› 
 › 
02.08.2014

Primark’ın aşırı zayıf mankenine tepki

Primark mağazası vitrininde kullandığı kaburgaları belli olan cansız mankenlere gelen tepkiler üzerine mankenleri kaldırmak zorunda kaldı.

İrlandalı tekstil devi Primark vitrininde kaburgaları belli olacak kadar zayıf mankenler kullandığı için müşterilerinden tepki aldı. Mağazanın önünden geçerken bu görüntüden rahatsız olan bir müşteri, aşırı zayıf mankenin fotoğrafını çekip markanın resmi Twitter adresine tweet attı. Tepkili müşteri fotoğrafın altına "Sevgili Primark, bu şekilde kemikleri belli olan bir vitrin mankenini kullanmak gerçekten gerekli mi? Ben genç kızlara kötü örnek olan bu cansız manken yerine farklı ölçülere sahip mankenleri bir arada görmek istiyorum." yazdıktan sonra markadan kısa sürede cevap geldi.

Primark’ın aşırı zayıf mankenine tepki

Primark vitrindeki aşırı zayıf mankenleri kaldırıp bundan sonra daha dikkatli davranacakları açıklamasını yaptı. Yayınlanan fotoğraf Twitter'da 2000'den fazla paylaşım aldı. Moda dünyasında son derece hassas bir konuya dönüşen aşırı zayıflık meselesi ünlü İspanyol markası Mango’nun vitrin mankeni tercihlerini de etkiliyor. Mango, İspanya’daki kadınlarda beslenme bozukluğu problemini tetiklememek için 38 bedenin altında vitrin mankeni kullanmıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER