@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.08.2011

Bayramda sağlıklı beslenmenin yolları

Bayramın sağlık sorunu yaşamamak için önerilerimizi dikkate alın. Bayramda sağlıklı beslenme yollarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Budakoğlu yazdı.

beslenme
1/14
Ramazan ayının hemen ardından gelen bayram beslenme şeklindeki ani değişikliklerden dolayı çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Ramazan boyunca iki ana öğün ile beslenen bedeniniz bayramda şölene dönüşen sofralar nedeniyle bu sorunlara maruz kalabilir.

Özellikle kan şekerinde ani yükselme veya düşmeler, yüksek tansiyon ve mide rahatsızlıkları, hazımsızlık, gastrit ve reflü gibi sağlık problemleri bayramda fazla yağ, tuz ve şeker üçgeni nedeniyle karşımıza çıkabilecek sağlık sorunları olur. Aynı zamanda tüm bu yanlış beslenme davranışları nedeniyle kilo alımları da kaçınılmaz hale gelebilir.

Özellikle kalp damar hastalığı, böbrek hastalığı, diyabet ve mide bağırsak hastalıkları olan kişilerin beslenmelerine çok daha önem vermeleri, günlük yaşantılarında uyguladıkları beslenme prensiplerinden şaşmamaları gerekir. Bayramın tüm bu sağlık sorunlarıyla zehir olmasını istemiyorsanız şimdiden önleminizi alın. İşte, bayramda sağlıklı beslenme yolları…
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2