› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.03.2012

Sandıktan "kayık yaka" çıktı!

Sandıktan bir trend daha çıktı: Kayık yaka! Omuzların güzelliğini ortaya çıkaran bu stili yakından inceleyelim mi?

Yeni sezonun "Ce-e" diyen trendlerinden biri de kayık yakalar. Annelerimizin zamanındaki güzel yakalar sonunda geri geldi ve omuzlarımızın tüm görkemi ortaya çıktı.

Sandıktan

Kayık yaka dediğimiz şey nedir, önce onu söyleyelim: Açıklığı omuzlara doğru olan, oval yaka. Modern kayık yakalar, 2012 İlkbahar Yaz sezonunun en çok tercih edilen modellerinden olacak, çünkü bu model ile klasik şıklığı yakalarken, omuzlarımızın güzelliğini de ortaya çıkarıyoruz.

Kayık yakayı birçok kıyafette görebiliriz; elbiseler, kazaklar, bluzler. Ama en çok denizci stili dediğimiz çizgili üstlere bu yaka çok yakışıyor. Lacivert-beyaz çizgili bir triko ile kırmızı yüksek bel bir pantolona ne dersiniz? Elinizde hasır çantanız ve ayaklarınızda da dolgu veya düz sandaletler? Ne kadar bohem ve rahat...




Bu model tüm kadınların rahatlıkla giyebileceği bir stil olarak görünse de, büyük göğüslü kadınlar dikkatli olmalı. Yakası geniş olacağı için göğüsleri olduğundan daha büyük gösterebilir, o yüzden eğer göğüsleriniz büyükse yakası daha kapalı modelleri seçin.

Küçük göğüslü kadınlar ise, kayık yakanın her genişliğini hesaplamadan giyebilirler.



Önemli bir diğer nokta da, yakası geniş olduğu için sütyen askısının görünme riski. Açıkçası görünen askılar hiç güzel bir görüntü yaratmıyorlar. Şeffaf askılar da çok demode. en iyisi askısız sütyen.

Elbette göğüsleriniz bu sütyeni taşıyabilmeli. Yoksa yukarda belirttiğimiz gibi, biraz daha kapalı bir yaka ile sütyen askısının görünmesini de önleyebilirsiniz.




Kayık yakaların eski yıllarda da çok moda olduğunu söylemeye gerek yok. Özellikle Audrey Hepburn'un filmlerini düşünün; Hepburn filmlerinde giydiği kayık yaka elbiseler ve kaşmir kazaklarla ne kadar zarif ve şık idi, değil mi?

Bir de gelinlik konusu var haliyle. Günlük giyimde trendler değişse de, aynı şey gelinlikler için pek söz konusu değil. Eskiden olduğu gibi günümüzde de kayık yaka gelinlikler hala çok trendi. Yeni evleneceklere de dipnot geçmiş olalım...


Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER