› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.09.2009

Sonbahar kış 2010 trendleri

Bu kış moda dünyasına 80’ler şemsiyesi altında keskin omuzlar, payetli elbiseler, deri ceketler, leopar desenler damgasını vurdu.

Sonbahar kış 2010 podyumlarından görüntüler için tıklayın...

80’lere dönüş




Yeni sezona damgasını akım kuşkusuz 80’ler oldu… Vatkalı omuzlar, lame kumaşlar, tek omuzlar, glam chic bluzlar, neon renkler, payetli mini elbiseler ve lateks kumaşlar birçok koleksiyonda kendini gösterdi. 80’lere dönüşün yaşandığı bu sonbahar kış sezonunda anlaşılan omuzlarla çılgınca oynayabileceğiz, renklerden korkmayacağız ve dilediğimiz nostaljiyi dilediğimiz parçalarla yaşayacağız…

Podyumdakiler (soldan sağa): Miss Sixty, Blumarine, Balmain

Yüksek omuz




Bir Balmain klasiği yüksek omuz, haliyle tepedeki bulut 1980’lerden olunca bu kışa damgasını vuran stiller arasında başı çekiyor. Hatta yüksek omuzlar ceketlerle yetinmiyor; elbiselere, bolerolara, tüniklere ve trikolara da bulaşıyor. Eğer siz de sezona uyup omuzları yukarı kaldırmak istiyorsanız bizden size tavsiye; kombin yaparken pantolonunuzun dar, eteğinizin mini olmasına özen gösterin!

Podyumdakiler (soldan sağa): Zac Posen, Balmain, Marc Jacobs

Leopar




Leopar bir şekilde her zaman karşımıza çıkar. Her seferinde yeni görünümler, farklı kalıplar ve kuralları bozan renklerle… Bu sezon yine ceketlerde, ayakkabılarda, çantalarda, eteklerde; kısacası dolabımıza girebilecek hemen her şeyde karşımıza çıkıyor. Vamp kadının bir nev-i modaya yansıması olan leopar desenlerin yeni nesillerine bayılacaksınız!

Podyumdakiler (soldan sağa): Valentino, Blumarine, Oscar de la Renta




Aviator kadınlar




Deri ceketler, boneler, pilot gözlükler ve havacı bluzlar… Özellikle Hermes kış koleksiyonunda bolca karşımıza çıkıyor aviator görünüm. Kadın pilot Amelia Earhart’ı anmak adına bu kuş tamamen pilot stiline yönelen Hermes’in yanı sıra birçok koleksiyonda bu şekilde tulumlara, trençkotlara, deri bonelere, kemerlere ve zaman zaman maskülene kaçan baştan aşağı aviator tarzlara rastlamak mümkün.

Podyumdakiler (soldan sağa): Hermes, Kenzo, Hermes

Siyah deri




Yine bir sonbahar – kış klasiği; deri ceketler bu sezonda da karşımıza çıkıyor. Cool ve feminen kadının favori parçası deri ceketlerin yanı sıra, lateks görünümlü taytlar, straplez elbiseler, baştan aşağı deri kombinler, pantolon – ceket takımlar da ön plana çıkıyor. Bizden size ufak bir öneri: deri ceket veya ceket almadan önce genç tasarımcı Nazlı Bozdağ’ın Gino Monti by Nazlı Bozdağ koleksiyonuna mutlaka bir göz atın!

Podyumdakiler (soldan sağa): Micheal Kors, Todd Lynn, Alberta Ferretti

Tüvit




Kış deyince gözümüzün önüne gelen en klasik trend tüvittir. Bu kış da asaletini koruyan tüvit parçalar renk olarak ağırlıklı şekilde kış tonlarından; yani siyah ve grilerden oluşuyor. Kendi tercihinize göre, ister benzer koyu tonlarla daha sade, ister canlı renklerle daha hareketli şekilde kombinleyebileceğiniz tüvit bir parça mutlaka dolabınızda bulunsun!

Podyumdakiler (soldan sağa): Luella, Gucci, Christian Lacroix

Parlak etki




Lame ve dorelerle yaratılmış metalik görünümler her sezon olduğu gibi bu sezon da gözlerimizi alıyor! Ufak işlemeler ve payetlerle tasarlanan ışıl ışıl parçaları yine dilediğiniz gibi kombinleyebiliyorsunuz. Kışa şıklık katan payetli etekler, pullu mini elbiseler ve baştan aşağı parlak uzun elbiselerden dolabınızda mutlaka bulundurun.

Podyumdakiler (soldan sağa): Derek Lam, Dolce and Gabbana, Isaac Mizrahi

Drape




Drape her sezon konumunu koruyan bir trend. Bu kış da bolca karşımıza çıkan drape parçalarda malzeme olarak daha çok saten ve ipek; renk olarak da pastel tonlar görülüyor. Drapenin nasıl kombinlendiğine genel olarak baktığımızda ise zıt renklerin karşılaşmasına tanıklık ediyoruz. Örneğin uçuk pembe drape elbiselerin altına siyah külotlu çoraplar veya yanar döner drapelerin altına simsiyah ayakkabılar kullanılıyor.

Podyumdakiler (soldan sağa): BCBG, Balenciaga, Doo.Ri
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2