› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.12.2009

Goldaş'tan baykuşlu takılar!

Bilgeliği sembolize eden baykuş, Goldaş’ın By-Kush Koleksiyonu ile gizemini takıya yansıtıyor.

Kocaman gözleri, bilgece bakışları ve sessiz duruşuyla kuşlar dünyasının ilginç sakinlerinden biridir baykuş... Kimi kültürlerde uğursuz sayılsa da gizemli duruşuyla sanki sıradan bir kuş olmadığını anlatmaya çalışır. Tarihte betimlenen en eski kuş türlerinden biri olan baykuş, Goldaş’ın By-Kush Koleksiyonu ile gizemini takıya yansıtıyor.

Goldaş'tan baykuşlu takılar!

Yunan mitolojisinde zekâ, sanat, strateji, barış ve savaşın tanrıçası olarak bilinen Athena’nın sembollerinden biri olan baykuş, bilgeliği sembolize eder. Bilgelik Tanrıçası Athena, resimlerde ona eşlik eden baykuşla tasvir edilir. Bundan dolayı baykuşun, zekâyla güçlü bir ilişkisi olduğuna inanılır ve tanrıların elçisi olarak kabul edilir. Baykuş, Kızılderili kültüründe de özel bir yere sahiptir. Bilgelik, algı, ayırt etme ve hileyi anlama özelliklerinin öğreticisi olarak düşünülür. Kızılderili kültüründe baykuşların, büyücülerin yardımcısı olduğuna inanılır. Bu nedenle birçok Kızılderili toteminde baykuş motifi bulunur.



Geçmişten bugüne farklı anlamlar yüklense de gizeminden hiçbir şey kaybetmeyen baykuş, Goldaş’ın gümüşün parlaklığını yansıtan tasarımlarına ilham verdi. Sanatın ve bilgeliğin sembolü baykuş figürünün kullanıldığı By-Kush Koleksiyonu’nda, baykuşun iri gözleri öne çıkıyor. Baykuş kadar gizemli olan bu figürler, tasarımlara dikkat çekici bir görünüm kazandırıyor. Mavi rengi gören tek kuş olan baykuşun bu özelliği koleksiyona da ayrı bir renk katıyor. Goldaş tasarımcıları gümüşe çok yakışan gece mavisi renginde mine ve blue spinal taşlarla koleksiyonu zenginleştirdi. Mavi renk, baykuşun mükemmel gece görüşü yeteneğine ve avlanma özelliğine de vurgu yapıyor.

“Gizem ve mükemmellik” Goldaş’ın zarif koleksiyonunu tanımlayan en güzel kelimeler… Bilgelik sembolü baykuş kadar mükemmel ve gizemli görünmek istiyorsanız, bu tasarımlara mutlaka sahip olmalısınız. Koleksiyonun zarif takılarını daha yakından görmek için en yakın Goldaş mağazasının adresine www.goldas.com’dan ulaşmak mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER