› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.12.2012

Küçük siyah elbise efsanesi

Ansızın çıkan davetlerde, ne giyeceğimizi bilemediğimiz günlerde ya da kayıtsız şartsız şıklık istediğimizde elimizi attığımız tek şey küçük siyah elbise oluyor. Pudra.com küçük siyah elbise efsanesini yakından inceliyor.

Şimdilerde kurtarıcı olarak adlandırdığımız ve her kadının dolabında mutlaka bulunması gerek dediğimiz küçük siyah elbiselerin 1920'li yıllardan önce var olmadığını biliyor muydunuz? Coco Chanel, küçük siyah elbiseyi moda literatürüne soktuğu günlerde siyah yas dönemlerinde ve cenaze törenlerinde giyilen bir renkti. Sonradan bu kadar sevilip benimseneceği nerden bilinebilirdi?

Küçük siyah elbise efsanesi

Deri, payetli, dantel detaylı, daracık ya da süslü olması fark etmiyor, her ortama ve her duruma uygun bir küçük siyah elbise mutlaka bulunuyor.

Deri küçük siyah elbise
Deriyi giymek zordur. Her zaman daha fazla dikkat çeker, eğer darsa vücut hatlarını daha çok belli eder. Ancak onun gibisi de yoktur: asi, havalı, cesur... Özellikle bu sezon deri her zamankinden daha fazla ön planda. Deri pantolonlar, deri üstler birçok markanın koleksiyonunda mevcut. Yani deri bir küçük siyah elbisenin tam vakti!
siyah kucuk elbise deri
Alexander McQueen/Michael Kors/Rag&Bone/Valentino

























Payetli küçük siyah elbise
Parıl parıl parlayan payetli küçük siyah elbiseler bir davet ya da düğünde giymek için çok uygun. İster tamamen payetli olsun isterseniz de sadece yakasında ya da eteğinde payet bulunsun, karar sizin ne kadar iddialı olup olmak istemediğinize göre değişecek.
siyah kucuk elbise payetli
Mango/Donna Karan/DKNY/Markus Lupfer

























Dar küçük siyah elbise
Vücudu tamamen saran dar bir küçük siyah elbise gayet seksi gözükecektir. Bu seksiliğe küçük aşırıya kaçmayan dekoltelerle biraz daha katkıda bulunabilirsiniz.
siyah kucuk elbise dar
Alexander McQueen/Herve Leger/Stella McCartney/Versus

























Dantel küçük siyah elbise
Masumiyetin ve zarafetin simgesi dantel, küçük siyah elbiseyle birleşince ortaya mükemmel bir ikili çıkıyor. Aksesuar ve ayakkabı tercihinizle her yöne çekebileceğiniz dantel küçük siyah elbise, size asil bir şıklık veya sevimli bir hava katabilir.
siyah kucuk elbise dantel
Topshop/Burberry/Dolce&Gabbana/Notte by Marchesa

























Süslü küçük siyah elbise
İlk bakışta göze çarpacak detaylara sahip bir küçük siyah elbise, dikkatleri üzerinize çekmek istediğiniz ortamlar için birebir. Tüylü, taşlı ya da transparan elbiseler tam iddialı olmayı sevenlere göre....
siyah kucuk elbise suslu
3.1 Philip Lim/Karl/Lanvin/Alexander Wang


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER