11.11.2017

1 günlük pazar detoksu

Tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden attıracak, 1 günlük pazar detoksu sizi harika bir pazartesiye hazırlıyor olacak. Haydi, başlıyoruz!

Yapılan araştırmalar cuma ve cumartesinin en çok kilo alınan günler olduğunu gösteriyor. Tüm haftanın koşuşturmasına bir de kilo eklenince, sıvı tüketiminizi arttıran "pazar detoksu" arınmanın en güzel yolu oluyor.

1 günlük pazar detoksu

Yapmanız gerekenler çok basit. Vücudunuzdaki toksinlerden kurtulurken dinginlik ve huzura da kavuşacağınız bugün, sizi harika bir pazartesiye ve haftaya hazırlayacak. Başlıyoruz!

Uyandıktan sonra: C vitamininin bol bulunduğu limonun suyu ile ılık suyu karıştırıp içerek güne başlayın. Böylece sindirim sisteminizi uyarmış olacaksınız. Gün içerisinde de bolca su içmeye devam edin.
limon

Kahvaltıdan önce: Detoks yaparken yoğun bir egzersiz önerilmez, ancak vücudun kan dolaşımını korumak önemlidir. Eğer biraz halsiz hissediyorsanız, vücudunuzu uyandırmanın en nazik yolu olan "yoga"yı tercih edin. Kısa 3 dakikalık yoga bile yapsanız haftanın bütün stresinizi üzerinizden atarsınız. 
 
y

Kahvaltı: Bugün detoks günü olduğu için yumurta veya ekmek ile kahvaltı yerine gronala, meyveli yoğurt tercih edebilirsiniz. Yanında da sade ve en lezzetli detoks içeceklerinden olan nar veya şeftali suyu hemen yapıp içebileceğiniz karışımlardan.
 
suyu

Çay molası: Kahve yerine yeşil çayı yudumlamanız detoksunuz açısından çok daha sağlıklı olacaktır. Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çay, metabolizmayı da hızlandırdığı için detoksun olmazsa olmazları listesinde yer alıyor. Öğle yemeğinden önce biraz atıştırmaya ihtiyacınız varmış gibi hissediyorsanız elma ya da probiyotik dolu yoğurt vücudunuza yaptığınız arınmaya destek olacaktır.
yesil cay

Öğlen: Hafif bir öğle yemeği yiyerek enerjinizi yerinde tutabilirsiniz. Lif bakımından zengin lahana salatası veya yağsız olacak şekilde bir kase çorba içebilirsiniz. Sonrasında da mutlaka 20 dakika yürümeyi ihmal etmeyin. Mümkünse deniz kenarı, ağaçların olduğu bir yerde içinize temiz havayı çekerek yürüyün.
 
yurumek

Atıştırma zamanı: Yeşil elma suyu, akşam yemeğine kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bu besleyici yoğun içecek enerjinizi anında arttırarak vücudunuza iyi gelecektir.
 
elma

Gevşeyin: Vücudunuzu arındırdığınız bu pazar günü, kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Masaj yaptırıp, sauna da gevşemek size kendinizi çok iyi hissedirecektir. Eğer evde olacaksınız, sıcak bir suyla küveti doldurun ve kendinizi en az 30 dakika suyun içinde dinlendirin. İşe yarayacaktır.
 
masaj

Akşam Yemeği: Protein ve sebze ağırlıklı bir yemek 1 günlük detoksunuzun son öğünü olacaktır. Ayrıca akşam yemeği olması nedeniyle porsiyonunu da az tutmanız daha iyi olacaktır.
 
corba

Uyku: Vücudunuzu detoks yapmanın en iyi yollarından biri, yeterli miktarda kalitede uykuduğunuzdan emin olmaktır. Uyku, kilo verme, stres seviyeleri ve genel sağlık ile bağlantılıdır. Bu gece teknolojiden uzaklaşarak, dinlendirici bir duş alın ve kendinize iyi bir gece uykusu için yeterli zaman tanıyın. 

Şimdiden güzel bir hafta geçirmenizi dileriz...
uyku


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER