› 
 › 
19.12.2017

Pantone 2018'in rengini açıkladı!

Pantone her yıl olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın rengini açıkladı. 2018'in rengi "ultra violet" adı ile geçen, uçsuz bucaksız bir ufku yansıtan mor!

Pantone'nin renk uzmanları her yıl dünyanın dört bir yanına giderek çeşitli araştırmalar yapıyor. Görevlendirilen 10 kişi modadan arabalara, doğadan teknolojiye bir araya getirdikleri bilgilerle senenin heyecan uyandıran rengini belirliyor. Bu senenin kazanan rengi ise mor (ultra violet).

Pantone 2018'in rengini açıkladı!

Katologda bulunan koduyla Pantone 18-3838 TCX morötesi rengini seçen Pantone Color Institute Direktörü Leatrice Eiseman 2018'in rengi olarak moru seçme nedenlerini şöyle açıklıyor:

"İçinde bulunduğumuz zaman, yaratıcılık gerektiriyor farkındalığımızı ve potansiyelimizi daha yukarı seviyelere çıkaran mor uçsuz bucaksız bir ufku yansıtıyor." 
mor

Balenciaga 2018 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu, Gucci 2018 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu ve Marni 2017 Sonbahar/Kış koleksiyonu ile ultra violet morunu koleksiyonlarına taşıdı.
pantone
Kozmetik ürünlerde de yerini şimdiden almaya başlayan moru ruj, far ve rimellerde görmek mümkün. Makyaj çantanızı yenilemenin zamanı geldi!

Aranan mor oje bulundu!
Bu sezon morun her tonu çok moda. Ametist, lavanta, orkide, lila... Hal böyle olunca seçenek de çok oluyor tabii. Ama en güzel lavanta rengi hangisi diye sorarsanız, aranan oje bulundu deriz!
rihanna

Girdiği mekana mistik bir güç kazandıran mor ile evinize değişik bir hava katabilirsiniz. Ayrıca kullanıldığı mekanda yaratıcılığı arttırdığı da söylenen mor bu yıl evinizin vazgeçilmezi olacağa benziyor.

ev
Şıklığınızı tamamlamak için ayakkabılarınızda da mor rengini kullanabilirsiniz. Dilerseniz 2018 yılında baştan aşağı bile mor renklerin hakim olduğu bir kombin yapabilirsiniz.

Ayakkabınız kişiliğinizi ele veriyor!
Ayakkabılar sahipleri hakkında ipucu verir mi? Psikologlara göre, evet. Ayakkabı tarzınız kişiliğinizi anlatıyor. Peki, bu nasıl oluyor? Zevklerinize göre kişilinizin analizini Pudra.com'da okuyun!
pantone_yılın_rengi_mor_ayakkabı
2018'in rengi seçilen mor, Bulgari'den Tiffany'e kadar birçok markanın gözdesi olarak tercih ediliyor. Ünlü tasarımcılar asaletin rengi mora hayranlıklarını ve saygılarını sunmak için adeta sıraya girdiler.

yuzuk
İlgili yazılarımız:

Renkler bizi nasıl etkiliyor?
Uyuduğunuz odanın, yemek yediğiniz alanın, çalıştığınız ofisin, üzerinize giydiğiniz her kıyafetin renginin psikolojinize ve hayat kalitenize bir yansıması oluyor. Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Yavuz renklerin etkisini anlatıyor.

Renk analizi: Renklerin gizli kuralları
Logitech Renk Uzmanı Karen Haller, ilk görüşmelerde giyeceğiniz renklerin yaratacağı etkiyi vurguluyor ve doğru renk seçimi önerileriyle başarıyı yakalamanızın anahtarını veriyor.

Dekorasyonda renk seçmenin püf noktaları
Renkler, ruh halimizi ve mekanları nasıl algıladığımızı etkiliyor. İç mimari, dekorasyon ve tasarım dünyasının da en etkili araçlarından biri. Dekorasyon seçimlerinizde fikir verecek renk rehberi Pudra.com'da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER