› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.03.2016

Hikayeleri tasarıma dönüştüren Zeynep Tosun

Moda dünyasının en büyük fuarlarından Premiere Vision 2016'nın marka elçisi Zeynep Tosun oldu. Zeynep Tosun'la keyifli röportajımızı mutlaka okuyun.

Ekim ayında gerçekleşecek, dünyanın her yerinde yoğun ilgi gören tekstil ve kumaş fuarı Premiere Vision 2016'nın marka elçisi ünlü moda tasarımcısı Zeynep Tosun oldu. Pudra.com olarak ünlü tasarımcıyla bir röportaj yaptık. Zeynep Tosun'a bu heyecanlı haberin detaylarını sorduk.



Hikayeleri tasarıma dönüştüren Zeynep Tosun
Pudra.com: Büyük markalarla çalışıyor, ünlü isimleri giydiriyorsunuz. Bu yıl Premiere Vision İstanbul’un elçisi oldunuz. Diğer tasarımcılardan farklı yanlarınızı nasıl tanımlarsınız? 

Zeynep Tosun: Ben her zaman bir kadının güçlü ve yüksek özgüvene sahip olması gerektiğini söylerim. Özgün ve etnik detayları, modern siluetlere entegre ederken kaliteden asla ödün vermiyorum.


Premiere Vision fuarının beklenen ilgiyi göreceğini düşünüyor musunuz?  

Premiere Vision, yıllardır süre gelen global bir kumaş fuarı. Zaten dünyanın her yerinde her sezon yoğun ilgi gören bir fuar. O yüzden bu ilginin herhangi bir sebepten eksileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu tasarımcılar için en büyük ihtiyaç.
 

Premiere Vision fuarında 2017 İlkbahar-Yaz sezonunda öne çıkacak kumaş trendleri neler?

Etnik desenler, bol renkli, dokulu, high-tech ve nakışlı kumaşlar öne çıkacak trendlerden.
 

İstanbul Moda Haftasını geri bıraktık. Bu yılki moda haftasının ruhunu, koleksiyonlarını nasıl buldunuz?  

Herkesin bildiği gibi İstanbul Moda Haftası, ülke olarak çok üzüldüğümüz günlerde gerçekleşmek zorunda kaldı. Buna rağmen herkes birbirine destek halindeydi ve birlik içindeydi. Katılım diğer zamanlara göre tabii ki daha azdı. Ama incelediğim kadarıyla Bora Aksu’nun, Brand Who'nun ve Mehtap Elaidi’nin koleksiyonları her zamanki gibi çok güzeldi.

zeynep tosun röportajı
  "Ülkemizin ve kültürümüzün ne kadar güzel olduğunu herkese hatırlatmak istedim."

2016-2017 Sonbahar-Kış koleksiyonunuzda Anadolu’dan ilham aldınız. Anadolu’yu ilham kaynağı olarak seçme nedeniz neydi?
Anadolu’da çok çalışkan kadınlarımız var ve bu emektar kadınlarımız aslında bizim kültürümüzün en temel parçası. Öyle güzel hikayeleri, işleri ve alışkanlıkları var ki insan bu hikayeleri duydukça çok etkileniyor. Bugün artık bu hikayeleri hatırlayan çok az kişi var. Ben aslında ülkemiz ve kültürümüzün ne kadar güzel olduğunu herkese hatırlatmak istedim.


Parçaları tasarlarken nasıl bir süreç yaşanıyor? Ekibinizle paylaşımlarınız nasıl oluyor?

Önce bir hikaye ya da bir ilham kaynağı bulup onun üzerinden ilerliyorum. Kumaşları seçiyor, renklere karar veriyorum. Fikrin olgunluk aşamasını ekibimle tartışarak karar veriyoruz, daha sonra o noktadan ilerliyoruz ve sonuçlandırıyoruz.
 

2016 Sonbahar-Kış sezonunda başka sürpriz projelerde yer alacak mısınız?  

Bende projeler hiç bitmez, beni takip etmeye devam edin derim.
 

"Defile mantığından uzaklaşılıyor"

 

Moda sektöründe sizce nasıl bir değişim yaşanıyor? Bu değişim süreci devam edecek mi?

Artık büyük markalar bile defile mantığından uzaklaşıyor. Çünkü geri dönüşü tasarımcıların istediği gibi olmuyor. Bizim gibi ülkelerde, amaç farklılaşıyor. Bu değişim şimdi herkes tarafından yadırganabilir ama herkesin zamanla biz tasarımcılara hak vereceğini düşünüyorum.
 

Bir tasarımcı olarak kendi giyiminize ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Gardırobunuzda neler var, biraz bize anlatır mısınız?

Bir tasarımcı olarak kendi giyimime günlük hayatta pek vakit ayırdığımı söyleyemeyeceğim. Çünkü gün içerisinde o kadar yoğun bir koşturmam oluyor ki, rahat giyinerek en hızlı şekilde evden çıkmam gerekiyor. Ama tabii ki diğer zamanlarda giydiğim, gardırobumdaki parçaları anlatacak olursam; değişik detayları olan şeyler çoğunlukta. Etnik parçaları kombin etmeyi çok seviyorum. Bence alışılmışın dışında bir tarz yaratıyor ve benim zevkimi ortaya koyuyor. Enteresan tasarımı olan ayakkabıları seviyorum. Her türlü vintage parçaya bayılıyorum ve görünce dayanamayıp alıyorum.
 

Dünyaca ünlü tasarımcılardan en çok hangileri size ilham veriyor?

Gerçekten bu işi keyif ve kreatif olma amaçlı yapanlar ilham veriyor. 
 

Uzun ve kısa vadede gerçekleştirmek istediğiniz moda ile ilgili en büyük hayaliniz ne? 

Öncelikle ikinci mağazamı açmak istiyorum, daha sonrası için o kadar çok planım var ki birkaç sayfa eder.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER