› 
 › 
08.05.2018

Met Gala 2018 kırmızı halı görünümleri

Met Gala dün gece New York'ta gerçekleşti. Galanın 2018 teması Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü'ydü. İşte Met 2018 kırmızı halı görünümleri!

Yılın en önemli etkinlikleri arasında yer alan Met Gala 2018, 7 Mayıs'ta New York'ta gerçekleşti.

ABD'nin New York şehrinde yer alan ve dünyanın en önemli müzeleri arasında bulunan Metropolitan Sanat Müzesi (Metropolitan Museum of Art - Met) Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen etkinliğin bu yılki teması “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination" - Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü'ydü. 

ABD Vogue’un Şef Editörü Anna Vintour tarafından yönetilen etkinliği bu yıl Donatella Versace, Amal Clooney ve Rihanna sundu.
 
Anna Vintour - ABD Vogue Şef Editörü

MET, bu yıl dini referanslardan yola çıktığı için moda ve gösteri dünyasından pek çok ünlü ve birbirinden ikonik tasarımcılar dinin sanat üzerindeki yansımalarından ilham aldığı tasarımları tercih etti.

Tüm tasarımlar Met'teki Cennetlik Bedenler adlı sergiden ilham adlı

Metropolitan Sanat Müzesi’nde Vatikan mirasının gözler önüne serildiği Cennetlik Bedenler adlı sergide, Papa ve kardinallerin kıyafetleri de bulunuyordu. Birçok ünlü isim de bu tasarımlardan ilham alarak ünlü oyuncu ve şarkıcıları giydirdi.

Özellikle Versace, Tommy Hilfiger ve Valentino'nun damgasını vurduğu kostüm yarışında, fotoğraf galerimizde kim ne giydi, görebilirsiniz.

Met'in uzun yıllardan beri en dikkat çeken ismi: Rihanna
Rihanna MET Gala 2018

Rihanna'nın kostümü Maison Margiela by John Galliano imzası taşıyordu. Rihanna, Papa'dan ilham alınarak hazırlanan siyah-beyaz kostümünü Christian Louboutin ayakkabılarıyla tamamladı. Rihanna'nın bu kostümü için sosyal medya çevrelerinde kadın-erkek eşitliği ile ilgili de bir mesaj niteliği taşıdığı ifade edildi. 

Met galaları 1946 yılından bu yana düzenleniyor! 

İlk olarak 1946 yılında düzenlenen Met Ball olarak da bilinen Met Galası, o yıldan bu yana her sene Mayıs ayının ilk pazartesi günü düzenleniyor. Moda dünyasının Oscar'ı olarak tanımlanan geceye müzik, sinema, moda ve magazin dünyasının pek çok tanınan ismi katılıyor.

Met'in her sene düzenlenen bu galalarında aynı zamanda Kostüm Enstitüsü için büyük miktarda bağış toplanıyor. Örneğin, 2013 yılında 9 milyon dolar para toplanan gala, New York'taki en özel sosyal etkinliklerden ve en büyük yardım gecelerinden biri olarak değerlendiriliyor. 

2018 yılında da Anne Hathaway, Emma Stone, Ketty Pery, Kendall Jenner, Rihanna, Kylie Jenner, Kim Kardasian, Rihanna, Selena Gomez, Amber Heard, Amal Clooney, Bella Hadid, Hailey Baldwin, Uma Thurman, Amanda Seyfried, Olivia Munn gibi moda ve gösteri dünyasının pek çok ünlü isminin katıldığı gece dünyanın en büyük moda markalarının podyumunu aratmadı. İşte bu nedenle biz de Met Gala 2018'de kim ne giydi, sizler için listeledik! Met Gala 2018’in kırmızı halısından kareler ve kıyafetlerin imzaları galerimizde!

Hazırlayan: Selen Serdaroğlu

İlgili haberimiz: 

Blake Lively'nin 2008'den 2018'e Met Gala dönüşümü
Gossip Girl ile hayatımıza girdiğinden bu yana güzelliği ve zarifliği ile her dönemin kadını olmayı başaran Blake Lively'nin 2008-2018 arası Met Gala tarzı

Met Gala 2018 makyaj trendi: Melek ışıltısı
Her yıl mayıs ayında gerçekleşen ve moda dünyasının Oscar töreni olarak tanımlanan Met Galasında, 2018 yılı trendi melek ışıltısı oldu.

​Met Gala 2017'nin en şıkları
Heyecanla beklenen Met Gala 2017, dün akşam ünlülerin kırmızı halı geçidine sahne oldu. Bu yıl tema neydi, kimler neler giydi? Görmek için habere tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2