› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.01.2013

DIY/ kendin yap akımı

Giydiklerinizi kişiselleştirerek herkesten farklı olmak istemez misiniz? Spor ayakkabınıza desenler çizebilir, tişörtünüze keserek yeniden şekil verebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan yaratıcılık ve biraz da cesaret...

Hazır giyim endüstrisinin son yıllarda ne kadar geliştiğinin ve bize hayal edemediklerimizi bile sunduğunun farkındayız. Annelerimizin evde dikilen etekleri, elbiseleri hatta gecelikleri artık sadece hayallerde kaldı. En örgü sevenlerimiz bile “uğraşmaya değmez” mantığıyla kazaklarını, atkılarını artık mağazalardan alıyor. Uğraş gerektirecek en küçük şeylerden bile kaçıyoruz, pantolonlarımızın paçalarını aylarca yapmıyoruz, düğmelerimiz uzun süre kopuk kalabiliyor.

DIY/ kendin yap akımı


Bunun tam aksine her anını yaratıcılıkla ve uğraşla geçirenler de var. İtiraf ediyoruz, onların hayal güçlerine hayranız. Çoğumuzun aklına bile gelmeyecek şeyleri uygulamakla kalmayıp aynı zamanda bizimle paylaşanlara ise söyleyecek söz bulamıyoruz. Onlar hiç ummadığınız anlarda ilham periniz olabilir, yerinizden bir anda kalkıp giymediğiniz o eski jean pantolonunuzu kesip şorta çevirmenize sebep olabilirler.

DIY olarak adlandırılan bu furya İngilizce “Do It Yourself” yani “Kendin Yap” manasına geliyor. Bu akıma göre dümdüz bir spor ayakkabıyı komple sime bulayabilirsiniz, giymediğiniz eski bir gömleği eteğe dönüştürebilirsiniz ya da paltonuzu minik aksesuarlarla kişiselleştirebilirsiniz.







İnternet her açıdan eşsiz bir paylaşım ve bilgi kaynağı, ilham kaynağı olarak yeri doldurulamayacak bir oluşum. Gencinden yaşlısına herkes, akıllarına takılan her soruyu ona soruyor. Mezuniyet kıyafetleri, yılbaşı gecesi saçları, gelinlik modelleri gibi aklınıza gelecek her konuda internetten bilgi ve ilham alıyoruz.

DIY yani kendin yap akımında da bloggerlar önemli bir görev üstleniyorlar. Kimileri bir tasarımcıda görüp çok beğendiği zımbalı çantayı evde kendisi yaptıktan sonra okuyucularıyla paylaşıyor. Kimileri de artık işe yaramayacak eski bir parçayı DIY aracılığıyla yeniden değerlendiriyor.






DIY projelerini okuyucularıyla paylaşan bloggerların yanı sıra Pinterest, Tumblr, Weheartit gibi siteler de DIY tasarımlar için harika bir kaynak oluşturuyorlar. Bireyi özgürleştiren ve yaratıcı kılan bu akım o kadar sevildi ki artık saçlarda, makyajda ve ojelerde de kendini göstermeye başladı. Beğendiğiniz saçların nasıl yapılacağını gösteren fotoğraflar ve videolar neredeyse giysi DIY tasarımlarını geçmek üzere...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER