› 
 › 
pudra.com 09.03.2011

Arzu Kaprol 2011 İlkbahar koleksiyonu: Refine

Arzu Kaprol'un yeni koleksiyonunda egzotik ve yalın motifler; katlı, kıvrımlı detaylar var. Koleksiyonda siyah, fuşya, gri, yeşil ve sarı renkleri öne çıkıyor...

Arzu Kaprol 2011 İlbahar- Yaz Koleksiyonu “RE-FINE”

Arzu Kaprol 2011 İlkbahar koleksiyonu: Refine

“Re-Fine” isimli Arzu Kaprol 2011 İlkbahar Yaz Koleksiyonu, Güney Etiyopya’da Omo Nehri kıyısında yaşayan Mursi Kabilesi’nin geleneksel vücut boyamalarından ve Brig Laugier’in “Sculptures de Livres” adlı eserindeki katlama detaylarından esinleniyor.

2011 ilkbahar yaz sezonunda, Omo Nehri kıyısında yaşayan Mursi kadınlarının yaratıcılığı, koleksiyonu için Kaprol’un ilham kaynağını oluşturuyor. Mursi kadınlarının doğal malzemelerle yaptığı geleneksel vücut boyamaları, koleksiyonun temelini oluşturan çarpıcı, egzotik ve yalın motiflere yansıyor. Deri ipliklerle organzelere, selofan ipliklerle trikolara ve tel kırmalarla ipeklere işlenen motifler, doğadaki sıra dışı formların modernize edilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

Kitap sayfalarını şekillendirerek katlı, kıvrımlı, dalgalı ve spiral formlar yaratan Brig Laugier’in büyüleyici çalışmalarından örnekler sunduğu “Sculptures de Livres” isimli eserinden esinlenen Arzu Kaprol, ipek ve ipek karışımlı kumaşlarla tasarladığı elbise, bluz ve ceketlerde katlamalı detayları ön plana çıkarıyor.

Akışkan formların kullanıldığı “Re-Fine” koleksiyonunda, kumaşlara parlaklık kazandırmak için canlı renkler tercih ediliyor. Koleksiyonun selofan ipliklerle örülen trikolarında, incecik bluzlarında ve gece elbiselerinde “şeffaflığın” hâkim olduğu görülüyor. “Şeffaflık” kadınların vazgeçemediği trençkotlarda da karşımıza çıkıyor.



Yaz aylarının en dikkat çekici trendi “zıt formlar” bir arada kullanılıyor. Farklı dokuların, kumaşların birlikte kullanımından doğan uyum, koleksiyonun her bir parçasında kendini gösteriyor. İçe giyilen bluzlar, penyeler, trikolar yalın ve olabildiğince küçük, ceketler ve trençkotlar ise olabildiğince gösterişli ve büyük.

“Re-Fine” koleksiyonunda siyah tonları fuşyanın enerjisiyle yumuşatılıyor, gri renkleri fıstık yeşili ve sarı ile hareketlendiriliyor, ekru rengin hakim olduğu tasarımlar pudra tonlarıyla birleştiriliyor.

Gizemli ve mistik yaşamın kapılarını 2011 İlkbahar-Yaz sezonunda da aralamaya devam eden Arzu Kaprol Ekim ayında Paris Moda Haftası kapsamında koleksiyonunun farklı parçalarını sergileyecek.


Arzu Kaprol Mağazaları
Nişantaşı Atiye Sokak
Galata Kamondo Apartmanı
Bursa Korupark
Antalya Lara
İzmir Alsancak


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER