› 
 › 
21.07.2022

2022 İlkbahar-Yaz moda trendlerine yakından bakış

Parlayan yaz güneşi ile 2022'nin sunduğu moda trendlerini özümsemenin zamanı geldi. Her zevke ve bedene uygun bir parça ile bu sezon gerçekten çok zengin!

Parlayan yaz güneşi ile 2022'nin sunduğu moda trendlerini özümsemenin zamanı geldi. Her zevke ve şekle uygun bir parça ile bu sezon gerçekten çok zengin. İster arka bahçenizde güneş ışığını yakalayın, ister tatile çıkın; bu sezonun olmazsa olmaz parçalarından sadece birkaçını satın alarak kapsül gardırobunuza anında taze bir hava katabilirsiniz. 

Gardırobunuzu canlandırmaya hazır olan bu sezon, yaza hazır parlak parçalar, şık zanaat detayları ve size giyinmenin keyfini hatırlatacak muhteşem aksesuarlarla dolu. Hafif kumaşlar, hafif ten parlamaları ve eğlenceli kutlama tonları, bayıldığımız 2022 yazının moda trendlerinden sadece birkaçı. Femponiq Marka Kurucu ve Kreatif Direktörü Buket Meşelik Duran ile 2022 yaz trendlerine daha yakından bakıyoruz. Buket Meşelik Turan, Pudra.com okuyucuları için pandemi sonrası değişen moda anlayışı, yeni trendler hakkındaki sorularımıza yanıt verdi.

Pandemi moda trendlerini nasıl değiştirdi?

Pandeminin bir sonucu olarak hepimizin maruz kaldığı kısıtlamalara tepki olarak çıkan yeni cesur giyinme dalgası da podyumlarda kendini abartılı parçalar ile gösteriyor. Tasarımcılar, cesur, renkli ve parıldayan her şeyi kutlayarak, insanların estetikleri aracılığıyla olumlu bir şeyi benimsemelerine olanak tanıyan bir kaçış biçimi sunuyorlar.  
 
Femponiq


2022 yılında ilkbahar yaz sezonunun en ayırıcı özellikleri neler?

Büyük beden blazer ceketler, asimetrik şekiller, havadar yaz renkleri: Görünüşe göre maksimalizm - birden fazla baskı, renk, silüet ve doku giyerek etkisini hissettiriyor bu sezonda. Ayrıca, parlak aksesuarlar ve süslemeler, mega kısa etekler, saçaklı modeller, platform ayakkabılar, alçak bel kotlar üzerine giyilen rengarenk crop bluzlar gibi birçok neşeli Y2K trendinin geri geldiğini görüyoruz. Büyük beden gömlekler, balonlu silüetler, kabarık kol trendinin devamı niteliğindeki rengarenk elbiseler ve üstler yıl sonuna kadar hacimlerini koruyacaklar. 

2022 ilkbahar yaz sezonunun öne çıkan renkleri hangileri?

Bu yaz bronz, nötr veya klasik kremleri unutun, 2022’nin canli trend moda renkleri sizin ruh halinizi yükseltmek için burada. 'Elektrik mavisi, fuşya, sarı, yeşil ve morun eğlenceli ve zengin tonlarındaki kıyafetler' gibi trend arama terimleriyle, en sevdiğiniz moda influencer’ların cesur, ruh halinizi yükselten tonlarda giyindiğini görmeyi bekleyin.

Bu akıma uygun olarak tek renk canlı parçalar ile bütün bir görünüme sahip olmak gerçekten çok kolay. Bu yazın trend renklerinden Fuşya pembesi ve Kurbağa Kermit yeşili tüm cilt tonlarını tamamlıyor. Bu renklerde sizi gündüzden geceye zahmetsizce taşıyacak bir takım elbise veya tulum giymeyi deneyebilirsiniz. Kendinize güveninizin arttığını hemen görecek, bakışları üzerinize toplayacaksınız. 

Bu bloke renk trendine karşı biraz çekingen iseniz, içinde rahat edeceğiniz modaya uygun bir görünüme sahip olmaya, kıyafetinizi renkli cesur bir ayakkabı veya çanta gibi parlak bir aksesuar ile kombinleyerek başlayın. Küçük siyah bir elbiseyi anında parlatacak veya kot pantalonunuza biraz ilgi katacaktır. Biraz daha cesaret ile renkleri birleştirmeyi deneyin. Maviler ve yeşiller veya portakallar ve pembeler birlikte harika duracaktır. 

Sürdürülebilir moda anlayışının sezon trendlerine etkisi nasıl oldu?

"Sürdürülebilir moda ortamı da yeni trendler sayesinde gelişiyor. Küresel COVID-19 pandemisi ile birlikte artan iklim değişikliği tehdidi, sürdürülebilirlik eğilimlerinin hızla hızlanmasına neden oldu ve geleceğimizi şekillendirmek için kalıcı çözümler bulmaya daha fazla önem verildiği görülüyor. 

Sürdürülebilir moda, büyük ölçüde moda endüstrisinin iklim üzerindeki etkisinin boyutu nedeniyle kaçınılması gerçekten zor bir terim. Sürdürülebilir çözümler var ve tüketiciler ise onlar için eskisinden daha hazır gibi görünüyor. Bu yıl yapılan araştırmalara göre dünya genelinde tüketicilerin daha bilinçli müşteriler olmak için daha az ve daha kaliteli ürün satın almak istediği tespit edildi ve sürdürülebilir moda yılda 52,3% gelişim sağlıyor. Size de seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirme ve ne satın alacağınız konusunda akıllıca düşünme sorumluluğu düşüyor."

2022 ilkbahar yaz sezonunu kendimize göre nasıl revize edebiliriz?

"Tarzınızı yönlendirmek için, sevmeyi öğreneceğiniz çeşitli kıyafetler ve yinelemelerde tekrar tekrar giyeceğiniz parçaları seçerek 'bir kez giy' kültüründen uzak olmayı deneyin. Çevreye daha az etki eden, bilinçli olarak modaya yön veren parçalar tasarlayan en iyi sürdürülebilir giyim markalarını da inceleyebilirsiniz. Ve yeni gardırobunuzu finanse etmek istiyorsanız, neden kıyafetlerinizi çevrimiçi satmayı ve eskisini yenisiyle değiştirmeyi denemiyorsunuz? Hiçbir şey için çok geç değil!"
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2