@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.05.2016

Bamya yediğiniz zaman vücudunuzda neler oluyor?

"Yine mi bamya?" diye soranlardansanız bu haberimizi okuduktan sonra fikriniz değişebilir: Bamyanın hiç bilinmeyen faydaları Pudra.com’da.

Günümüz dünyasında ilaç endüstrisinin önlenemez yükselişi birçoğumuzu doğal şifa yöntemlerinden uzaklaştırıyor. Aslında doğanın iyileşmemiz için bizlere sunduğu sayısız sebze ve meyve bulunuyor. Bunlardan biri de bamya. Yapışkan yapısı sebebiyle severek yediğiniz bir sebze olmayabilir ama bamyanın hiç bilinmeyen faydalarını öğrendiğinizde bu fikriniz değişecek. Mısır kökenli bir sebze olan bamya, 12. yüzyıldan beri yetiştiriliyor. Bamya haşlanarak, tencerede yemeği yapılarak, kızartılarak ve hatta turşu haline getirilerek çok çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Yapılan araştırmalar bamyanın göğüs kanserinden, diyabete ve hatta depresyona kadar iyileştirici bir özelliği olduğunu gösteriyor. (Mucize besin: Ev yapımı turşu başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Bamyanın hiç bilinmeyen faydaları
 

Bamyanın bilinmeyen faydaları

  • 2005 yılında Jilin Medical Journal’da yayınlanan bir araştırmaya göre bamya, nefropati ya da diğer böbrek hastalıklarının üzerinde olumlu etkiye sahip. Bu araştırma sırasında denekler iki gruba ayrılmış ve bir grup bamya ile, diğer grup ise klasik ilaçlarla tedavi edilmiş. 6 ay süren bu çalışmanın sonunda tedavisine ek olarak bamya tüketen hastaların, diğer klasik yöntemlerle tedavi edilen hastalara göre ürik asit ve ürin proteinlerinde azalma görülmüş.
  • Bamya ile yapılan bir başka deneyde ise bamyanın karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu olduğu ortaya çıkıyor. Bunun sebebi ise bamyanın güçlü antioksidan etkisi. Güçlü bir antioksidan olan bamya, hasarlı karaciğerin iyileşmesini kolaylaştırıyor.
  • Yine bir diğer başka araştırmaya göre bamya özü, diyabet hastalığına karşı da koruyucu bir etkiye sahip. Bunun sebebi ise bamyanın içerdiği diyet posası.
  • Bamyanın kanserle mücadelede etkili olduğu göğüs kanseri üzerine yapılan laboratuvar çalışmalarında görülüyor. Bamyanın içeriğinde bulunan lektin isimli protein hücre yenilenmesini sağlıyor. Hücre yenilenmesi ise kanserle mücadelede oldukça önemli. (Meme kanseri nasıl anlaşılır? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
  • Bamyanın bir diğer özelliği de depresyonu iyileştirmesi. Ruh sağlığına iyi gelen bitkiler, sebzeler ve birçok meyve olduğunu biliyoruz. Bamya ise bunlardan bir tanesi. Bamya depresyona iyi geliyor ve ruh halimizi olumlu yönde değiştiriyor. Bunun sebebi ise bamya içerisinde bulunan ruh halini pozitif olarak etkileyen fenol ve flavonoidler.

Kaynak: collective-evolution.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Ruhumuza iyi gelen sebzeler
Yediklerimiz psikolojimizi nasıl etkiler? Bazı sebzelerin ruhumuza iyi geldiği doğru mu? İşte, daha iyi bir ruh hali için soframızda daha fazla bulundurmamız gereken sebzeler...

Neden daha fazla sebze yemeliyiz?
Vitamin ve mineral deposu sebzelerden daha fazla yemenin birçok kolay, lezzetli ve pratik yolu var.

​Alabaş nedir? Faydaları neler?
Yurtdışında "kohlrabi" adıyla bilinen, Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlayan alabaş sebzesinin faydalarını ve nasıl tüketebileceğinizi yazdık.

​Yaşlanma etkilerini azaltan sebze ve meyveler
Hepimiz güzel ve sağlıklı yaşlanmak istiyoruz. Bunun için sebze ve meyvelerin gücüne inanıyoruz. Yaşlanma etkilerini azaltan yiyecekler Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER