› 
 › 
pudra.com 18.08.2010

Puma tasarım yarışması başlıyor!

Spor ve yaşam tarzı markası PUMA’nın, dünya çapında organize ettiği PUMA MONGOLIAN SHOE BARBEQUE (MSBBQ) tasarım yarışmasının Türkiye ayağı başlıyor.

Ünlüler PUMA ayakkabılarını ateşte pişirecek!

Puma tasarım yarışması başlıyor!
Spor ve yaşam tarzı markası PUMA’nın, dünya çapında organize ettiği tasarım yarışmasının Türkiye ayağı başlıyor. Yarışmada ayakkabılar, Moğol mutfağından ilhamla, sunulan malzemeler arasından seçim yapılarak oluşturuluyor. PUMA MSBBQ Tasarım Yarışması’nın Türkiye elçileri Elif Dağdeviren, Oben Budak, Serkan Şedele, Suat Ateşdağlı, Gülşah Cantaş ve blog yazarı Style-boom’un tasarlayacakları ayakkabılar, moda dünyasına yepyeni bir lezzet katacak. Üstelik seçilen tasarımın satışından elde edilen gelir ile çevre temizliğine katkı sağlanacak!

MSBBQ nedir?
Herkesin kişisel tercihine göre farklı malzemeleri dilediği gibi karıştırabileceği bir düzene sahip olan Moğol mutfağından alınan ilhamla hazırlanan MSBBQ Projesi’nde amaç bir çeşit “kişisel moda hareketi” yaratmak. PUMA Türkiye; bu projede yer alan başarılı ve renkli kişilikleriyle dikkat çeken isimlerden seçtiği moda elçileriyle; varolan modellerin ötesinde, herkesin kendi zevkine göre özgürce oluşturabileceği, rengini, desenini, bağcığını kısacası bir ayakkabıyı ayakkabı yapan her şeyi kendisinin seçebileceği özgür ve özgün bir tasarıma imza atmayı amaçlıyor. PUMA’nın herkesin içinde var olan yaratıcılığa dair güveni ve kalıplardan uzaklaşmak isteyenlerin ortak sesi olma arzusu, bu projenin temelini oluşturuyor.

MSBBQ nasıl gerçekleşecek?
Dünya çapında birçok ülkenin katıldığı MSBBQ Tasarım Yarışması kapsamında ünlü takımlar 4’er ayakkabı tasarlayacak ve PUMA Global Design Center tarafından her ülkeden birinci seçilen ayakkabı bulunduğu ülkenin PUMA mağazalarında “Limited Edition” olarak satışa sunulacak. Ülkemizin medya, müzik, sinema, sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı global yarışmanın Türkiye ayağında birinci gelecek ekibin tasarladığı özel ayakkabının satışından elde edilecek gelir ise çevre temizliği konusunda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşuna aktarılacak.

PUMA TÜRKİYE’nin Moğol Mutfağı’nda kimler var?
Her biri başarılı profesyonel hayatları ile olduğu kadar sosyal yaşamlarındaki renkli kişilikleri, gustoları, hayatı yaşayış biçimleri ile dikkat çeken isimler olan yapımcı Elif Dağdeviren, gazeteci Oben Budak, fotoğraf sanatçısı Serkan Şedele, DJ Suat Ateşdağlı, içmimar Gülşah Cantaş ve blog yazarı Style-boom’un ekipleri ile birlikte, Ağustos ayında düzenlenecek tasarım atölyesinde zevklerine uygun tasarımlarını yaratacaklar. Tasarım ekipleri, bir ayakkabıyı oluşturan iç tabandan bağcığa kadar tüm detayları, Mongolian Barbeque tarzında yerleştirilmiş, birbirinden farklı renk ve çeşitteki yüzlerce parça arasından özgünce seçme fırsatı bulacaklar. MSBBQ Takımları, ayakkabılara ek olarak ilgi alanları ve profesyonel vizyonlarına göre şablonlar da tasarlayacaklar. Kazanan “Limited Edition” ayakkabıyla eş zamanlı olarak satışa sunulacak olan bu şablon uygulamaları, mağazalarda tüketiciler tarafından yeni ya da eski tüm ayakkabılara uygulanabilecek.

Sıra Dışı Yarışmaya Sıra Dışı Final
MSBBQ Workshop sonrasında üretilen tüm ayakkabı modelleri ve şablonlarının defilesinin yapılacağı özel bir final gecesi düzenlenecek. Birinci tasarımın açıklanacağı gecede, her bir ayakkabının tasarım süreci ilginç ve eğlenceli anlatımlarla davetlilerle buluşacak.


Ünlülerin tasarladığı ayakkabıları merak ediyorsanız siz de MSBBQ’yü takip edin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER