ebru aydin dr
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Agave şurubu tatlandırıcı olarak sağlıklı mı?

Özellikle şeker hastaları tarafından "doğal" tatlandırıcı olarak kullanılan agave şurubu vücuda zarar verir mi? Op. Dr. Ebru Aydın yanıtlıyor.

Günümüzde, doğal ve daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz tatlıların içeriğine baktığımızda agave şurubu ile tatlandırıldığını görebiliriz. Peki agave şurubu ne kadar sağlıklıdır? Gerçekten doğru bir tatlandırıcı tercihi midir?

Agave şurubu tatlandırıcı olarak sağlıklı mı?

Agave, doğal bir tatlandırıcıdır ve glisemik indeks ile glisemik yük açısından düşük seviyede bulunur. Bu nedenle özellikle şeker hastaları için başta daha sağlıklı bir tatlandırıcı olduğu düşünülebilir.

Glisemik indeksinin düşük olmasının sebebi içinde yüksek oranda Fruktoz içermesindendir. Fruktoz, kan şekerini hızlıca yükseltmez, çünkü vücut fruktozu metabolize edemez. Son araştırmalar gösteriyor ki, fazla fruktoz kullanımı karaciğer fonksiyonlarını bozar, toksik etki gösterir ve obeziteyi tetikler. Bu yüzden ne kadar az fruktoz tüketirseniz, o kadar sağlıklı hareket etmiş olursunuz.

Agave şurubu;diğer tüm tatlandırıcılardan çok daha fazla, hatta mısır şurubu gibi tehlikeli bir tatlandırıcıdan bile daha fazla fruktoz içerir. Fruktoz; artan tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) ve alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının en önemli sebeplerinden biridir. Bunun yanı sıra kalp hastalıkları ve kanser riskini artırır.

Agave şurubu günümüzde, başında "doğal" kelimesi kullanıldığı için çoğu tatlının içine konuluyor ve sağlıklı diye lanse ediliyor.

Size önerim, genel beslenmenizde tüm tatlıları azaltmanız ve ihtiyaç duyduğunuz durumlarda daha az fruktoz içeren diğer şeker kaynaklarından az miktarda kullanmanız.

Sağlıcakla kalın.

Op.Dr.Ebru Aydın
İntegratif Tıp ve Kadın Hastalıkları&Doğum Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER