› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.03.2011

Goldaş'tan muhteşem Osmanlı takıları

Şimdiye kadar Osmanlı ile ilgili pek çok koleksiyona imza atan Goldaş, tarihi formları modernize ederek günümüze taşıyor.

Takı ve aksesuarda özgün tasarımların adresi Goldaş, Osmanlı tarihi ve kültüründen ilham alan koleksiyonları ile fark yaratıyor. Osmanlı Koleksiyonu ve Osmanlı Koleksiyonu II, Ottomania Koleksiyonu, Bizans’tan ilham alan Theodora Koleksiyonu, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın efsane aşkından ve birbirlerine yazdıkları aşk mektuplarından ilham alan Canımın Paresi Sultanım Koleksiyonları, hem zengin bir tarihi yansıtıyor hem de bizlere Osmanlı’nın ihtişamını üzerimizde taşıma fırsatını veriyor.

Goldaş Osmanlı Koleksiyonu'nu görmek için tıklayın.

Goldaş’ın ilk Osmanlı Koleksiyonu’nun devamı olan ve altın olarak tasarlanan Osmanlı Koleksiyonu’nda; Osmanlı mimarisi, padişah tuğraları, savaş aletleri, başlıklar, yazılar ve çini motifleri kullanıldı. Çiçek motifli İznik çini detaylarının yanı sıra Fatih Sultan Mehmed gibi Osmanlı padişahlarının tuğralarının kullanıldığı tasarımlar koleksiyonun dikkat çeken parçalarından.


Osmanlı Koleksiyonu

Dünyanın en nadide çiçeklerinden biri olan ve halk arasında ‘ağlayan gelin’ olarak da adlandırılan ‘ters lale’ figürü de özel hikâyesi ile koleksiyondaki yerini alıyor. Goldaş Osmanlı Koleksiyonu’ndaki tasarımlar bunlarla da sınırlı değil. Kervansarayların kubbe formları, bir savaş aleti olan ve derviş sembolü olarak da bilenen teber, İstanbul’un en eski su yapılarından biri olan Bozdoğan Kemeri figürü, sultanların ve âlimlerin kullandığı bir başlık türü olan kavuk figürünün kullanıldığı tasarımlar, koleksiyonun diğer özel parçaları arasındaki yerlerini alıyor.


Ottomania Koleksiyonu

Ottomania Koleksiyonu gümüşten
Gümüş olarak hazırlanan Ottomania Koleksiyonu’nda, padişah kavukları, miğferler, savaş kalkanları ve Topkapı Sarayı mimarisindeki detaylar kullanılarak tasarlandı. Gümüş üzerine altın kaplama yapılan koleksiyon, türkuaz ve lapis lazuli taşları ile hazırlandı. Topkapı Sarayı Hazinesi’ne ait taşlarla süslü bir miğfer şık bir kolyeye dönüşürken, bir diğer tasarımda padişahların kavukları gösterişli bir yüzükte yeniden yorumlanıyor.


Theodora Koleksiyonu

Theodora Koleksiyonu: Bizans takı sanatı
Goldaş Theodora Koleksiyonu’nda Bizans takı sanatına yeniden hayat verdi. Metanet ve cesaretin tarihsel simgesi Theodora’dan ilham alan koleksiyon köklü bir geçmişe sahip Bizans’ın gösterişli takı kültürünü bugüne taşıyor. Koleksiyonda Bizans dönemine ait sembol ve stillerin yanı sıra reprodüksiyonlar da yer alıyor. Bizans takı kültüründe özellikle küpelerde çok sık kullanılan, ölümsüz ruhun sembolü daire ve Bizans düğün törenlerinde gelinlere, genç kızlıktan kadınlığa geçişin bir sembolü olarak takılan yarım ay formlu küpeler koleksiyonun bütününde ön plana çıkıyor. Bizans kültüründe çok popüler olan red agat, green agat, onix, turmalin, zümrüt, turkuaz, ametist, jade, inci gibi renkli doğal taşlar ve zincirler koleksiyonu tamamlıyor.


Canımın Paresi Koleksiyonu

Hürrem ile Kanuni'nin aşkı: Canımın Paresi Koleksiyonu
Biri adını tarihe yazdıran büyük bir padişah, diğeri Osmanlı tarihinin en güçlü ve etkili kadınlarından… Aşkları bugün bile konuşulan, olay yaratan Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın efsane aşkı ve birbirlerine yazdıkları mektuplardan ilham alan Goldaş Canımın Paresi Koleksiyonu gümüş olarak tasarlandı. Goldaş tasarımcıları, haremin en güçlü kadınlarından olan Hürrem Sultan’ın, eşi Kanuni Sultan Süleyman’a yazdığı aşk mektuplarından günümüze ulaşanları tek tek incelediler.

Bu mektuplardan birinde, Hürrem Sultan, “Canımın paresi sultanım” şeklinde seslendiği Kanuni’ye olan aşkını şöyle anlatıyordu: “Canımın Paresi Sultanum. Öyle nam sahibi ki sabah rüzgârı gibi merhamet artırıp saçar, öyle selam ki gönül kapan şeker dudakların kavuşması gibi, öyle dualar ki aşkların avazı gibi yanık, öyle övgüler ki deruni arzuların ve kalbin meyillerinin sözleri gibi sonsuz...”

Koleksiyondaki bilezik, kolye, küpe, yüzük ve broşların üzerine, Osmanlıca “Canımın Paresi Sultanım” sözcükleri yazıldı.

Osmanlı’yı günümüze taşıyan koleksiyonlar, tarihe meraklı olanlar kadar farklı olmayı sevenlere sesleniyor.


Goldaş Osmanlı Koleksiyonu'nu görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2