› 
 › 
pudra.com 05.01.2010

2009 yazlık şort modelleri...

Şort çok kullanışlı bir parça! Şort giymek de bir sanat aslında. Sezonun modellerine bakalım ve nasıl giyeceğiz hatırlayalım!

Bu yaz tekrar moda olmasına çok sevindiğimiz bir kıyafete değineceğiz: Şort. Onu seviyoruz çünkü çok kullanışlı bir parça ve birçok farklı kimliğe bürünebiliyor! Aslında geçtiğimiz kış boyunca gerek gündelik hayatın rahat ve elverişli üniforması olarak, gerek geceleri büründüğü abiye kimliğiyle çok revaçtaydı. Bu yaz gardırobumuza tek bir şey katacak olsak bu parça şort olacak galiba!

Elverişli ve rahat tamam ama şort giymenin de bir raconu, ‘mutlakalar’ı ve ‘asla’ları var. Her model her vücuda gitmiyor; ayrıca her kesim için farklı stil kombinasyon yapmak gerekiyor.

Ne mutlu bize, piyasada hemen her renkte ve kesimde şort var, dolayısıyla herkes bu parçadan nasibini alacak!



2009 yaz sezonu Mango, C&A, Diesel, Mudo ve Lee Cooper şort modellerini görmek için tıklayın.

Mango’da çok fazla çeşit var mesela; ve her tarza uygun seçenekler öneriliyor. Mudo’da bu konuya eğilmiş; nitekim FTS 64’ün soluk renkteki şortlarına bayıldık! C&A her zaman olduğu gibi bütçeye uygun bir sürü seçenek sunuyor. Ve Diesel… Özellikle de Diesel’in alt markası DSL55, fosfor renklerde kısacık şortlara, tulumun şortlu versiyonuna, saten şort takımlara önem vermiş. Lee Cooper keza, tulum çalışmayı seviyor.



Piyasada ne var ne yok bakmadan önce şort giymenin inceliklerini bir gözden geçirelim mi?


Vücudunuza uyan uzunluğu seçin
Şöyle bir gerçek var: Kısacık şortlar bacakları uzun gösterirken biraz daha uzun, mesela dizde biten bermudalar bacakları kısa gösterir. Bu yüzden her ne kadar güzel bacaklara sahip olanlara ‘bulabildiğiniz en kısa şortu giyin’ tavsiye si verisle de kısa bacaklılariçin de aslında aynı şey geçerli. Eğer bacaklarınıza güveniyor, formda buluyorsanız kısa veya uzun bacak boyu farketmiyor… Uzun bacaklılara uzunca şortlar da çok yakışıyor.
Eğer zayıfsanız kısa şortları, biraz kıvrımlı veya hafif kiloluysanız daha dökümlü ve bol şortları tercih edin.

Şort denerken akrobatik hareketler yapın!
Eğilin, oturun, kalkın, bacaklarınız havaya kaldırın… Şaka değil, beğendiğiniz şortla farklı durumlarda nasıl göründüğünüze bakın. Saklamak istediğiniz yerleriniz mi görünüyor? Bir yerlerden etleriniz mi fışkırıyor? İmdat! Şort satın almadan önce gerçekten rahat hissettiğinize emin olmalısınız.

Bulunduğunuz ortama göre giyinin
Ofise kısacık şortlarla gitmek yok! Ama klasik kesimli, şık bermuda tarzını rahatlıkla giyebilirsiniz. Renk olarak düz, gri siyah veya beyazı seçin. Üst olarak da tirli tirli şık koton bluzları veya şifon üstleri tercih edin.
Gece için ise şortunuzu pullu, payetli bir üstle giymeyi deneyin. Ya da süslü bir bluz ve altına düz ipek şortlar çok uyumlu olur. En güzeli üstü ve altı aynı renk tutmak ve şık bir ceketle tamamlamak. Çünkü tek renk görüntüsü, elbise veya şık bir abiye kıyafet ilüzyonu yaratıyor.

Unisex takılın
Şorun şehirli sokak kullanımı için ‘unisex’ görüntü ideal. Nasıl mı? Koyu ve toprak renklerinde şortlarınızı ceketlerle ve eğlenceli aksesuarlarla tamamlayın. Yani en dişi detaylar aksesuarlar olsun: Herşeyinizi koyabileceğini ‘overisize’ çanta, büyük, tahta takılar, kalın bir kemer.

Renk kaygısı
Sezonun modası canlı, fosfor renklerindeki şortları beyaz, siyah, gri gibi düz tişörtlerle giyin. Kot şortlar da en güzel canlı, fosforlu üstlerle gidiyor.

Dikkat, transparan!
Transparana dikkat edin. Eğer seçtiğiniz şort beyaz veya açık renkse iç çamaşırınızı ona göre seçin!

Dengeli görüntü
Şort kısa ve seksiyse bluz fazla açık olmamalı. Şort uzun ve dökümlüyse dar atletler, biraz daha açık parçalar çok uygun. Ters mantığı takip edin.

Ayakkabı sendromu
Defilelerde şortların topuklu ayakkabılarla arkadaşlığına çok tanık oluyoruz ama gündelik hayatta çok kullanışlı bir seçim gibi görünmüyor. Tavsiyemiz bantlı sandaletler, babetler ve parmak arası terlikler…

İşin bakım tarafı
Bacaklar görücüye çıkacaksa eğer, işin bakım tarafı önem kazanıyor elbette! Bacakların formda olmasının yanı sıra tüysüz, yumuşacık olmaları ve belki tercihe göre hafif bronz olmaları güzel görünmelerini sağlayacaktır!


2009 yaz sezonun şort modellerine göz atmak için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2