› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.04.2015

Yeni mücevher markası Ivie ile ışıldayın

Adını sonsuzluğa giden sarmaşık bitkisinden alan, yeni mücevher markası Ivie'nin gece ve gündüz kullanabileceğiniz zamansız takıları yaz koleksiyonunda!

Trendleri takip eden, moda, eğlence ve şıklığı birlikte sunan bir mücevher markası olmayı hedefleyerek yola çıkan Ivie, "Tropik Yaz" temalı 2015 koleksiyonunda doğa ve yaz motifleri kullanmış.

Yeni mücevher markası Ivie ile ışıldayın

Ivie koleksiyonu değişik renk ve modellerde 6 farklı bileklik tasarımından oluşuyor. Gerçek yılan derisi ve kaliteli denim üzerine yarı değerli taşlar ve bu yılın moda figürlerinden palmiye ağaçları, papağan, flamingo, yengeç ve amber çiçeği motifleri ile bezenen bileklikler canlı renkleri, kaliteli üretimleri ve farklı kullanımlara olanak tanıyan özgün tasarımları ile dikkat çekiyor.

Aslen Avusturyalı olan Ivie’nin kurucuları Miriam Dinç ve Katharina Başer uzun yıllardır Türkiye’de yaşıyor ve İstanbul’u gerçek evleri olarak görüyorlar.
 
ivie mucevher marka moda trend kadin
Katharina’nın mücevher sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimi var. Christie’s London’dan Kraliyet Güzel Sanatlar Diploması alan Katharina, sonra Amerika’ya giderek California Değerli Taşlar Enstitüsü’nde (Gemological Institute of Amerika) değerli taş uzmanı olmuş. Çalışma hayatına Londra Christies’de başlayan Katharina, New York’ta Van Cleef& Arpels gibi dünyaca ünlü mücevher markalarında görev almış.

Kariyerini reklam ve pazarlama alanında geliştiren Miriam ise Ogilvy & Mather, Leo Burnett ve Grey gibi uluslararası reklam ajanslarında üst düzey yöneticilik yapmış. Akbank Kültür Sanat Merkezi’nin direktörlüğünü de üstlenen Miriam pek çok sanat organizasyonu, müzik ve tiyatro etkinliğinin hayata geçmesini sağlamış.

Yıllar önce İstanbul’da tanışan iki arkadaş, 2014 yılında Ivie markasını yaratmaya karar vermişler. Hem Türkiye hem de Avrupa’da markalaşmasını hedefledikleri Ivie ile gece - gündüz farkı olmadan kullanılabilecek eğlenceli, şık ve modayı yakından takip eden bir mücevher çizgisi oluşturmayı amaçlıyorlar.
 
ivie marka mucevher kadin moda trend
Ivie’nin kurucuları Miriam Dinç ve Katharina Başer'a markalarının yaratım sürecini ve hedeflerini sorduk.

Ortaklığınız nasıl doğdu ve markanızı yaratmaya nasıl karar verdiniz?
Ivie markasını yaratmaya 2014 yılında karar verdik. Adını sonsuzluğa giden sarmaşık bitkisinden alan Ivie ismini, doğaya hayranlığımızdan seçtik. Amacımız eğlenceli ve şık takılar tasarlamak. Bunlar hem günlük hem de gece kullanılabilecek takılar olsun istedik. Yani yazın kot t-shirt kombinasyonuyla kullanılabilirken aynı zamanda güzel bir elbiseyle de uyumlu olmasını istedik. İkimizde Avusturyalıyız ama İstanbul bizim ikinci evimiz ve çok uzun zamandır tanışıyoruz. Hem iki iyi arkadaş, hem de farklı iş deneyimlerimiz bu ortaklığın temeli oldu. İlk projemiz de 2015 yazı için “Tropikal Yaz” konsepti oldu.

Markanın stilini biraz anlatır mısınız?
İstanbul gibi canlı ve renkli şehirlerin enerjisi ile doğanın sakin güzelliğini birleştirmek istedik. Bu markayla “sade ama şık” bir stil hedefledik. “Fun&Glamour” bizim mottomuz.

İlk koleksiyonunuzda ne tür tasarımlara yer verdiniz?
2015 Yaz koleksiyonu tasarladığımız ilk koleksiyon. Bir sürü farklı stilde bileziklerle başladık. Bu bilezikleri her yaş grubunun beğeneceği bir tarz ile tasarladık. Koleksiyonumuzun adı “Tropikal Yaz”, bu nedenle bu konsepte uyan motiflerle bu temayı bileziklerimizde kullandık. Gerçek piton derisi ve yüksek kaliteli denim üzerine yarı değerli taşlar ve bu yılın moda figürlerinden palmiye ağaçları, papağan, flamingo, yengeç ve amber çiçeği motifleri ile bezenen bilezikler tasarladık. Bu bileziklerin canlı renkleri, kaliteli üretimleri ve farklı kullanımlara olanak tanıyan özgün tasarımları olduğunu düşünüyoruz.

2015-2016 kış koleksiyonumuzda yeni ve farklı tasarımlara yer vereceğiz. Farklı malzeme kullanarak takı dünyasına bir yenilik katmak istiyoruz.
 
ivie marka moda mucevher kadin moda trend
Koleksiyonu hazırlarken nelerden ilham aldınız?
Soğuk ve gri bir kıştan sonra, ikimiz de yaz güneşinin ve mavi gökyüzünün hayalini kuruyorduk. Yaz sezonunun neşeli renkleri ve tropikal adalarda bulunan meyveler, kuşlar, çiçekler ve ağaçlar 2015 yaz motiflerimizin tasarımında bize ilham verdi.

Tasarımlarınız nerede satışa sunuluyor?
Ivie koleksiyonu değişik renk ve modellerde 6 farklı bileklik tasarımından oluşuyor, her tasarım çeşitli renklerde ve boyutlarda mevcut. 

www.iviejewellery.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER