› 
 › 
11.12.2019

Zeynep Tosun ile Aman Nazar Değmesin!

Moda tasarımcısı Zeynep Tosun, Lucky Culture ile işbirliğine girerek 50 parçadan oluşan ve sınırlı sayıda üretilen ilk takı koleksiyonu hazırladı.

Moda tasarımcısı Zeynep Tosun, takı tasarımlarıyla aksesuar severlerin radarında olan Lucky Culture ile işbirliğine girerek 50 parçadan oluşan ve sınırlı sayıda üretilen ilk takı koleksiyonu ZEYNEP TOSUN X LUCKY CULTURE'ı hazırladı! 

Anadolu ve uzantılarında yaşamış medeniyetlerden ilham alarak tasarlanan tılsımların, günümüz anadolu kültürünün kitch ruhu ile harmanlanmasından oluşturulan ve “hepimiz ortak bir kültürün karmasıyız, ortak bir yerde mutlaka buluşuyoruz” ana fikriyle yola çıkan ‘Anadolu’ya Nazar Değmesin’ koleksiyonu 7 farklı tılsım temasından oluşuyor. 

Kendi tılsımınızı yaratabileceğiniz özgür bir koleksiyon

925 ayar gümüş üzeri 18 ayar altın mikron kaplama olarak tasarlanan kolye, küpe, yüzük, broş, bileklik, muska gibi alternatifler sunan takıların yanı sıra; kendi tılsımınızı kendinizin yaratmasını sağlayacak farklı anlamları simgeleyen Charm’lar da koleksiyonda yer alıyor. 

Bileklik, küpe ve charm tasarımlarında bulunan ve Zeynep Tosun’un imzası haline gelen iğne oyaları ve tığ işleri Anadolu’da ihtiyaç sahibi kadınlar tarafında işlenirken, aldığınız her ürün bağlı olduğu temanın hikayesini anlatan ve illüstrasyonları Pınar Telkök Ballıoğlu tarafından çizilen kartlarla birlikte sunuluyor.

İmaj çekimleri Aytek Erdem ve Semih Ergün tarafından gerçekleştirilen, lucky-culture.com adresinde ve Lucky Culture’ın 4 farklı satış noktasında (House of Design Zorlu, House of Design Kanyon, House of Design City’s ve Teşvikiye mağazası) bulabileceğiniz Zeynep Tosun X Lucky Culture koleksiyonu içinden çıkmak istemeyeceğiniz hikayesi, Anadolu kadınlarının el emeği ve büyüleyici tasarımlarıyla "Anadolu’ya Nazar Değmesin..." dedirtiyor.  

"Anadolu’ya Nazar Değmesin" koleksiyonundaki 7 farklı tılsımın anlamları

Atmaca: Gücü ve dayanıklılığı temsil eder. Uğur ve iyilik getiren koruyucu bir ruh olduğuna inanılır. Aynı zamanda cesaretin, kudretin ve adaletin bir simgesidir.

İnanna: Sümerlerin aşk ve bereket tanrıçası İnanna, yüzyıllar boyu Mezopotamya ve Anadolu’da birçok kadın tanrıça siluetinde karşımıza çıkıyor. Verimlilik, cazibe ve güzellik yanında bilgelik ve gücü simgeliyor.

Hilal: Mutluluk ve sevinci simgeliyor. Birçok kültürün mitolojisinde dişil bir güç olarak düşünülüyor. Ay'ın, yok olduktan sonraki ilk evresi olan hilal, dirilişin, yeni başlangıçların, doğumun ve sonsuz yaşam döngüsünün de bir sembolü. 

Balık: Türk mitolojisinde gök gürültüsünün hayvan biçimine bürünmüş hali olan Balık; bolluk, bereket, refah, mutluluk ve üremenin sembolü. Anadolu’daki bazı efsanelere göre suya balık atmak dilekleri gerçekleştirdiği gibi dönüştürme ve kahramanca işleri yapabilme yeteneği de veriyor.

Hançer: Kılıç ve hançer insanlık tarihi kadar eski imgeler. Aynı zamanda bilgeliği sembolize ediyorlar ve savaş aletinden çok öte mistik karaktere bürünüyorlar. Anadolu’da da hançer, cesaret, egemenlik, adalet ve onur arasında güçlü bir bağ vardır. Bazı inanışlarda demire atfedilen kutsal güç sayesinde hançer ve kılıç da kutsal sayılıyor.

Göz: Türklerde Orta Asya Şamanizm döneminde karşımıza çıkan nazar inancına göre olumsuz düşünceler gözlerden dışarı çıkıyor. Bundan korunmanın yolu ise gözle karşı karşıya gelmek. Bu nedenle göz şeklini andıran formların insanı kötü düşüncelerden ve nazardan koruduğuna inanılıyor.

Çift Başlı Yılan: Eski Türkler arasında sağlık ve mutluluk sembolü olan yılan; yenilenen derisi sebebiyle sonsuz hayatı, gelişmiş içgüdüsü sebebiyle bilgelik ve dişiliği sembolize ediyor. Çift başlı yılan saadet, sağlık, şifa ve şansın temsilcisi.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2