› 
 › 
24.10.2017

Şık olmak ya da olmamak

Ünlü koreograf, moda ve stil danışmanı Asil Çağıl’ın güzel ve şık giyinmek isteyen kadınlar için verdiği öneriler Pudra.com'da.

Güzel gözükmek isterken komik duruma düşmek, şıklıkla lüksü karıştırmak, mekana, yaşa uygun kıyafet seçememek kadınların en büyük korkusu. Ancak güzel ve şık görünmek o kadar da zor değil. Öncelikle yapılan yanlışları düzeltmek gerekmektedir.

Şık olmak ya da olmamak
 
Peki, yapılan yanlışlar nasıl düzeltilmeli?
 
  • Çoğu kadın gideceği yere göre giyinmediği için maalesef şık olamıyor.
  1. Renk uyumu takıntınız olmasın. Ondan çok daha önemli detaylar var. Hem bugün bütün modacılar renk uyumunun çok demode olduğunu söylüyor.
  2. Taytlar birkaç sezondur çok moda ama eğer bacaklarınıza yeterince güvenmiyorsanız, asla taytı tek başına giymeyin.
  3. Moda diye her şeyi giymemelisiniz. Örneğin beyaz topuklu çizmeleri podyumlarda fazlasıyla görsek de günlük hayatınızda fazla kullanmayın.
  4. Aksesuar kullanırken vücudunuzla orantılı olanları tercih edin. Eğer fazla kilolarınız varsa sırt çantası yerine daha büyük omuz çantalarını tercih etmelisiniz. Unutmayın, kilolarınızı kamufle etmek sizin elinizde.
  5. Şıklık bir bütündür. Sadece çok şık bir çanta takarak ya da ayakkabı giyerek şık olamazsınız.
  • Dünyanın en riskli kıyafeti beyaz pantolondur. Alırken özellikle popo kısmına dikkat etmelisiniz.
 
kombin
 
  • Düşük bel pantolon giyerken yan yağlarınız ya da göbeğiniz fırlıyorsa bu tip kıyafetlerden kaçının. Bedeninize uygun olmayan her türlü pantolon sizi kötü gösterir.
  • Kaçık çorapla dolaşmak kadının tüm zarafetini bir anda yok edebiliyor. Bu yüzden yanınızda yedek çorap taşımak hayat kurtaran önemli bir detaydır.
  • Üzerinize seçeceğiniz kıyafet ucuz durmamalı, sizi terletmemeli ya da yıkamada boyası akmamalı.
  1. Açık ayakkabı ya da terlik giydiğinizde ayaklarınız bakımsız olmamalı. Eğer ayaklarınıza güvenmiyorsanız açık ayakkabı satın almayı çok tercih etmeyin.
  2. Son olarak, pahalı bir markadan ürün aldığınızda üzerindeki logo ne kadar büyükse verdiğiniz paraya o kadar değer diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Markanın temsilcisi gibi görünmeyin, satın aldığınız ürünlerin modeline ve kalitesine bakın, eğer yeterince kaliteliyse zaten kendini gösterir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER