› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.01.2010

2009 yazlık ayakkabı modelleri

Gladyatör sandalet, babet, ucu açık ayakkabılar, platform tabanlar en popüler 30 model huzurlarınızda...

Bu yaz nasıl adımlar atacağınızı, nerelere ayak basacağınızı biliyor musunuz? Ya da daha önemlisi hangi ayakkabı modellerine tav olacağınızı?


Kenneth Cole, Divarese, Nine West, Desa gibi markalardan seçtiğimiz ayakkabı modellerine göz atmak için tıklayın.

Aslında her yaz model açısından benzer ayakkabılar görüyoruz. Belki topuklar inceliyor ya da genişliyor, burunlar sivrilip yuvarlaklaşıyor… En çok değişim gösteren şey ayakkabıyı farklılaştıran detaylar oluyor. Yani; renkler, malzemeler ve ek özellikler…

Sezonun ayakkabı modelleri


Gladyatör bot ve sandalet: Gladyatör sandaletleri özellikle birkaç yazdır severek kullanıyoruz. Şimdi bir de bot versiyonu var. İnce bacaklara daha çok yakışacağını düşündüğümüz, ‘evrim’ geçirmiş botlar mini eteklerle çok hoş duruyor mesela… Kenneth Cole ve Aldo’ya göz atabilirsiniz.


Platform taban: Bu ayakkabıların kaba göründüğüne dair rivayetlere aldırmayın. Ayağın ön kısmını destekleyen bu model kesinlikle çok daha rahat. Topuklu ayakkabılar söz konusu olduğunda hepimizin biraz konfora ihtiyacı var. Biz platformları klasik kesimli bir beyaz pantolonla veya kalem eteklerle düşünmek istiyoruz… Banana Republic’tekiler stil avcılarını peşine takacağa benziyor!







Dolgu topuk: Erkeklerin nedense bu modele karşı hafif bir antipatisi var. Belki de bizi daha havalı ve güzel gösterdiği için! Kıskanıyorlar mı nedir? Uzun boru paçalı veya İspanyol paça kot pantolonların altından görünen dolgu topuklu sandaletler çok klas duruyor! Hasır topuklular yazı çağrıştırıyor… Accessorize’da mantar tabanlı, zebra desenli eğlenceli modeller bulmanız mümkün.


Açık burunlu topuklular: Kadının gardırobunda mevsim gözetmeksizin yer verdiği topuklu ayakkabılar şimdi önden dekolte veriyor! Burunlar açılıyor, ayaklar hava alıyor. Elbette oldukça seksi bir görüntü çıkıyor ortaya! Ten rengi (bu detaya birazdan değineceğiz) açık burunlu topuklular bacaklarınızı çok uzun gösterir. Beyaz şık bir gömlek ve siyah etekle tam bir kariyer kadını olacaksınız. Steve Madden’da ve Charles & Keith’de güzel örnekler bulabilirsiniz…









Babet ve Loafer: İlla ayakları göstermek mi gerekiyor? (Her kadının başına gelebilir, pedikürsüz yakalanmak istemeyebiliriz!) Babetler ve loafer’lar rahat oldukları takdirde topukluya alternatif arayan, yüksek ökçelerle dolaşmadan zarif görünmek isteyenler için doğru seçimler. Bu modellerde aklınıza gelmeyecek kadar fazla varyasyonla karşı karşıyayız. Metal aksesuarlı, fiyonklu, hatta tamamı plastikten yapılmış olanlar bile var. Loafer’da tercihinizi Yargıcı’dan yapabilirsiniz. Babet için zaten bütün ayakkabı markaları doğru adresler olacaktır. Özellikle İnci’ye bir bakın!





Kısa bot: ‘Bot ve çizme kış içindir’ kuralı artık yıkılıyor. Ayağı ferah tutan malzemelerle üretilen kısa botlar çıplak bacaklarla hoş bir uyum içersinde. Ya da daracık kot pantolonlar, mini şortlar ve eteklerle… Mango’da güzel bir tane gördüm, ilgilenenlere öneriyorum!










Bodrum tipi sandalet: Ne efsane oldu Bodrum tipi sandaletler… Birçok marka bu sezon sandaletlere el attı; ayakkabı firması olmasalar bile. Etrafta ince bantlı, rengarenk ve süslü sandaletler kaynıyor. Ben Mavi’dekilere bayıldım! Bir de Mudo’dakilere…







Öne çıkan detaylar:
İnce bantlı sandaletler, topuklular her zaman var ama bu sene bilhassa bolca kalın bant görüyoruz. Kafes şeklinde iç içe geçen bantlar ve lastikler ayağa destek veriyor.

Lame ve dore ayakkabılar gündüz sade kıyafetlerimize vurgu katıyor, akşamları zaten ilk tercihimiz oluyor. Abiye giyimde ayrıca iri taşlı modeller moda. Maksi elbiselerin altından gözükünce hoş duruyor.

İp detayları; kurdeleler, püsküller, örgü ve hatta halatlar bu sezon ayakkabılara farklı bir büyü katıyor. Kurdele romantizme, halat tipi ipler ‘marine’ temasına gönderme yapıyor.

Bu sezon gerçek bir renk patlamasına tanık oluyoruz. Ne var ki Piet Mondrian tablolarını andıran patchwork tarzı blok şeklinde renk eşleşmeleri, çok renkli bantlı sandaletler bize göz kuşağı renklerini sunuyor. Ayrıca ‘et rengi’ olarak da ifade edilen ten rengi bacakları uzun göstermek konusunda (topuklu ayakkabılarda) birebir. Ten rengi düz babetler de çok asil, dizin altında biten dar kesimli kaprilerle veya bilekte biten dar kesimli kumaş pantolonlarla bir deneyin!
Parmak arası ‘flip flop’ terlikler bu yaz daha çok sandalet vari tasarımlar olarak karşımıza çıkıyor. Yani bizim tavsiyemiz parmak arası tercihinizi Havaianas veya Reef gibi işin üstadı markalardan yapıp bu rahat terlikleri gündelik giyim için ayırmanız…


Kenneth Cole, Divarese, Nine West, Desa gibi markalardan seçtiğimiz ayakkabı modellerine göz atmak için tıklayın.


Diz üstü çizme kombinleri... 2010 modasının en iddialı trendi diz üstü çizmelerle çeşitli stiller deneyebilirsiniz. Bakalım diz üstü çizmeleri kim, nasıl giymiş?

2010'da çok moda: Yağmur çizmeleri... 2010 modasının en olmazsa olmazı yağmur çizmeleri. Ne deri, ne güderi, bu kış lastik çizme çok trendi!

2010 kışının gözdesi kısa botlar... 2010 kışının ayakkabılarında en çok dikkat çeken model bilekte biten kısa botlar: Mango, Nine West'ten modeller...


Sandalet modelleri...
Gündelik, rahat veya süslü ve şık sandalet modelleri bu yaz alışveriş listemizin ilk sıralarını zorluyor…

Topuklu sandalet modelleri süper! Yeni sezonda ayakkabılar sivriliyor, yükseliyor... Kısaca agresif tavırlar sergiliyor!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2