› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.09.2011

Kürk: Yeni sezonun tartışmalı trendi

Tasarımcılar koleksiyonlarında kürk kullanmayı seviyor, çünkü bu materyal eşlik ettiği her kıyafete lüksü aşılıyor. Ancak bu sezon kürkler tamamen ortaya çıkmıyor, kendilerini farklı kıyafetlerin detayları üzerinde gösteriyorlar.

Michael Kors, Gucci

Birkaç sezondur arka arkaya moda olmasına rağmen, kürkler 2011-2012 Sonbahar Kış sezonunda da karşımıza çıkıyor.

Ekonomik kriz nedeniyle tasarımcılar bir müddet daha basit ve az maliyetli kıyafetlere yöneldiler. Lüksten tamamen vazgeçmeseler de, sadece alım gücü yüksek kesim için sınırlı sayıda pahalı tasarımlar yaptılar. O dönem kıyafetlede kürklere pek rastlayamadık. Fakat 2011-2012 Sonbahar Kış sezonunda kürkler eski saltanatına geri döndü diyebiliriz. Kıyafetlerde tamamiyle kendilerini göstermeseler de, pek çok detayda lüksü sembolize ederek, koleksiyonlarda geniş yer edindiler.

Pudra.com'un beğendiği kürk kıyafet ve aksesuvarları görmek için tıklayın.

2011-2012 Sonbahar Kış sezonun kürk trendini en iyi ifade eden şey, elbette ki kürk kabanlar. Kürkler aynı zamanda sezonun diğer baskın trendlerine de en iyi şekilde eşlik ediyorlar. Örneğin Gucci’nin 2011-2012 Sonbahar Kış koleksiyonunda kürkler 70’li yılları yansıtabilmek için farklı kumaşlarla birlikte kullanılmış.





Kürkler (uzun, kısa, taklit ya da gerçek), kıyafetin herhangi bir yerinde karşımıza çıkabilir. Kollarda, manşette, etek ya da cekette...

Özellikle kabanların kollarında kullanılan kürk, ya kolu tamamen kaplıyor ya da bilek hizasında kullanılıyor. Moda olduğu önceki sezonlarda kürk, daha çok doğal renklerinde kullanılırken, 2011-2012 Sonbahar Kış sezonunda beklenmedik bir şekilde canlı tonlarla karşımıza çıkıyor. Mor, yeşil, mavi ve kırmızı kürk trendinin en favori renklerinden.

Kürk yalnızca kıyafetlerde kullanılmıyor. Lüks havasını aksesuarlara da taşıyan kürk, şapkalarda, çizmelerde, eldiven ve çantalarda da karşımıza çıkıyor.

(Prada)







Hayvansever bazı gruplar, tasarımcılara gerçek kürk kullanmamaları konusunda uzun süredir baskı yapıyorlar. Bu konuda etkili olmadıkları söylenemez. Bazı tasarımcılar sahte kürkleri kullanarak, hayvan haklarına duyarlı davransalar da, diğer tasarımcılar gerçek kürkleri kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü pek çok kişi gerçek kürk giymeyi, onun verdiği hissi ve görüntüsünü seviyor. Bu nedenle gerçek ya da sahte kürkten yapılmış kıyafetleri giymek, tamamen kişinin kendi tercihine kalmış.


Seren PAK
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2