› 
 › 
06.07.2015

Donna Karan markasına veda etti

Amerikan ünlü giyim markası Donna Karan’ın yaratıcısı başarılı işkadını Donna Karan, iyi bir amaç için kendi kurduğu markasına veda etti.

1984 yılında ABD’de kurulan ve o günden bu yana ismi kalite ve şıklıkla birlikte anılan Donna Karan markası, kurucusu ve baş tasarımcısı Donna Karan’a veda ediyor. Karan’ın markasından ayrılma sebebi ise Urban Zen adını verdiği hayır kurumuna daha çok vakit ayırabilmek.

Donna Karan markasına veda etti
Getty Images

Donna Karan, dünya çapında sağlık ve eğitim üzerine çalışmalar sürdüren Urban Zen Vakfı'nı 2001 yılında kurdu. Zanaatkarlarla işbirliği yaparak lüks ürünler üreten Urban Zen, hayır amacı güden projeler de üretiyor. Tüm enerjisini bu yeni oluşuma aktarmaya karar veren 66 yaşındaki tasarımcı, bu nedenle kendi adını taşıyan markasına veda etti.

donna karan dkny moda veda marka makale ici 1

2001 yılında Louise Vuitton’ın çatısı altına girmesi ile daha da büyüyen ve uluslararası tanınırlığa sahip olan Donna Karan International şirketi, Donna Karan New York ve DKNY olmak üzere iki farklı markaya sahip. 40 farklı ülkede 275 adet mağazası bulunan marka, Karan’ın yerine yeni bir baş tasarımcı aramayacağını ve bir süre defile düzenlemeyeceğini açıkladı. Ünlü modacı, kendi adını taşıyan markasına danışmanlık yapmaya devam edecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER