› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.06.2015

Zeynep Tosun Mayo&Bikini Koleksiyonu 2015

2015 yazı için özel bir mayo ve bikini koleksiyonu tasarlayan Zeynep Tosun ile konuştuk. Vogue Eyewear işbirliği ile hazırladığı Zeynep Tosun Beachwear Collection ve moda dünyası hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

Son bir yıl nasıl geçti? Bu yıl için koyduğunuz hedeflerinizi gerçekleştirdiniz mi?
Son bir yılım çok yoğun ama çok güzel geçti. Yeni koleksiyonumu hazırladım ve Mart ayında İstanbul Fashion Week kapsamında tanıttım. Bildiğiniz gibi İpekyol ile güzel bir işbirliğimiz oldu, couture koleksiyonumuz Nisan ayından beri İpekyol mağazalarında satışta. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz, sonbahar-kış koleksiyonumuz da geliyor. Çok verimli bir yıl oldu.

Kendi markanızı yarattığınız ilk yıllarda sizi en çok zorlayan şeyler nelerdi? Değişen ve hızla dönüşen moda dünyasında şu anda sizi zorlayan bir şeyler var mı?
İlk yıllarımda en çok kumaş üreticileri, toptan alım satım yapan yerlerden malzeme alırken zorlanıyordum. Bu sorun kısmen devam ediyor diyebilirim.

Yurt dışında gerçekleşen moda haftalarına da katılıyorsunuz. Türkiye’de moda sektörünün bugün geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye'deki en büyük eksiklik sizce nedir?
Yurt dışında herkes moda haftalarıyla çok ilgili. Moda sektöründe çalışmasa bile sokaktan geçen her insan moda haftası olduğunu biliyor ve yakından takip ediyor, bu organizasyonun ülkenin önemli bir tanıtımı olduğunun bilincindeler. Bizde ise yalnızca sektörden olan insanlar moda haftasının yapıldığını biliyorlar, maalesef moda haftaları çok büyük kitlelere ulaşmıyor. Bence en büyük eksiklik tekstil cenneti olan ülkemizde bile tasarımcıların istedikleri aksesuarları, kullanmak istedikleri parçaları bulamaması.

Dünyaca ünlü isimler sizin tasarımlarınızı giyiyor. Bir tasarımın Zeynep Tosun imzalı olduğunu anlatan en önemli detay ne sizce?
Ben kadının feminenliğini ortaya çıkarmayı, ona kendini iyi hissettirmeyi, özgüven ve stil katmayı seviyorum. Kendi stili, belli bir duruşu olan kadının her zaman dışarıya da o kararlı, kendinden emin etkiyi verdiğini düşünüyorum.


Mayo ve bikini tasarlamak hep hayalini kurduğunuz bir şey miydi? Koleksiyon yapmak fikri nasıl oluştu?
Aslında kendi ihtiyacımdan doğdu. Giymek istediğim bikini ve mayoları bulamıyordum, en sonunda kendim yapmaya karar verdim.

Geçen yılki mayo-bikini koleksiyonunuz küçük olmasına rağmen çok beğenilmişti. Bu yıl Zeynep Tosun Mayo&Bikini Koleksiyonu’nunda neler var?
Bu yıl koleksiyonumuzda canlı renkler hakim diyebilirim. Çiçek desenleri, puantiyeler, hem romantik hem de feminenliği ortaya çıkaran tüller, kalın omuz detayları ve metal aksesuarlar yer alıyor.

Bu koleksiyonunun esin kaynağı ne?
Tamamen yazın kendi üzerimde görmek istediğim bikini ve mayoları yaratmak istedim. Bir de bu yıl Vogue Eyewear markasının yeni sezon gözlüklerinden esinlenerek bir model ürettim. Hazırladığım bu mayoda, gözlük saplarındaki çizgileri mayo tasarımında da öne çıkarttım. Bu parça satışa sunulmayacak ama renkleri ile koleksiyonumu tamamladığını söyleyebilirim.

Yeri gelmişken, bu yaz plajlarda en çok ne tür mayolar ve bikiniler göreceğiz?
Bu yaz plajlar da püskül modasına uydu, bunun yanı sıra fırfırlı, tül detaylı, crop top bikini-mayolar çok var.

Son olarak siz de İHKİB tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girip adınızı duyurmuştunuz. Yeni moda tasarımcılarına hangi tavsiyelerde bulunursunuz?
Bu işi gerçekten istediklerinden ve yapabileceklerinden emin olmalarını, çok iyi düşünmelerini öneririm. Tasarımlarını yaparken bu sektörde var olabilmeleri için kimliklerini çok iyi oturtmaları gerek, belli bir çizgiden yürümeleri gerekiyor. Kısacası gitmek istedikleri yolu iyi çizsinler.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2