Sabah 15.08.2011

Westwood’un yeni projesi

Tasarımcı Vivienne Westwood önümüzdeki günlerde sunulacak yeni koleksiyonunun ön çekimlerini, geri kazanılmış materyallerden çanta ürettiği Nairobi gecekondularında yaptı.

Britanya'nın moda dünyasına en büyük armağanlarından biri o. Tasarımcı Vivienne Westwood. Bugün dört ayrı giysi zinciri, gelinlik dükkanları, aksesuar ve parfüm satışlarından yılda 60 milyon TL'lik bir ciro yaratıyor. Japonya'da tasarımlarını satan 47 dükkanı var. Bütün bunlara rağmen modayla ilgilenmediğini söylüyor: "Ne yapmalıyım? İşi kapatıp 'Aslında bunları üretmemeliyiz,' mi demeliyim? Dünyada çok fazla gereksiz üretim var. Hatırlatırım bu giysileri üretenler iyi ücret alıyor." Onun sloganı 'Seçerek alın!' 15 TL'ye beş tişört alacağınıza kaliteli tek bir tişört alın," diyor.

Westwood’un yeni projesi

Kenya'ya yardım projesi
Seyahat etmenin dünyayı daha fazla kirlettiğine inanmasına rağmen dünya onun Kenya Nairobi'deki gecekondularda yaptırdığı çekimleri konuşuyor. Üreticileriyle tanışmak üzere Kenya'ya gittiğini söylüyor. Sonbaharda çıkacak yeni koleksiyonunda kullanmak üzere Kenyalı işçiler onun için çanta ve aksesuar üretiyor. Bu hem Kenyalılara destek hem de bütün ürünlerinde geri dönüşümlü malzeme kullandığı için çevre dostu bir proje. Daha önce insan haklarıyla silgili yaptığı kampanya ve defileleri artık çevre için yapıyor. Küresel ısınma sonucu yakında milyarlarca insanın bir Hermes eşarbı kadar bir toprak parçasına sıkışmak zorunda kalacağına inanıyor. Tüm tutarsızlığına rağmen sahici bulunuyor. Geri kazanılmış materyallerden yapılan 750 TL'lik bu çantaların Kenya'yı kurtaramayacağını bilmelerine rağmen.

Britanya'nın en zengin kadınlarından biri
Kraliçe tarafından asalet unvanıyla ödüllendirilen Vivienne Westwood (70) modern punk ve yeni dalga modasını ana akım modaya getiren tasarımcı ve iş kadını olarak tanınıyor. Britanya'nın en zengin kadınlarından biri ama aynı zamanda hızlı bir politik aktivist. 1989'da dönemin Britanya Başbakanı Thatcher tarafından ısmarlanan ve henüz teslim alınmamış bir elbisesi, Tatler dergisinin kapağını süslemişti. Derginin manşeti "Bu kadın bir zamanlar punk'tı," olmuş ve Thatcher'ı delirtmişti. 2005'te Britanya insan hakları örgütlerinden Liberty için tişörtler tasarladı. Tişörtlerin üstünde "Lütfen beni vurmayın, ben bir terörist değilim!" yazıyordu. 11 Eylül saldırıları sonrası güvenlik adına insan hayatının hiçe sayılmasını protesto ediyordu. 2008'de Britanya'nın en büyük Nükleer Silahsızlanma Kampanyası'nı destekleyip gösterilerde yer aldı. Sonra tüketim çılgınlığı ve iklim değişikliği konularına el attı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER