› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.08.2012

Özlem Süer yeni sezon trendlerini anlattı

Ünlü tasarımcı Özlem Süer'e 2012-2013 Sonbahar Kış trendlerini ve yeni koleksiyonunda bizi nelerin beklediğini sorduk. İşte, Özlem Süer'in Pudra.com'a özel yanıtları...

"Hayattaki en büyük keşfim okur yazar olmak. Hep edebiyata, felsefeye sarıldım, o yüzden yaptığım her işte bir kuram, bir öyküleme yaptım, işin içindeki filozofiyi keşfetmeye çalıştım" diye anlattığı yaklaşımıyla bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında sayısız defile gerçekleştiren Özlem Süer, son yılların en önemli moda tasarımcılarından biri.

Özlem Süer yeni sezon trendlerini anlattı
Özlem Süer

Tasarımları Londra, Moskova, Milano, Paris gibi pek çok ülkede satılıyor. Kendi hikayesini, felsefesini tasarımlarıyla yazan Özlem Süer'e yeni sezon trendlerini ve kendi koleksiyonunu sorduk.




2012- 2013 Sonbahar Kış trendleri neler?
Yalın zarafet odaklı bir akımın etkisiyle, lüks ve kalitenin birleşimi tüm formlarda karşımıza çıkıyor. Doku efektleri iyice önem kazanarak, duygusal ve sofistike bir ruh göreceğiz bu kış. Rustik Country Club akımı ile "Preppy Look" önem kazanacak.

3D optik etki, çizgi, geometrik baskılar, el örgüsü, 60’lar ve 70’lerin pop-art'ı, blok topuklar, sentetik plastik ve ipek üzerine baskı, ayna yüzeyli kumaşlar, koyu renklerle bir gece atmosferi yaratılması, kürkün tüm detaylarda karşımıza çıkması ve 20’lerin önemini koruması en belirgin başlıklar olarak özetlenebilir.

Ayrıca; A form etekler, brokar, pelerin, balo eldivenleri, bilim kurgu ve hayal ürünü hikayelerin baskılarını taşıyan tişörtler, modern hippi görünümü, mozaik etkili baskılar, Londra sokak stili, yakalar, militerin hem ham hali hem de lüks ve ihtişamla sentezlenişi, peplum, tek nokta atışı etkili makyaj, kaşlarda mücevher etkisi veren aksesuvarlar ve zig zag ise belli başlı detaylar olacak gibi görünüyor.









Bu trendlerden en çok ilgi görecek olan hangisi?
Sokak stilinde militer görünüm ile şehirli modern hippinin açık ara öne çıkacağını düşünüyorum.

“Bu trend tutmaz” dediğiniz var mı?
Peplumun eski canlılığını koruyacağını sanmıyorum.

Şu an indirimler devam ederken, önümüzdeki sezonu da göz önüne alırsak, kaçırmamamız gereken parça hangisi?
Ofis ve şehir hayatı yaşayan kadınların aşırı bir iklim değişikliği yaşamadığı düşünülürse artık her parça her mevsim rahatça giyilebiliyor.

Yüksek markalara ait denim, çanta, ayakkabı, her mevsime yönelik triko çeşitleri ve tek renk elbiseler ya da deseni sezonluk olmayan; her daim giyilebilecek klasiklikte baskılarla hayata geçmiş elbiseler, her an konforlu yaşamak içinse, pijama tipi ipek pantolonlar tercih edilebilir.









Sizin yeni sezon koleksiyonunuzda neler öne çıkıyor?
Özlem Süer 2012-2013 Sonbahar Kış, ilhamını Jane Austen romanlarından alan bir koleksiyon olarak LADY A ismi ile hayata geçirildi.

Hem davet kostümlerinde hem de tüm şehir hayatına yönelik geliştirilen hazır giyim tasarımlarında saraysı ihtişamın, yalın sentezlerle buluştuğu parçalar göze çarpıyor. Omuz ve göğüs dekoltesinde ihtişamlı aksesuvarlar, ucusan formlarla sentezleniyor; en ihtişamlı parçalar umulmadık yalınlıkta ve maskülenlikte ceketlerle tamamlanıyor; bolerolardaki kol ve yüksek el işçiliği tekniği ile hayata geçirilmiş detaylar zamanı Jane Austen dönemlerinde donduruyor.

İpek kadife, jakarlı kumaşlar, 3 boyutlu katmanlarla güçlendirilip derinlik katılmış özel dokuma kumaşlar, dantel, ipek materyaller gece kostümlerinde öne çıkarken; tüm bu özel kumaşlar, basic materyallerde de hayata geçerek şehir kadınının hızlı hayatına yönelik ofis kostümlerinde de karşımıza çıkmaya devam ediyor.



Sarının geniş bir spektrumu, safran, morun her tonu, vizon, siyah, çok koyu tonlarda lacivert, ekru, inci tonları, geniş bir yeşil ton yelpazesi öne çıkan belirleyici renklerimiz olarak tanımlanabilir.

Kişisel olarak en sevdiğiniz tarz?
Net bir tarz tanımındansa; olmak istediği kadını kendi styling gücü ile ve vücut formunu, renklerini doğru tanımasıyla hayata geçiren kadınların tarzlarını beğeniyorum. Tavır sahibi tarzlar heyecan veriyor.

Yeni sezon için yabancı tasarımcıların koleksiyonlarından en çok hangi/hangi parçaları beğendiniz?
Balenciaga ayna yüzeyli harem pantolonlar ve Chloe oversize el örgüsü kazaklar enfes, bayıldım.


Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER