@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.08.2014

Bağırsakları harekete geçiren doğal çözümler

Kabızlık tedavisinde doğal yöntemler olmadan çözüme ulaşmak çok zor. Sindirim sisteminizi kısa sürede rahatlatacak bu doğal öneriler Pudra.com'da.

Karnınızdaki aşırı doluluk ve şişkinlik verdiği rahatsızlıkla ruh halinizi de kötü etkileyebilir. Kabızlıkla mücadele ederken yediğimiz içtiğimiz besinlerden hareketlerimize kadar her şeye dikkat etmek gerekiyor. Bağırsaklarınızı harekete geçirmek için laksatiflerin gücünü kullanmak şart. Hem güvenilir hem işlevsel bu besinler, kabızlık sorununu hayatınızdan kazımak için mucize etkisi gösteriyor.

Bağırsakları harekete geçiren doğal çözümler
İşte bağırsaklarınızı harekete geçirecek öneriler...
 

Kabızlıktan kurtulmak için ne içmeli?


Su: Sindirim sisteminizi uyararak besinleri daha iyi parçalamanıza yardımcı olur. Laksatif besinler tüketmeden önce vücudunuzun su ihtiyacını yeterince karşılamış olduğunuzdan emin olun.
Ilık sıvılar: Oda sıcaklığındaki sıvıları tüketmeniz kabızlıktan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Limon suyu damlattığınız bir bardak ılık su, çay ya da kahve, sindirim sisteminizdeki kasların kasılmasını uyarabilir, bu da bağırsaklarınızın hareketlenmesi sağlar. Ancak, çay ve kahvenin diüretik yani idrar sökülmesini arttıran bir madde olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var, eğer şişkinliğiniz birkaç gündür devam ediyorsa diüretik maddeler ters etki de yapabilir, bu nedenle doktorunuza başvurmanızda fayda var.
Bol lifli meyve suları ve smoothie'ler: Kabızlık hissettiğiniz zamanlarda bol lifli smoothieler sizin için büyük farklar yaratabilir.
 

Kabızlıktan kurtulmak için ne yemeli?


Lif oranı yüksek (posalı) yiyecekler: Bu yiyecekler kabızlıkla savaşmak için en doğru yardımcılarınızdan biri olacak. Elma ve lahanayla yapabileceğiniz detoks salatası ve kinoa salatası gibi vücudunuzun günlük lif ihtiyacını doğal yollarla karşılayabilir.
Probiyotikler: Eğer son zamanlarda antibiyotik kullandıysanız ve tuvalete gitmekte zorluk çekiyorsanız probiyotikler durumu değiştirebilir. Probiyotik besin takviyeleri bağırsaklarınızdaki yararlı bakterilerin üremesine yardımcı olarak sindiriminizi destekler. Probiyotik besin takviyesini, probiyotik yoğurtları ve kombu çayını diyetinize ekleyebilirisiniz.
Doğru atıştırmalıklar: Her bulduğunuz yiyeceği ağzınıza atıp gereksiz kalori almak yerine ara öğünlerinizde mantıklı seçimler yapın. Eğer sürekli iş başındaysanız, açlık hissettiğiniz zamanlarda yüksek lifli tahıl barlarıyla açlığınızı yatıştırabilirsiniz.
 

Kabızlıktan kurtulmak için nasıl hareket etmeli?


Kardiyo: Sindirim probleminiz olduğu dönemlerde egzersizlerinizi ertelemek durumunuzu daha da kötüleştirebilir. Hareket eksikliği sindirim sisteminizin yavaşlamasına sebep olabilir. Ciddi bir antrenman yapmasanız bile tempolu ve sadece on dakika sürecek bir kardiyo ile kaslarınızı harekete geçirebilirsiniz.
Yoga: Sindirim sisteminizi aksatan bir probleminizin olduğunu düşünüyorsanız, bir yoga seansı vücudunuzun ihtiyacı olan doğal desteği sağlamanın en iyi yolu. Vücudunuzu esnetmeniz ve bu kaslara masaj yapmanız bağırsaklarınızı harekete geçirebilir.

İlgili haberlerimiz:

​Hurmanın 10 önemli faydası
Yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren hurma meyvesinin vücudumuza pek çok yararı var.

​Her derde deva meyve: Kayısı
Kayısının faydaları nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? Kayısı hakkında merak edilenler ve cildi pürüzsüzleştiren kayısılı güzellik maskesi tarifi Pudra.com'da.

Probiyotik nedir? Probiyotiklerin yararları nelerdir?
Bağırsak enfeksiyonları ve bazı kanserlere karşı vücudumuzu koruyan, canlı ve dost bakteriler olan probiyotikler hangi yiyeceklerde bulunuyor, biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER