› 
 › 
Habertürk 28.02.2011

Çakma Hermes'i nasıl ayırt ederiz?

Hermes çantalar birkaç aylık maaşları, hatta araba fiyatlarını bulurken moda tutkunları da çareyi taklit Hermes çanta kullanmakta buluyor.

Onlar size söylemese de çantasının sahte olduğunu siz ona söyleyin. İşte 'çakma' Hermes'i ayırt etmenin yolları:

Çakma Hermes'i nasıl ayırt ederiz?

1. Derisine dikkat edin.
Hermes çantalarının özelliği derisidir. Derisini taklit etmek çok zordur. Bu yüzden sahtesiyle gerçeğini ayırt etmenin en kolay yolu derisini incelemektir. Hermes çantalarında kullanan derilerde asla defo ve hata yoktur. Derinin rengi çantanın her yerinde eşittir. Derisi çok serttir, kullandıkça yumuşamaz ve asla buruşmaz.

2. Fermuarlarını, tokasını ve logosunu inceleyin, gerçek Hermes çantalarla karşılaştırın.
Özellikle Birkin modellerinde tokasının üzerinde yazan 'Hermes Paris' yazısına dikkat edin, yazılış biçimini ve boyutuna bakın. Gerçek Hermes Birkin'lerde yazı küçük ve eşit boyutlarda ve üzerine işlenmiş gibi görünür. İçindeki 'Made in France' ve anahtarındaki 'Hermes Paris' logosu genellikle sahtesiyle gerçeğini birbirinden ayırır. Özellikle deri modellerinde yazılar derinin üzerine işlenmiştir, yapıştırma bir yazı gibi görünmezler. Ayrıca Hermes çantalarının içinde markanın ismi bulanan metal plaka yoktur.

3. Genellikle dikişler kendini ele verir.
Hermes çantaların en önemli özelliği olan dikişlerini taklit etmek gerçekten zordur. Hermes çantalarda dikişler düzgün ve birbirine paraleldir. Çantanın rengiyle dikişin rengi birbirine uyumludur. Hermes çantaların içindeki astar deri, kanvas ya da saten kumaştan olur. Astarı her zaman kaliteli ve sağlam bir forma sahiptir.

4. Çantanın sapı suni deri veya plastik değildir.
Çantanın sapıyla çantanın geri kalanının derisi aynı kalitede olur. Sapındaki dikişler birbiriyle orantılıdır.

5. Tüm Hermes çantalarının içinde ID kartı bulunur.
Kartın üzerinde barkod numarası vardır ve aldığınız çanta hakkında kısa bir bilgi mevcuttur. Ayrıca Birkin modellerinde kilit üzerinde seri numarası vardır.



SAHTESİ DE PAHALI
Bu kadar popüler olan çantaların sahtesinin olması da kaçınılmaz. Özellikle Birkin ve Kelly modelleri adeta gerçekleriyle yarışır hale geldi. Hermes çantaların şık görünümü ve birçok ünlünün herkesin gözüne sokarcasına Hermes çantalarıyla fotoğraflarının yayınlanmasının çoğu kadını cezbettiği bir gerçek. Ancak günümüzde o kadar parayı bir çantaya verebilecek insan sayısı az. Bu yüzden sahteciler, birebir aynısı olmasa da benzerini düşük maliyetlere yapıp daha düşük fiyatlara satıyorlar ve almak isteyenler de uygun fiyatlara Hermes çantalara sahip olabiliyorlar. Ancak şöyle bir gerçek var ki açıkça belli olmayanların dışında çakma Hermes çantaların fiyatları diğer çakma çantalara göre daha pahalı. Pahalı olanlar da zaten genellikle
çok benzeyenler... Kısacası sahtesi de gerçeği de; Hermes çantalar pahalı!

ÜNLÜLERİN TERCİHİ
Geçmişten beri ünlülerin elinden düşmeyen Hermes çantaların müşterileri arasında Dük ve Düşes Windsor, Jackie Kennedy, Sammy Davis, Lauren Bacall, Humphrey Bogart, Catherine Deneuve, Grace Kelly gösteriliyor. Günümüzde ise Paris Hilton, Kate Moss, Nicole Kidman, Julianne Moore, Lindsay Lohan, Victoria Beckham, Madonna, Sarah Jessica Parker, Eva Longoria gibi ünlüler var.



REKOR BECKHAM'DA
Ama dünyaca ünlü stil ikonu Victoria Beckham, Hermes çantaların tam bir tutkunu. Hermes Birkin çantalarının ilham kaynağı Jane Birkin olsa da bu çantayı en çok kullananlar arasında olan Victoria Beckham, özellikle Birkin modelinin popüler olmasına büyük katkı sağlıyor. Hermes markasının ayaklı reklam panosu gibi görülen Beckham'ın evinde tam 100 parçalık bir Hermes çanta koleksiyonu olduğu söyleniyor. Bunun da maliyeti yaklaşık 2 milyon dolarcık! Çoğunluğunu Hermes Birkin modellerinin oluştuğu bu koleksiyonda birçok farklı renk ve model mevcut. Hermes Baccara Crocodile clutch çantalar, Hermes Kelly Lizard Pochette ve Hermes Kelly Pochette modelleri bu koleksiyonun içinde. Genellikle havaalanında Hermes Birkin çantasıyla objektiflere yansıyan Victoria Bechkam, ünlü tasarımcıların haute couture kıyafetlerini ve kendi markasının koleksiyonunu yine bu çantalarla kombine ediyor. Beckham, Hermes'in özel derilerden limitli sayıda ürettiği çantalara da sahip.




Esra Çoruh


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER