› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.03.2012

Ela Cindoruk tasarımı "Beşi Bir Yerde" Red Dot tasarım ödülünü kazandı

Anadolu topraklarının geleneksel takısı "Beşi Bir Yerde", Ela Cindoruk’un çağdaş yorumuyla Uluslararası Red Dot Design Awards 2012'de onur ödülü aldı.

Çağdaş mücevher tasarımcısı Ela Cindoruk'un geleneksel "Beşi Bir Yerde"nin modern yorumu olarak tasarladığı kolyeleri Red Dot Design Awards 2012'de onurlandı. Tasarım, 30 üyeli uluslararası jüri tarafından birkaç gün süren ve 70 ülkeden 14 bin katılımın değerlendirildiği bir süreçten geçti ve "çok başarılı detay çözümü" nedeniyle bu ödüle layık görüldü: Ödül kazanan eserler 2 Temmuz 2012'den itibaren Essen'de (Almanya) Red Dot Tasarım Müzesi'nde dört haftalık özel bir sergide sunulacak.

Ela Cindoruk tasarımı

Beşi Bir Yerde, Anadolu’nun kimi yörelerinde, özellikle de kırsal kesimde ekonomik değeri de olan bir çeşit süs. Genellikle düğün, sünnet gibi kutlamalarda hediye olarak verilen bu objenin iki farklı biçimi var; birinde beş adet tam altın para kırmızı bir kurdeleye asılır, diğerinde ise beş adet altın para bir bütünde birleştirilerek (beşibirlik) yine kırmızı kurdeleye geçirilir.

Ela Cindoruk, "Bu projede benim çıkış noktam, ister dağınık ister bütün, Beşi Bir Yerde'nin her iki biçimde de kullanılmasına olanak sağlayan bir obje tasarlamak oldu. Satmak ya da hediye etmek amacıyla bir parçasını koparabileceğiniz ve kalanları taşımaya, saklamaya devam edebileceğiniz yeni bir Beşibiryerde…" diyerek, gelenekle bugünü birbirine bağlıyor. Ela Cindoruk'un tasarladığı Beşibiryerde, hem güncel bir mücevher hem de yirmi dört karat (995 ayar) has altından üretildiği için her zaman her yerde geçerli, değeri belirlenmiş bir çeşit para olarak düşünüldü.

Bu ödüllü kolyeleri Ela Cindoruk-Nazan Pak takı mağazasında bulabilirsiniz. Altının fiyatının sürekli değişiyor olmasından dolayı bu harika tasarımların tam fiyatını veremiyoruz ama fikriniz olması açısından bu haber yayına hazırlandığı sırada 16 gr'lık (yarım) Beşi Bir Yerde 2200TL ve 32 gr'lık (tam) Beşi Bir Yerde ise 3950TL idi.


Ela Cindoruk Nazan Pak Takı Mağazası
Atiye Sokak No: 14/B, Teşvikiye
Tel: 0212 2322664
Çalışma Saatleri
Pazartesi 14:00-19:00
Salı-Cumartesi 10:30-19:00


www.elacindoruknazanpak.com
www.facebook.com/elacindoruknazanpak


Etiket: ela cindoruk, takı
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER