› 
 › 
Habertürk 27.04.2010

Kendi modanı yarat

Trendleri kopyalayıp “prototip kadın” olmayın... Modayı kişiselleştirecek önerilerle kendi modanızı kendiniz yaratın.

Trendleri kopyalayıp “prototip kadın” olmak yerine yaratıcılığınızı kullanıp modaya kendi damganızı vurun. Küçük kişisel ayrıntılarla trendleri kişiselleştirebilirsiniz

Kendi modanı yarat

Yurtdışında sokaklarda gezerken, baştan aşağı moda parçaları giyenler yerine kendi tarzlarını trendlerle karıştıran stil sahibi kadınlar görürüz. Peki ya burada? Birbirinin aynısı prototip kadınlar... Biraz yaratıcılık lütfen! Moda, kendimizi ifade etme yollarından biri. O halde yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamalıyız. Trendlere takılıp kalmak, defileleri bire bir takip etmek ya da moda dergilerinde gördüklerimizi aynen uygulamak bizi kişisel tarzımızdan uzaklaştırıyor. Ve bir süre sonra hepimiz “bir örnek” oluyoruz. Oysa ki modaya kendi tarzınızı katmak için modacı olmanıza gerek yok; küçük kişisel ayrıntılarla kıyafetinizi farklılaştırabilirsiniz. Sezon rendleriyle kendi stilinizi ve yaratıcılığınızı karıştırıp, ortaya mükemmel bir görüntü çıkarabilirsiniz. Evet, sürüden ayrılmanın tam zamanı! “Prototip kadın” olmak yerine modayı kişiselleştirin.

Renkleri karıştırın
Bu sezon renk skalası çok geniş, dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Rengârenk çizgileri, bej ve haki tonları, neonları karıştırararak uyumsuzluğun uyumunu yakalayabilirsiniz. Renk uyumunu göz ardı edip kendinize yakışan renklerle farklı kombinler yapın.

Trendleri yorumlayın
2010 modasına göz atarsanız kişisel tarzınızı ortaya çıkarabileceğiniz birçok ayrıntı yakalayabilirsiniz; renkler, aksesusuvarlar, desenler... Böylece trendleri kendinize göre yorumlayabilirsiniz. Başkasından gördüğünüzü kopyalamak yerine farklı ve yaratıcı çizgilerle sezon modasına kendinizce yön verin.

Zıtlıkları birleştirin
Bu yazın renkleri, canlı tonlardan doğal olanlara uzanıyor. Sade ve doğal tonların ön planda olması, kendi stilini yansıtmak isteyenlere kolaylık sağlıyor. Diğer yandan militer ayrıntılar, asi dokunuşlar ve iddialı kesimler yaz için dikkat çekici seçenekler. Bunları karıştırmaktan korkmayın. Zıtların çekimini keşfetmenin tam zamanı!

Kıyafeti şifonlarla yumuşatın
Sezonun en dikkat çekici ayrıntılarından olan romantizm, her stile uyarlanabilir. Uçuşan şifonlar, tüller, payetler, danteller kıyafete zarif bir hava katıyor. Bu ayrıntıları kullanarak keskin çizgileri yumuşatabilirsiniz.

Kemer kullanın
Kemer, birkaç sezondur olmazsa olmaz aksesuvarlar arasında. Yeni sezonda daha sade formlarda karşımıza çıkıyor. Taktığınız kemerle tarzınızı tamamen değiştirebilirsiniz. Mesela bol bluzları pantolonun içine sokup kemerle tamamladığınızda, farklı bir görünüm yakalarsınız. Vücut şeklinize uygun kemerleri tercih edin.

Kocaman kolyeler takın
Özel gecelerde taktığınız kolyeyi spor kıyafetlerle de kullanın. Basit bir tişörtü bile göz alıcı taşları olan iddialı bir kolyeylefarklılaştırabilirsiniz.

Modifiye edin
Hiç giymediğiniz ya da artık giymekten sıkıldığınız kıyafetlerinizi gözden geçirin ve modifiye edin. Bunun için yaratıcılığınızı kullanmanız yeterli. Mesela jean’den şort yapabilirsiniz. Ceketten etek, hatta çanta yaptırabilirsiniz.





Esra Çoruh


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER