13.11.2019

Son dönemin en popüleri: Kök hücre desteği

Vücudumuzdaki kök hücre ne kadar çok ise, doku onarımı ve yenilenmesine katılacak kök hücre de o kadar çok. İşte cilt gençleştirmede kök hücrenin rolü!

Nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşen ve hasarı onaran kök hücreler artık sadece sağlık alanının değil, güzellik dünyasının da gözdesi. Geçtiğimiz aylarda Burcu Esmersoy'un Youtube kanalında cildimdeki pozitif gelişme sonucu kök hücre tedavisi sürecini anlattığı videosuyla daha fazla konuşulur hale gelen kök hücre tedavileri, kişide gözle görülür bir değişim başlatıyor ve uygulama sonrası her geçen gün daha zinde ve sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlıyor. Başta yaşlanma olmak üzere, yetersiz beslenme, uykusuzluk, sigara gibi etkenler ile azalan vücuttaki kök hücre sayısını artırmanın açlık, egzersiz, kök hücre enjektesi, akupunktur gibi yolları bulunuyor. Cilt gençleştirmede kök hücre tedavisinin daha kolay bir yolu da var ki o da bitkisel içerikli, rahat ulaşılabilir gıda takviyelerini tercih etmek... 

Tek bir hücreden yüz binlerce hücrenin oluşmasını sağlayan kök hücre, kendisini yenilemek amacıyla bölünerek çoğalabiliyor ve hayati işlevleri yerine getirmesi gereken hücrelerin oluşumunda rol oynuyor. Ancak ne yazık ki tıpkı kolajen gibi yaş ilerledikçe vücutta bulunan kan hücresinin miktarı, diğer hücrelere kıyasla azalıyor. Örneğin bir yenidoğanın her 10 bin hücresinden biri 1'i kök hücreyken, 65 yaşındaki bir kişinin her 1 milyon hücreden yalnızca birisi kök hücre oluyor. Kişinin kendisinden veya uygun bir donörden alınan kök hücreler doğumsal kan hastalıklarından bazı kanser türlerine kadar birçok ölümcül hastalığın çaresi olabiliyor.

Cilt gençleştirmede kök hücrenin rolü

Kök hücreler neredeyse vücuttaki her hücreyi çoğaltma ve farklılaştırma yeteneğine sahip.  Vücudun hayati kısmı, onların doğal olarak kendini onarabilmesini kapsıyor.

christian drapeauKanadalı Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau, kök hücrelerin başından beri vücudumuzda var olduğunu ve bizim onları sürekli alıp kullanıp tekrar yerine geri göndermemizden dolayı pek de iyi durumda olmadıklarını ifade ediyor. Ancak kanımızdaki kök hücre sayısı ne kadar çok ise, vücudumuz da o kadar sağlıklı. Çünkü kanda dolaşan ne kadar çok kök hücre varsa, bu, doğal doku onarımı işlemine katılacak kök hücre sayısının da o kadar çok olduğu anlamına geliyor. 

Hücreler yer değiştirmesi gerektiğinde, zarar görmüş hücreler kemik iliğine sinyal gönderiyor. Kemik iliği vücutta dolaşacak kök hücreleri salıyor; hücreler de dokudaki zarar görmüş bölgelere gidiyor. Kök hücreler zarar görmüş hücrelerle bir araya geldiğinde özelleştirilmiş o dokuya dönüşüyorlar ki bunlar, vücudun yapı taşlarını oluşturuyor.

Son 20 yıllık araştırmalar döngüdeki kök hücrelerle vücudun doğal olarak kendini onarma ve sağlıklı olması arasındaki direkt bağlantıyı gösteriyor. Başka bir deyişle, dolaşımdaki kök hücre sayısının fazla oluşu, doku onarımı ve yenilenmesine katılacak kök hücre varlığının da çok olması anlamına geliyor.

Kök hücre sayımızı nasıl artıracağız?

İnsan sağlığını koruyan, iyileştirmeyi hızlandıran ve vücudun performansını artırmaya yardımcı olan kök hücreler yağ dokusundan ve kemik iliğinden elde edilebiliyor. Açlık, egzersiz , kök hücre enjektesi, akupunktur gibi yollarla kök hücreleri artırmak mümkün ancak bunların dışında kök hücre destekleyici bitkisel içerikli, rahat ulaşılabilir gıda takviyeleri de piyasada bulunuyor. 

Türkiye pazarına yeni giren gıda takviyesi: Stremregen

"Erişkin kök hücrelerin potansiyelleri üzerine 2000’li yıllardaki ilk çalışmalar embriyonik kök hücrelerin potansiyellerine yönelikti. Keşfedince anladık ki vücuttaki erişkin kök hücreler daha güçlü etkilere sahipmiş" diyen Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau, bilim insanları ve klinik araştırma uzmanlarının bu gelişme üzerine, “kök hücreleri nasıl kullanabiliriz, onları vücuttan çıkarıp üzerlerinde çalıştıktan sonra vücuda nasıl geri aktarabiliriz” diye kafa yorduğunu söylüyor.

StemregenChristian Drapeau, kök hücre yenileme özelliği bilimsel olarak kanıtlanmış bitkisel onarıcı, yenileyici ve gençleştirici bir gıda takviyesi olarak üretilen, ABD’deki gerekli tüm sertifikasyon ve laboratuvar sonuçlarına sahip olan Stemregen’in geliştiricisi.

Yalancı iğde, AFA, deniz yosunu, notoginseng, aleo vera, beta-glukan ve geçiş faktörü gibi yedi bitki özü karışımından oluşan bir propriyete olan Stemregen'in her bir bileşeni, kemik iliğinden doğal olarak kök hücre salındığını destekleyecek şekilde belgelenmiş.

Günde iki kapsül Stemregen alımının, kan dolaşımındaki kök hücre sayısını artırdığı, vücudun doğal yolla hücre yenileme ve onarım sürecini desteklediği bilimsel olarak belgelenmiş durumda. 

Burcu Esmersoy Stemregen sunucu6 Kasım 2019 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul'da Türkiye pazarına girişinin duyurmak amacıyla görkemli bir lansmana imza atan Stemregen'in içeriğinde kır iğdesi ekstresi, mavi-yeşil alg, aloe vera jeli, magnezyum tuzu ve karabiber ekstresi yer alıyor ve her yaş grubundan insana sağlık, zindelik ve yaşam kalitesi sunmayı amaçlayarak gıda takviyesi olarak kullanılıyor.

İlgili haberlerimiz:

Cilt bakımında her daim popüler: Kolajen destekleri
Kolajen, doku ya da organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olan bir protein ve ciltte gözle görülür etkiler yaratıyor. Ancak üretimi desteklenirse...

​Cildiniz kışa hazır mı? İşte bakım önerileri!
Cildinizin ve saçlarınızın canlılığını kış aylarında da korumak mümkün. İşte ihtiyacınız olan saç ve cilt bakımları ile kullanabileceğiniz yepyeni ürünler!

​Son dönemin en popüler 5 beslenme trendi
Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan ketojenik diyet, organik beslenme, vegan beslenme, IF diyeti gibi çok en popüler beslenme trendlerini anlattı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2