› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.12.2013

2014 yılının rengi: Orkide moru

Özgüveni artıran ve mutluluk veren renk olarak kabul edilen orkide moru, 2014 rengi olarak açıklandı. Moda dünyasından makyaj trendlerine ve dekorasyona kadar tüm dünyada etkisini göstermeye başladı bile.

Profesyonel renk standartları tedarikçisi Pantone, dünyada birçok sektördeki gelişmeyi, sanat koleksiyonlarını, popüler sanatçıları, teknolojik gelişmeleri ve diğer sosyo-ekonomik koşulları takip ederek belirlediği 2014 yılının rengini, ışıltılı orkide moru olarak açıkladı.

Fuşya, mor ve pembe tonlarının bir araya gelmesiyle oluşan PANTONE® 18-3224 ışıltılı orkide moru, özgüveni artırırken aynı zamanda mutluluk veren bir renk.

Morun gücünü kullanma konusunda bir hayli tecrübeli Michelle Obama’nın orkide morunun bu kadar trend olmasında kuşkusuz katkısı var. Obama, morun farklı tonlarındaki elbiselerle sık sık davetlere katılıyor, günlük yaşamında kullanıyor.

En çok hangi markalar moru kullanıyor?
Hayal gücünü ateşleyen renk olarak da bilinen orkide moru tasarımcıların favori renklerinden biri oldu. Hatta tüm markaların koleksiyonlarına toplu bakıldığında 2014 İlkbahar sezonunda tasarımların yüzde 16'ya yakınının mor renklerinde olduğu görülüyor.

Max Mara, Missoni, DKNY, Aquilano Rimondi, Diane Von Furstenberg, Gucci, Kenzo, Lela Rose, Lanvin, Michael Kors, Mulberry, Nina Ricci, Temperley London, Tibi, Dsquared2, John Galliano, Monique Lhuillier, Vivienne Westwood, Moschino ilkbahar koleksiyonlarında orkide morunu en çok kullanmayı tercih eden markalar arasında.

Erkek tasarımlarında da bolca kullanılacak orkide moru, ilkbahar sezonunda Salvatore Ferragamo ve Ermengildo Zegna podyumlarında karşımıza çıkmıştı.




Mor tonlarını hangi renklerle kullanabilirsiniz?
Her cilt rengine yakışan ve cildi canlı gösteren orkide morunu yıl içerisinde birçok aksesuarda da sıklıkla göreceğiz. Nude tonlarla, bordo, lacivert ve pembeyle mükemmel uyum sağlayan orkide morunu isterseniz tek renk olarak da kullanabilirsiniz.

Kırmızı halıda orkide moru rüzgarı
Kırmızı halıyı da etkisi altına almaya başlayan orkide moru Amy Adams, Lady Gaga, Kelly Osbourne, Diane Kruger, Katie Holmes, Emma Stone, Jena Malone, Jessica Paré, Kristen Bell, Krysten Ritter, Naomi Watts, Odette Annable Yustman gibi isimlerin de tercihi oldu.

Orkide moru 2014’te hepimizi yenilenmeye, yaratıcılığa ve özgünlüğe teşvik edecek gibi görünüyor.

2014 yılının rengi olan orkide moru ile ilgili podyumlardan örnekleri görmek, henüz sezon daha başlamadan moru tercih eden ünlülere göz atmak için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2