› 
 › 
19.10.2017

2017-2018 Sonbahar-Kış Gözlük Trendleri

Gözlük tarzın tamamlayıcısı. 2017-2018 sonbahar-kış güneş gözlükleri trendlerini öğrenmek için Pudra.com'da hazırladığımız galerimize mutlaka göz atın.

Livingly, Vogue

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük Trendleri

Gözlük kıyafetin, hatta bütünüyle bir tarzın tamamlayıcısı. Bir diğer yandan güneş ışığının fazla olduğu her şartta güneş gözlüğü kullanılabilir. Sadece şıklığı tamamlamak için değil, göz sağlığımızı korumak için yaz-kış, güneşli ya da parlak her havada takmamız gereken güneş gözlüklerinde modadan da vazgeçemiyorsanız, 2017-2018 sonbahar-kış güneş gözlükleri trendi yazımıza ve galerimize mutlaka göz atın. 

Bu yılın gözlük trendlerinde dikkatimizi çeken ilk nokta, kedi gözlerinin tekrar moda olduğu. Renkli, özellikle mavi ve yeşil camları da bu yıl bol bol göreceğiz. Ancak hepsi muhakkak çerçeveli...

Gözlük trendleri 2018-2018

2017-2018 sonbahar kış dönemi için Salvatore Ferrangamo'dan Miu Miu'ya kadar pek çok gözlük markası koleksiyonlarına çılgın kedi gözlükleri eklemiş. Dalgalı, funky modellerden, maksi boy kedi gözlerine kadar her tarzı görmek mümkün. Inanılmaz büyük boy kedi gözü gözlükler konusunda yine Dolce Gabbana bayrak taşıyan olmuş. Bir diğer tarafta ise birkaç sezondur artık iyice aşina olduğumuz neredeyse şeffaf ya da çok küçük filtrelerle renklendirilmiş yuvalarlak ince çerçeveli gözlükler var. Peki tabii ki kalın kemik çerçeveli gözlükler de bu yıl bizi yalnız bırakmıyor. 

Gözlük trendleri 2017-2018
Geçtiğimiz sezonlarda dörtgen, altıgen gibi farklı kesimlerle çerçevesiz renkli gözlükler kısa bir dönem moda olmuştu. Bu yıl bu gözlükleri pek göremeyeceğiz. Kullanılan çerçevesiz farklı kesim gözlükler ise sadece kırmızı, sarı ve koyu renk camlı olarak üretilmiş. Bu nedenle çerçevesiz etkisi de çok fazla belirgin değil. Eğer varsa, bu gözlüklerinizi şimdilik güvenli bir yere kaldırın ve gelecek sezonlar için muhafaza etmeye devam edin. Çünkü bir anda tekrar moda olabilirler. 

Gözlük trendi 2017-2018

Opak ya da saydam çerçeveler

Bu yıl sadece opak değil, saydam çerçevelere de bol bol denk geliyoruz. Renkli opaklarda özellikle gözlük çerçevesi dikkat çekerken, saydam çerçeveli gözlüklerde ise camlara vurgu yapılmış. 

2017-2018 sonbahar-kış sezonu gözlükleri ile ilgili dikkatimizi çeken bir diğer nokta ise, gözlük çerçevelerinde kullanılan farklı aksesuarlar.

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük Trendleri
Aksesuarın aksesuarı olur mu demeyin. Bu yıl gözlüklerin çerçevelerinde bol bol taş, tüy, yazı görebiliriz.

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük Trendleri

Yazılar tabii ki yine Dolce Gabbana'da var. D&G bunu çok seviyor.

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük TrendleriÖzellikle kalın çerçeveli gözlüklerde ise kemik çerçevelerde zıt renkler buluşturulmuş, ince ince çift kat renkler yan yana getirilmş. Bu anlamda bu sonbahar-kış bizler için epey renkli geçeceğe benziyor.

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük Trendleri
2017-2018 sonbahar kış sezonunda aynalı gözlüklerden halen vazgeçilmiş değil. Klasik modellerde aynalar mevcut ancak siz yine de bu kış için gözbebeklerinizin de görülebildiği, açık renk camlı bir gözlük edinmeyi ihmal etmeyin ve mutlaka 2017-2018 sonbahar kış gözlük trendleri galerimize bir göz atın. 

2017 - 2018 Sonbahar - Kış Gözlük Trendleri

Peki doğru gözlüğe nasıl karar vereceksiniz? İşte o da hemen aşağıda  "güneş gözlüğü nasıl seçilir?" başlığımızda yer alıyor. 

Güneş gözlüğü nasıl seçilir?
  • Gözlükte camın koyu ya da açık olması değil, ultraviyole ışınlarını engelleyip engellemediği önemlidir.
  • Camların rengi her yerde aynı olmalı, homojen bir şekilde dağılmalıdır.
  • Gözlüğü taktığınızda herhangi bir şekilde bulanık görüyorsanız camın kalitesinde sorun vardır. Çünkü güneş gözlüğü de olsa, taktığınızda tüm detayları görebiliyor olmanız gerekir. 
  • Numarasız gözlük camlarında, gözlüğü elinizle hareket ettirdiğinizde görüntü de hareket etmemelidir. 
  • Camların güvenilir tescil belgeleri ile onaylanmış olması gereklidir.
  • Tabii ki kalite sadece fiyat ile anlaşılmaz ancak çok ucuz gözlükler kullanmamanız tavsiye edilir. 
Gözlük trendleri 2017-2018

Gözlük trendleri 2017-2018

Photos via Livingly, Vogue
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2