› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.03.2013

MBFWI'de Simay Bülbül defilesi

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul'un 2. gala gecesinde Simay Bülbül'ün "Aşk Mektupları" isimli koleksiyonu sergilendi. Bihter Ayyıldız defilenin backstage'ine girdi, Simay Bülbül ile röportaj yaptı. Hepsi Pudra.com'da.

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul'un ikinci gala defilesinde Simay Bülbül’ün "Aşk Mektupları" isimli 2013 Sonbahar Kış koleksiyonu sergilendi. Defilesi öncesinde lüks marka danışmanı Bihter Ayyıldız backstage’e girdi ve Simay Bülbül'le bir röportaj yaptı. Şimdi gelin koleksiyonu Simay Bülbül'ün ağzından dinleyelim.

Davetiyeniz muhteşemdi. Çıkış noktası nedir?
Her sezon bir hikaye anlatmayı seviyorum. Özellikle kadın hikayeleri. Ve anlattığım hikayeleri bütün işin geneline yaymayı çok seviyorum. Hikayenin tadını aldığınız ilk adım davetiyeler. Bu sene tarihteki ünlülerin yazdıkları aşk mektuplarını topladık ve after party’de sergileyeceğiz. Eski zamanın nostaljisini yansıtmak için 1000 tane davetiye el yazısı kullanıldı, kenarları tek tek yakıldı ve parfümlendi. Bütününe baktığınızda davetiyeler birer aşk mektubu gibi oldu.

Koleksiyonda neler var?
Kadın kahramanları anlattığım bir koleksiyon ve aşkın rengi siyah ve beyaz benim için. Siyahlarla başlıyoruz, beyazlarla bitiriyoruz. Aşk iki zıt kutbu birlikte yaşar. Siyah son derece tutkulu, beyazsa romantik kadını anlatıyor. Pullar payetler de tutkuyu vurgulamak için kullandığım detaylar. Deri de her zamanki gibi ön planda.

Simay Bülbül 2013-2014 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nu görmek için tıklayın.



Defilede bir sürpriz var değil mi?
Evet Jehan Barbur defileye canlı performansıyla eşlik edecek.

Deri eşittir Simay Bülbül diyebilir miyiz?
Evet kesinlikle. Deri artık benim imzam haline geldi. Deriden asla vazgeçemem, çünkü sürprizlerle dolu ve dört mevsim rahatlıkla giyilebilecek, yaşayan bir kumaş.

Bu koleksiyonu giyecek kadın kim sizce?
Tutkulu kadınlara yönelik bir koleksiyon oldu. Gece ve gündüz rahatlıkla giyilebilecek parçaların olduğu bir koleksiyon bu.

Belli bir dönem esintisi var mı?
Hayır. Belirli bir döneme odaklanmadım. Modern kadının farklı tarzlarda giyebileceği parçalardan oluşan bir koleksiyon.

2013-14 Koleksiyonlardaki belirli akımlar var. Over sized, Uzak Doğu etkisi gibi. Sizin koleksiyonunuzda bu etkilerden hangilerini göreceğiz?
Benim bir önceki koleksiyonun tesadüfen Uzak Doğu kadını temalıydı. Ama modaya ve trendlere ve kadınları bunları zorla yönlendirmeye inanmıyorum. Her kadının kendi tarzını, kendi fiziksel ve kişisel özelliklerine göre belirlemesinin doğru olduğunu düşünüyorum.



Lüks marka danışmanlığı yapan Bihter Ayyıldız'ın kişisel blog'u bihterayyildiz.com'u ziyaret ederek lüks markalarla ilgili keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2