› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.01.2012

Adriana Lima'nın sansasyonel Donna Karan kampanyası

Adriana Lima'lı Donna Karan 2012 İlkbahar Yaz kampanyası, bazı çevrelerce ırkçı olmakla itham edilse de, Lima ve Donna Karan ortaya müthiş bir iş çıkarmış!

Donna Karan, tartışmalı reklam kampanyaları ile insanların ilgisini çekmeye bayılıyor. Ancak, son reklam kampanyası ilgiden öte bir durum yarattı ve ırkçılıkla dahi suçlandı.

Adriana Lima'nın sansasyonel Donna Karan kampanyası

Donna Karan 2012 İlkbahar Yaz kampanyası için geçen yıl depremin vurduğu Haiti'den esinlendi. Bu kampanya için, "Daha önce onunla hiç çalışmamıştım. Fakat şimdi ona bayılıyorum. O Haiti'nin ruhunu çok iyi yansıttı." dediği Adriana Lima ile çalıştı.

Lima, Donna Karan'ın 2012 İlkbahar Yaz kampanyası için Russell James'e poz verdi.



Donna Karan'a bu kampanya için ilham veren ise, tasarımcının Haiti'ye yaptığı ziyaret olmuş. Tüm dünyada duyarlılık yaratmak için bu tarz bir çalışma gerçekleştiren Donna Karan, tersine, ırkçılık yapmakla bile suçlandı.

Bunun sebebi, fotoğraflarda yer alan Haitili çocuklar ve Adriana Lima’nın ten renklerinin farklılığı... Bu fotoğraf üzerine yoğunlaşıldığı ve fonda acı çeken Haitili çocuklar, ön planda gösterişli Lima göründüğü için ayrımcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı ünlü tasarımcı...
























Bu kampanyanın daha doğrusu Lima'nın bohem bir tarzda görünmesinden, koleksiyonun etnik ve egzotik öğeler taşıdığını tahmin edebiliyoruz.






Siz bu kampanyada ne görüyorsunuz bilmiyorum ama "ırkçı" demek fazla sert bir yaklaşım olur. Kampanya güzel, çekimler güzel, model güzel kısaca konsept güzel.

Bir modacı ele aldığı sosyal bir sorumluluğu başka ne şekilde gerçekleştirebilir ki?

Ben beğendim!











Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER