Hürriyet 10.12.2009

Alışverişe çıkmadan önce bunları okuyun!

Alışveriş, her derde deva... Üstelik moda eczanesinde her hastalığa göre bir reçete var.

İyi bir alışverişin geçiremeyeceği herhangi bir sıkıntı var mı? Kesinlikle yok! "Bir doz alışveriş bin dirhem ayıp örter" diyenler önden buyursun, diğerlerini de bu konuda aydınlatalım. "Bir alışverişkoliğin İtirafları" gibi abartılı durumları bir kenara bırakıp, alışveriş manzaralarına bir göz atalım. Eğer sakin sakin, akıllıca ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak yaparsanız, alışveriş ve moda "en yakın arkadaşınız" olur. İşin sırrı yol üzerindeki doğru işaretleri izlemekte...

Alışverişe çıkmadan önce bunları okuyun!


Alışveriş reçetesinden faydalanmanın 8 altın kuralı

1) Sezon alışverişinizi yaparken geleceğin klasiği olacak ve modası kolay kolay geçmeyecek parçalara yatırım yapın. Mesela devetüyü rengi bir palto, iyi kesimli bir jean, kalın bir hırka ve etnik takılar...

2) "Nasıl olsa zayıflayacağım" düşüncesiyle asla alışveriş yapmayın. Ya zayıflayamazsanız?

3) Giysilerin etiketlerinde yazılanları iyice ve dikkatlice okuyun. hangi kumaştan yapılmış, kuru temizleme gerekiyor mu? Ütülenebiliyor mu?

4) Gardırobunuzun geri kalanını göz önünde bulundurarak, var olan parçalarla uyumlu bir şekilde kullanılabilecek şeylere yönelin.

5) Kaliteli bir saat, ayakkabı ve kozmetik söz konusu olduğunda cimrilik yapmayın. Aynı şekilde klasik parçalar için de biraz paraya kıyın.





6) Şapka, şal, takı ve kemer gibi aksesuarlara özel bir ilgi gösterin. Görünüşünüzde ne tür mucizeler yarattıklarına inanamazsanız.

7) Kesinlikle denenmeden alınmaması gereken şeylerin başında iç çamaşırı ve mayo geliyor.

8) İnternetten alışveriş yaptığınızda özellikle çok dikkatli olun. Güvenli olduğuna inanmadığınız sitelerden asla alışveriş yapmayın, kart numaranızı vermeyin.






Yeşim Çobankent


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER