› 
 › 
Haberturk 21.05.2010

10 adımda yaz şıklığı

Yeni sezonda trendler gardırobunuzu şekillendirirken, bazı anahtar parçaları unutmayın. Üstelik de modanın dışında almadan. İşte 10 maddede yaz şıklığı...

En sevdiğim mevsim, bu yıl erken geldi. Hafif, rengârenk, özgür giyindiğimiz yaz aylarına hazırlık için kışlıklar yavaş yavaş kaldırılırken; ince ve renkli kıfayetler gardıroplara yerleşmeye başladı. Yaşasın yaz! İlkbahar-yaz koleksiyonları birbirini takip eden ayrıntılarla dolu. Yaz sezonunun belli başlı parçaları, sezon trendlerine göre farklı formlara bürünüyor. Yaz gardırobu oluşturmak kolay olduğu kadar pratik de. Desenleri, renkleri, klasikleri ve yenileri tarzınıza uygun şekilde özgürce karıştırabilirsiniz. Klasik, sade parçalarla, doğru aksesuvarlarla ve yeni eklemelerle yaz gardırobunuzu eğlenceli hale getirebilirsiniz. Eğer tarzınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, yaz mevsimi bunun için çok uygundur. Farklı renkler, desenler ve formlarla hiç olmadığınız kadar özgür olabilirsiniz. Yaz gardırobunuzda bulunması gereken olmazsa olmaz parçaları unutmayın yeter...

10 adımda yaz şıklığı

1. Güneş gözlüğü
Yazın olmazsa olmaz aksesuvarlarından güneş gözlüğü, yaz kıyafetlerini mükemmel tamamlıyor. Rengârenk çerçeveler ve klasik modeller her zevke hitap ediyor.

2. Platform sandalet
Yazın vazgeçilmezi olan sandaletler, platform topuklarla daha seksi görünüyor. Platformun cazibesi, bu yaz espadril modellerde de karşımıza çıkıyor. Birkaç sezondur ayağımızdan çıkarmadığımız gladyatör sandaletler de yine moda. Kıyafetlerinizi şık sandaletlerle tamamlamak istiyorsanız trendi modellere yatırım yapın.

3. Tulum
Gardırobun demirbaş parçaları haline gelen tulumlar, geçen yaza göre çok daha iddialı. Bilekte daralan harem modelinin yanı sıra şort kesimi de göz kamaştırıyor. İpek ve saten şort tulumlar, sezonun en trendi parçalarından. Toprak tonları, etnik desenler ve doğa motifleri tulumlara bohem bir hava kazandırıyor.

4. Tek parça mayo
Bu yaz plaj modasını tek parça mayolar belirliyor. Retro kesimler, trendi detaylar, 50’leri yansıtan pin-up modeller... Plaj modasında geri kalmak istemiyorsanız kendinize uygun mayoyu şimdiden araştırmaya başlayın.

5. Renkli fular
Beyaz tişörtleri, dekolteli bluzları ve yaz elbiselerini mükemmel tamamlayan fularlar, çizgili desenler ve rengârenk ipek kumaşlarla göz kamaştırıyor. Fularlara yatırım yapmakta fayda var.

6. Kanvas çanta
Kanvas çantaların modası asla geçmez. Yaz için en uygun modellerdir, çünkü plaj dışında da kullanabilirsiniz. Yazın deri çantalar yerine rahat taşınan hafif ve şık kanvas modelleri tercih edin.

7. Büyük şapka
Büyük şapkalar hem sizi güneşten koruyor, hem de çok şık ve hanım hanımcık bir görünüm kazandırıyor. Siyah ya da kahve tonlarındaki büyük hasır şapkalar, sezonun trendi aksesuvarları arasında.

8. Maksi elbise
Yaz aylarının olmazsa olmaz parçalarından maxi elbiseler, yeni sezonda uçuşan kumaşları ve iddialı desenleriyle vitrinleri süslüyor. Hem sandaletlerle hem de dolgu topuklu ayakkabılarla çok şık kombinlenen maxi elbiselere yatırım yapmaktan kaçmayın.

9. Kısacık şort
Şortlar giderek kısalıyor, yüksek belli kesimler ön plana çıkıyor ve ipeksi kumaşlar şortlarda romantik bir hava estiriyor. Şortlar yeni sezonda herkese hitap ediyor. Bermuda kesimler, klasik formlar ve incecik kumaşlar göz kamaştırıyor.

10. Kanvas sneaker
Parmakarası terliklere alternatif olan kanvas sneaker’lar bu yaz çok moda. Plajda mayoyla, günlük hayatta jean’lerle çok rahat kombine edebilirsiniz. Ayrıca tekne için de çok uygun.



Esra Çoruh


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER