bakımı ürünleri markası. Ultra soft ürünleri diş eti ve diş minesi dostu. Diş fırçalarında yer alan kodlar, fırçanın üzerinde bulunan kıl sayısını temsil ediyor. Örneğin, normal diş fırçalarında ortalama 600 fırça kılı bulunurken, bu markanın 5460 kodlu diş fırçası, bir fırçada 5460 adet fırça kılı olduğu anlamına geliyor.

Özellikle diş eti çekilmesi gibi sorunları olan, diş eti tedavisi gören hastalara diş hekimleri tarafından önerilen Curaprox'un bir diğer özelliği ise, diş teli, ortodontik aparatlar veya dental implant tedavisi gören hastalar için özel ürünler üretmesidir. Sade ancak renkli tasarımlar sunan Curaprox ürünlerini online mağazalarda ve eczanelerde bulabilirsiniz. 

Orchid Purple Oral-B GENIUS Elektrikli Diş Fırçası
 
Oral B Orchid


Diş hekimlerinden esinlenerek geliştirilen Orchid Purple Yeni Oral-B GENIUS, diş etlerininin bakımını yaparken aynı zamanda üstün bir temizlik sağlıyor. Oral-B, GENIUS ürün yelpazesinin en yeni ürünü Orchid Purple Oral-B GENIUS akıllı diş fırçası her bir fırçalamada ağız sağlığını iyileştiriyor. Yeni Gum Guard Techlonogy (Diş Eti Koruma Teknolojisi) , Hassas Modu ve Oral-B Sensi UltraThin fırça başlığı, diş etlerinize iyi bakmanıza, sorunların üstesinden gelmenize ve sağlıksız diş etlerinin önüne geçmenize yardımcı oluyor. 

Signal Nature Elements Charcoaldiş Fırçası
 
Signal Nature Elements Charcoal Diş Fırçası

Signal Nature Elements Charcoaldiş fırçası, kömür ve gümüş iyonlarıyla zenginleştirilmiş fırça kılları ile normal fırçalara oranla 2 kat daha etkin temizlik sağlıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER