› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.10.2016

Zarif ve feminen kadının yansıması: ASLIALEV

Güçlü ve feminen kadınlardan ilham alarak tasarımlarını oluşturan Aslı Doğan ve Alev Borançılı ile Pudra.com olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Aslı Doğan ve Alev Borançılı kardeşlerin ortaklığı ile kurulan ASLIALEV markası yeni sezon koleksiyonu "Unchained"i, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında, Zorlu PSM’de gerçekleşen bir defileyle tanıttı.

ASLIALEV 2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu görmek için galeriye tıklayın.

Korkusuzca yaşama hakkı ellerinden alınan kadınlardan yola çıkılarak hazırlanan koleksiyon, kadının özgürce var olabilme arzusunu anlatıyor. Tıpkı koleksiyonlarında yansıttıları gibi zarif, feminen ve kendilerine güvenen Aslı Doğan ve Alev Borançılı ile keyifli bir röportaj yaptık. 


Pudra.com: ASLIALEV markası tasarımlarını oluştururken nelere dikkat ediyor?

ASLIALEV: Önceliğimiz markamızın çizgisini korumak. ASLIALEV kadını güçlü aynı zamanda zarif ve feminen bir kadın. Özgünlüğümüzü koruyabilmek için her sezon gördüklerimizden, duyduklarımızdan ve yaşadıklarımızdan esinlenerek bir tema oluşturuyoruz. Bu da kreasyonlarımızda özgün olmamızı sağlıyor. 
 

Hazır giyimden gece elbiselerine kadar geniş bir yelpazede çalışıyorsunuz. Tasarımlarınızı farklı kılan ve sizi diğer markalardan ayıran özellikleriniz neler?

Tasarımlarımız belli bir çizgiden oluşuyor. Günlük veya gece elbisesi dahi olsa feminenliği ön plana çıkaran modeller hazırlıyoruz. Net ve geometrik kesikleri olan tasarımlar bizi diğer markalardan ayıran en önemli noktamız.

Cinsiyetsiz tasarımların arttığı bir dönemdeyiz. Bu durum sizin tasarımlarınıza da yansıyacak mı? 
Bizim tasarımlarımızda feminenlik ön planda. Güçlü ama girdiği her ortamda zarafet ve şıklıklarını gösteren kadınlar ilham kaynağımız. Bu akımı tasarımlarımıza yansıtmayı düşünmüyoruz.
 

Sezonun favori renkleri neler olacak? Bizi neler bekliyor?

2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonumuzu kadın ruhunu yansıtan dört ana renkten oluşturduk. İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış olarak; yeşil, sarı, turuncu ve mavi renklerini kullandık. Renkli ve eğlenceli bir sezon bizi bekliyor.
 

Koleksiyonunuzda en dikkat çekici ve öne çıkan parçalar neler? 

Kısa ve uzun gece elbiseleri, pantolonlar, crop-top üstler ve uçuşan silüetler öne çıkan parçalar arasında yerini aldı.
 

Her kadının gardırobunda olması gereken kilit parçalar neler sizce?

Kesinlikle mutlaka siyah bir elbise olmalı. Çünkü siyah elbise giydiğinizde her koşulda kendinizi iyi hissedersiniz. Vücuda iyi oturan jean, deri ceket ve tabii ki stiletto ayakkabıları unutmamak gerek. Bu ana parçalar olduktan sonra tamamlayacağınız diğer aksesuarlar ile harikalar yaratabilirsiniz.


Her vücut tipine yakışan bir tarz var mı?

Bunu sınıflandırmak doğru olmaz. Öncellikle vücut iyi tanınmalı ve ona göre giyinilmeli. Kıyafetin yanı sıra renk çok daha önemli. Zaman içinde stil oturunca herkes kendine yakışan şeyleri çok daha iyi biliyor. Yaptığımız defilede bile hazırladığımız parçalardan mankenler kendilerine uygun olanları seçti. Çünkü herkesin tenine yakışan modeller farklı. 


Artık görmek istemediğiniz ve giyilmemesi gerektiğini düşündüğünüz moda parçalarının neler olduğunu söyler misiniz?

İnsanlar giydiklerinde özgür olmalı. "Şunu kesinlikle giymesin!" diye yargılamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendini iyi hissettiği şeyleri giyebilir. Tabii rüküş de görünmemeli. Burada önemli olan rüküş olmamak için giyilen parçaların vücuda ve birbirine olan uyumunu yakalamak. Bunu dışında biz modacıyız, yeniliklere ve değişikliklere her zaman açığız.
 

Son olarak bu yıl 8. kez düzenelenen Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu sene çok daha güzel bir platformda yer alıyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yer alışının moda haftasını ileri götüren bir koşul olduğunu düşünüyoruz. Her yıl daha da güzel koleksiyonların sergilendiğine inanıyoruz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2