@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.12.2012

Alışveriş için en uygun zaman hangisi?

Alışverişi planlı hale getirmek hem kesenizi ferahlatıp hem de çok daha rahat bir ortamda alışveriş yapmanızı sağlayabilir. İşte doğru alışveriş zamanları!

İZLE: İNDİRİM SEZONUNDA ALIŞVERİŞ👇 
Alışveriş için en iyi zaman hafta içi diyebiliriz. Özellikle hafta içi erken saatlerde insanların çoğu işte veya okulda olacağından alışveriş merkezlerinde ya da sokaklarda rahatça dolaşmanız mümkün olacaktır.

Alışveriş için en uygun zaman hangisi?

Akşam saatleri yerine imkanınız varsa alışverişe sabah gitmeniz en mantıklısı. Sabahları mağazalardaki ürünler henüz dağılmamış ve ortalık birbirine karışmamış olacaktır. Özellikle indirim zamanları mağazaların altı üstüne geldiğinden, sabahları aradığınız ürünü ya da bedeni bulmak, hatta deneme kabinlerini kullanmak daha kolay hale gelecektir.

"Kendinizi maymun iştahlı biriyim" diye tanımlıyorsanız yeni sezonda çok beğenip mutlaka sahip olmak istediğiniz bir parçayı ilk gördüğünüzde almaktan kaçının. Çünkü büyük ihtimalle vazgeçeceksiniz.

İndirim zamanları öncesinde alışveriş yapmamanızı tavsiye ederiz. Bu ürünler bir iki hafta sonra da zaten rafta olacaktır (tükenme ihtimali daha azdır) ve birkaç hafta sonra yarı fiyatına alabilirsiniz. Ama sezon başlarında çıkan ürünler genelde indirime kalmaz. Hep giyerim dediğiniz parçaları sezon başlangıcında da alabilirsiniz.

Eğer sık kilo alıp vermiyorsanız ve beden ölçüleriniz sık değişmiyorsa sezon sonlarındaki indirimlerden bir sezon sonrası için alışveriş yapmak en mantıklısı! Jean pantolon, gömlek, etek, palto gibi modası geçmeyecek parçalar bir sonraki sezonu düşünerek alınacak parçaların başında gelebilir. Ama o yıl moda olmuş, herkesin üstünden düşürmediği parçaları bir yıl sonrası için asla almayın.

Yılbaşı, anneler günü, sevgililer günü ya da bayram gibi alışveriş oranının artacağı özel günler öncesi mağazalar indirime girer. Ancak biraz sabredip bu günlerin bitmesini beklerseniz indirim oranları daha da artacaktır. Uyaralım; böyle bir durumda da çok beğendiğiniz bir parça varsa onun tükenmesi gibi bir ihtimal söz konusu olabilir.

Ocak ve Şubat aylarında genellikle kış sezonuna ait ürünler indirime girerler. Bir sonraki yılın kışını düşünerek alışveriş yapılacak en iyi zamanlar bu aylardır. Yeni yılın ilk haftası alışveriş için aklınızda bulundurmanız gereken bir tarih. İndirimler en yüksek oranda olmasa da en fazla çeşit üstelik indirimli bir şekilde Ocak'ın ilk haftası bulursunuz. Yaz koleksiyonlarının, mayo ve bikinilerin indirime girdiği tarih ise genellikle Temmuz ortaları ve Ağustos ayını bulur. Aceleniz yoksa ve bir sonraki yaz için sandalet, mayo, bikini almayı düşünüyorsanız indirim için Ağustos’u beklemenizi öneririz.

Hemen bir son hatırlatma yapalım. Bazen kötü giden sezonlarda tüm markalar sözleşmiş gibi erken indirime girerler. Sezonda satılamayan ürünleri indirimle satmaya çalışırlar. Böyle yıllarda (hatırlayın, 2009 Ocak ayında yüksek moda markaları bile büyük indirimler yapmıştı. Ayrıca 2012-2013 Sonbahar Kış koleksiyonları da erken indirime girdi. Çünkü sezon kötü geçti) uzun yıllar kullanacağınız kaliteli ürünlere yatırım yapmaktan çekinmeyin. İndirimde ipek, kaşmir, deri, modal gibi yüksek kalitedeki malzemelerden yapılan ünlü markaların anahtar parçalarını düşünmeden alabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER