@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.03.2010

Çikolatam’a bayılacaksınız!

Nestle’nin yeni internet sitesi Çikolatam sayesinde çikolatayla ilgili bilmediğiniz kalmayacak; bulamadığınız tarif olmayacak.

“Çikolatam”... Sadece bu kelime bile çok etkileyici değil mi? Bir de bunun çikolatanın tarihini, dünyada ve ülkemizde çikolatanın doğumunu, kakao ağacının hikayesini, çikolata türlerini ve mucizelerini anlatan bir web sitesi olduğunu düşünün. Hatta çikolatayla aşkın benzerliğini, özel günleriniz için çikolata önerilerini, çikolatanın nasıl güzelleştirdiğini, burcunuza göre çikolata tavsiyelerini, içinde çikolata geçen filmleri, meşhur çikolata butiklerini anlatan bir web sitesi hayal edin. Bir de bunca okuma keyfinin üzerine Sevgilime Özel, Çikolatalı 5 Çayı, 5 Dakikada Çikolatalı Harikalar ve Bir Bardak Çikolata Keyfi başlıkları altında onlarca çikolata tarifini bir arada bulabildiğinizi düşünün. İsterseniz de buraya üye olup çikolatayla ilgili düşüncelerinizi yazıyor; hatta çektiğiniz çikolata içerikli videolarınızı herkesle paylaşabiliyorsunuz.

Çikolatam’a bayılacaksınız!

Evet, çikolata deyince akla ilk gelen isim Nestle’nin çikolataseverlere kazandırdığı web sitesi işte böyle… Çikolatayla ilgili A’dan Z’ye bilgi veren Çikolatapedia’dan tutun birbirinden eğlenceli ve öğretici yazılarla donatılmış Hayatım Çikolata’ya, çikolatalı bir sürü tarif bulabileceğiniz Çikolatamla Mutfakta’dan interaktif olarak katılabileceğiniz Çikolata Tv’ye kadar dopdolu bir internet sitesi… Bizim size tavsiyemiz bir an önce Çikolatam’a üye olup sitenin keyfini doya doya çıkarmanız. Tabii ki Nestle’nin lezzetli çikolataları eşliğinde!

Bizim Pudra.com olarak Çikolatam’dan öğrendiğimiz eğlenceli bilgiler:
  • Bundan 4000 yıl önce, Honduraslı yerliler tüm dünyayı etkileyecek bir keşif yaptılar. Kakao çekirdeklerinden bir içecek üretmişlerdi ve bunun onlar için anlamı yeni bir tat bulmanın çok da ötesinde değildi. Oysa hayatımızda önemli bir yeri olan çikolataydı keşfettikleri.
  • Çikolata kelimesi neredeyse tüm dillerde benzer şekilde söyleniyor. Başka bir deyişle, çikolata aşkı evrensel. İşte size birkaç örnek: Çokollatë (Arnavutça), Cokolada (Hırvatça), Chocolat (Fransızca), Chocolate (İngilizce), Choklad (İsveçce), Cioccolato (İtalyanca), Coklat (Endonezyaca), Chokoreeto (Japonca)
  • Kakao ağacı sadece tropikal iklim kuşağında yetişiyor. Hassas mı hassas, nazlı mı nazlı. Aşırı güneşe ve rüzgara tahammülü yok ama, uygun ortamı bulduğunda çok hızlı büyüyor. İkinci yılında çiçek açıp, dört yaşında da boyu yaklaşık bir karış olan ve şekli kavuna benzeyen meyveler vermeye başlıyor. İşte bu meyvenin çekirdekleri çikolataya can veriyor.
  • Bitter çikolatanın içinde bolca bulunan kakao, kalp ve kanser hastalıklarına karşı koruyucu rol oynayan önemli bir antioksidan kaynağı. Çikolata zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı. Florid açısından da zengin olan çikolata, dişlere de faydalı. İçeriğindeki bakır, cilde, damarlara ve dokulara fayda sağlıyor. Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesini diğer doymuş yağlarla aynı seviyede arttırmıyor.
  • Çikolatayla aşk arasındaki 5 benzerlik: aşık olduğumuzda beynimiz feniletilamin üretir, feniletilamin bizi mutlu eder ve bu kimyasal madde çikolatanın içerisinde de vardır. İkisine de doyum olmaz. İkisine de sahipken mutluluk verir, bitince özlenir. İkisi de kalbe iyi gelir. Aşk biter izi kalır; çikolata da eridiğinde, ellerde, dudaklarda ve hepsinden güzeli damakta iz bırakır.
  • Her geçen gün yeni bir faydası keşfedilen, cilt üzerindeki olumlu etkileri kanıtlanan çikolatanın içeriğindeki kakao yağı çok iyi bir nemlendirici. Cildi yumuşatmakla kalmıyor, derin olmayan kırışıklıkları giderebiliyor. Amerika’da yapılan bir araştırma tüm bunları doğrular nitelikte. Araştırmada bir grup kadına 12 hafta boyunca her gün bitter çikolata (flavanol miktarı 329 mg ) yedirildi. Çalışma sonunda, kadınların öncesiyle kıyaslandığında çok daha az cilt kuruluğu çektikleri, ciltlerinin daha yumuşak ve pürüzsüz olduğu gözlemlendi. Ayrıca düzenli kan akışı sayesinde ciltlerinin alt tabakalarının kalınlaştığı ve güneşe karşı daha korumalı bir hale geldiği görüldü.


Kısacası keyif, aşk, seratonin, heyecan, bilgi, lezzet, sağlık, tutku, bakım, mutluluk, heyecan, kahkaha; yani BAŞTAN AŞAĞI ÇİKOLATA; cikolatam.com’da... Mutlaka tadın!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER