› 
 › 
21.01.2011

Külot ve sütyen alırken bunlara dikkat!

Hoş bir siluet yaratmak için, külot seçimi önemlidir. Aynı şekilde kıyafetin üzerinizde duruşunu etkileyen bir diğer önemli faktör de sütyendir. Peki, bunları alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Külot alırken

Külot ve sütyen alırken bunlara dikkat!
Pantolon ya da eteğin altından hatları belli olan, pot yapan külotlar yanlış tercihtir. Dantelli, g-string, tanga, dikişsiz, babydoll; naylon, likralı, keten, polyester, pamuklu... İstediğinizi seçin ama vücudunuza uygun ve rahat bir model olmasına dikkat edin.

Külotlar standart beden ölçüleriyle sınıflanır; S (small), M (medium, L (large) ya da 36, 38, 40, 42 beden gibi... Önemli olan kalçanızı sarmasıdır, ne çok bol ne çok dar olmalıdır. Kalın lastikli modeller yerine, kıyafetin altından iz yapmayan dikişsiz modelleri tercih edin.

Naylon gibi kumaşlar cildi terletir ve rahatsızlık verir. Sağlığınız için pamuklu külotlar idealdir. Kumaştaki pamuk oranının yüksek olması hijyen açısından önemlidir.

Sütyen alırken
Denemeden, göğüs ölçünüze göre sütyen almayın. Bazı modeller dar kalıplı veya geniş çatılı olabilir. Bu tür farklılıkları dikkate alın.

Her zaman, göğüslerinizi toparlayan ve vücudunuza tam oturan sütyenler giyin. İyi bir sütyen göğüslerinizi kaldırır, belinizi ortaya çıkarır.

Sütyenin sırtınıza tam oturması, yukarı çıkmaması gerekir.

Sütyenin göğüs altı bölümü ve askıları ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalı. Orta noktası göğüs kafesine oturmalı, havada durmamalı.

Balenler göğüslerinize baskı yapmamalı, göğüsler sütyenden taşmamalı, sütyende boşluk olmamalı.

Askılar omuzlarınıza oturmalı ve çok sıkmamalı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER